vím, že téma jako výběr prvního auta pro mladýho kluka s ještě teplým řidičákem je už docela ohraná písnička, ale zkusím to taky s vlastním topicem. Jednak mi ten řidičák snad už přeci jenom trochu vychladl a jednak bych rád dostal radu v trochu širší sféře.
O co mi jde - rád bych se zdokonaloval v řízení a zlepšoval své znalosti automobilové techniky. Moje situace je následující: Nikdy jsem nebyl veden "k autům" zejména po mechanické stránce, ale motorismus mě někdy jako náctiletého začal čím dál tim víc zajímat. Pročítáním internetu - například tohoto fóra a zejména pak některých starších projektů, jsem si začal utvářet jakési povědomí o tom, co v tom autě všechno je, jak to vypadá a tak podobně. Je ale jasné, že zas tak moc se toho člověk čtením na netu nedozví a pořád chápu v příspěvcích do některých serióznějších vláken jen každé 10té slovo. Nedělám si naději, že zde budu publikovat v dohledné době nějaký projekt (na to nemám nejen zkušenosti, ale ani nástroje a prostor), hledám něco jiného. Radu na kvalitní zdroj informací. Líbila by se mi ideálně nějaká pěkná kniha, s nákresy (např. různých řešení náprav atd...) a kvalitními popisy na mé technické úrovni (studuji školu na pomezí techniky a přírodovědy, nejsem úplně "mimo" ale zase žádnej profík). Máte někdo nějaké tipy?
A druhá zmíněná oblast je řízení. To je ale oblast spíše výhledová. Moje představa je asi takováto: Konečně už trochu poklesl počet hodin, které musím trávit ve škole, a tak se může shánět brigáda. Takže letošek by měl být ve znamená šetření a příští sezónu bych rád začal jezdit se ztrapňovat na "trackdays". Otázky k tomu mám následují 1) je tohle opravdu ta nejlepší cesta? Začít prostě jezdit a snažit se sám na sobě pracovat? Nebo se dá dělat něco jiného? Vyplatí se nějaký kurz nebo něco takového? a 2) klasicky výběr auta. Jasně, je to otázka roku, přesto bych rád měl nějakou představu, přeci jenom člověk stejně tu inzerci tak nějak sleduje když má chvilku čas a kdyby se něco vyskytlo

Díky za každou dobře míněnou radu

(editováno slovo vyvolávající hulícího smajlíka