Ahoj, vybírám nový povoz, řekněme "nižší střední třídu" - ať se tam vejdou čtyři lidi a jejich čtyři zavazadla a každej nastoupí vlastními dveřmi. Chtěl bych benzín, výkonově něco kolem 100kw/tuna se se spotřebou kolem 8mi, ale celkově je to relativní - klidně se spokojím s lehce nižším výkonem, pokud to bude znamenat znatelně nižší spotřebu, nebo s lehce vyšší spotřebou, pokud to bude znamenat znatelně lepší výkon nebo jen prostě projev a charakter motoru. Auto bude jezdit okresky, jedničky, dálnice i Prahu - počítám s tím, že ta dálnice bude kompromis. Zato na okreskách bych chtěl, aby ho byla radost řídit. Nemusí to být nutně "hot-hatch", klidně "neostrá" verze auta, který bylo už od začátku dělaný tak, aby bylo hlavně dobrý pro toho kdo sedí za volantem. Představuju si auto starý +-10 let.
Výbava: Kromě klasiky jako okna a zrcátka v elektrice, automatická klimatizace, tempomat, ovládání rádia na volantu hlavně
kvalitní hudební aparatura - tím nemyslím, aby to pořádně dunělo při krutopřísným srazu na benzíně, ale abych si v tom mohl při poklidný noční jízdě pustit Wish you were here a netrhalo mi to uši.
Pár tipů bych měl, ale kvůli výběru motorizace jsou to relativně vzácné kousky:
Alfa Romeo 156 2.5 V6 - kdyby se našla pěkná ještě po faceliftu, tak bych jí bral okamžitě, ale to je utopie takže leda vyrazit do Rajchu
Mazda3 2.0
Lexus IS první generace - to je pro mě velká neznámá, narozdíl od těch dvou předchozích o něm vpodstatě nic nevím a bál bych se, že to neutáhnu servisovat...
E46 v šestiválci - za tyhle peníze to asi nebude zrovna voňavka a upřímně mě ani neláká, zmiňuji jen, že o ní vím.
Budu rád, pokud mi doporučíte cokoliv, co přehlížím nebo se vyjádříte k těm, co už zvažuju, zejména k tomu Lexusu

Konkrétní inzeráty zatím nejsou na pořadu dne, kupovat budu cca za měsíc.
Editována příšerná hrubka, stydím se...