Momentový klíč - rada
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Momentový klíč - rada
Zvažuju, že bych pořídil nějaký momenťák. Nevím, ale jaký pořídit. Nechci do toho vrazit tisíce, říkal jsem si tak 1000-2000Kč. Chtěl bych to na ventilové víko, vanu, brzdy atp. Hrabání se v motoru bych asi svěřil někomu jinému raději. Proto si myslím, že ty tisícové bych stejně nevyužil.
Zaujaly mě ty od Tony, pohybují se kolem 2000Kč, ale docela jsem četl chválu na Proteco. Cena kolem 600Kč a kvalitou jsou na tom prý jako ta Tona. Nemáte s nimi nějaké zkušenosti?
Zaujaly mě ty od Tony, pohybují se kolem 2000Kč, ale docela jsem četl chválu na Proteco. Cena kolem 600Kč a kvalitou jsou na tom prý jako ta Tona. Nemáte s nimi nějaké zkušenosti?
Re: Momentový klíč - rada
Já mám zkušenosti že ty levný bez atestu (běžně 500/600kč) po nějaký době začnou utahovat nesmysli. Měli jsme s tím docela problém na závodním autě...
Já mám nějakej standartní značky za cca 1300 má příjemný zamykání vybranýho momentu a používám ho přes dva roky bez problému. Já bych si moměnťák bez atestu (kalibrace) už nekoupil. Je na nich taková oválná nálepka s číslem a snad i protokol o přezkoušení.
Já mám nějakej standartní značky za cca 1300 má příjemný zamykání vybranýho momentu a používám ho přes dva roky bez problému. Já bych si moměnťák bez atestu (kalibrace) už nekoupil. Je na nich taková oválná nálepka s číslem a snad i protokol o přezkoušení.
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám Proteco i Tonu... Proteco beru na takovou tu "hrubší" práci. Fungujou asi dobře, neměl jsem problém ani s jedním. Myslím, že jsem i zkoušel porovnat memonty a cvakly oba stejně.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- LiberaleMiguel2
Používám teď nějaký obyč za 500kč aje to děsná mrdka, radši bych připlatil za kvalitu 

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Javor: A kdo je výrobce? 
Liberal: Já vím, jenže právě někdo porovnával Proteco a Tonu a Proteco byl srovnatelný s Tonou.
U toho Proteca se mi líbí, že je levný, takže bych pořídil třeba 5-24Nm a druhý 28-210Nm.
Případně co říkáte na Stanley nebo Walter?

Liberal: Já vím, jenže právě někdo porovnával Proteco a Tonu a Proteco byl srovnatelný s Tonou.
U toho Proteca se mi líbí, že je levný, takže bych pořídil třeba 5-24Nm a druhý 28-210Nm.
Případně co říkáte na Stanley nebo Walter?
- LiberaleMiguel2
Stanley mám golu a dělá se s tím dobře a vydrží to celkem prasárny. V US to používají aji profíci
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Tak koukám na ten Stanley, trochu nad limit 
Ale ještě mě zaujal kromě toho Proteca i Proxxon a Fortum
http://www.rr-naradi.cz/klic-momentovy- ... 5nm-fortum" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nakol.cz/proxxon-momentovy-k ... 0-nm-23349" onclick="window.open(this.href);return false;

Ale ještě mě zaujal kromě toho Proteca i Proxxon a Fortum
http://www.rr-naradi.cz/klic-momentovy- ... 5nm-fortum" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nakol.cz/proxxon-momentovy-k ... 0-nm-23349" onclick="window.open(this.href);return false;
- LiberaleMiguel2
Stanley je u nás předražené. Gola u nás za 3600, ta samá v Polsku za dvojku. Takže bych se podíval někam mimo ČR
Co jsem teď tak narychlo koukal, tak ceny +/- stejné.
Jen za tu cenu nebudu kupovat 2, ale teď co je lepší, 5-25Nm nebo 10-50Nm na auto(vana, ventildekl, brzdy)
Jen za tu cenu nebudu kupovat 2, ale teď co je lepší, 5-25Nm nebo 10-50Nm na auto(vana, ventildekl, brzdy)

5-25 nepotrebujes... to je na zapesti...
a ty vetsi sezen digi. co umi i uhel... pokud nechces davat desetitisice tak se na to vykasli a jednou, dvakrat za rok si ho nekde puc
a ty vetsi sezen digi. co umi i uhel... pokud nechces davat desetitisice tak se na to vykasli a jednou, dvakrat za rok si ho nekde puc

Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."
Ty co si postoval vypadaj použitelně
Já mám zkušenosti spíš s většíma, tak od 40 Nm výš, byl jsem se kouknout a mám yato, na tom certifikátu je nějaký číslo a inspection a okolo je šachovnice, je k tomu i zkušební protokol. Ze zkušeností bych nekupoval takový ty chromovaný no name za pár šupů (ty takový ve výběru nemáš), ze tří nám dva do roku začali utahovat nesmysly...
přikláním se taky k názoru že 5-25 je zbytečnost.

Já mám zkušenosti spíš s většíma, tak od 40 Nm výš, byl jsem se kouknout a mám yato, na tom certifikátu je nějaký číslo a inspection a okolo je šachovnice, je k tomu i zkušební protokol. Ze zkušeností bych nekupoval takový ty chromovaný no name za pár šupů (ty takový ve výběru nemáš), ze tří nám dva do roku začali utahovat nesmysly...
přikláním se taky k názoru že 5-25 je zbytečnost.
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A povoloval si ho? Vždycky když momenťák ukládám, tak ho povolím na min... a fungujou. Nevim možná mám dobrej kus nebo ho málo používám... obojí je možnéJavor píše:Já mám zkušenosti že ty levný bez atestu (běžně 500/600kč) po nějaký době začnou utahovat nesmysli. Měli jsme s tím docela problém na závodním autě...

Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
tak nech ftom mate uplny hokej..
mam TONU od 25-110Nm ..a po par rokoch pouzivania, to uzutahuje na menej.. (ano je ulozeny v povolenom stave)
potom mam "maly", znacku si nepametam, od 3 do 25Nm, 3/8ka gola, zatial utahuje spravne..
a teda nemozem povedat, ze vy nemal vyuzitie.. M8 na vyfukovych zvodoch na 25Nm, alebo M6 na olejove cerpadlo, viko a pod ..
tam ho pouzivam bezne... raz som na nom strhol racnu, musel som menit vnutro...
potom mam novsi "velky" Lincos, od 30 po 210Nm, povod asi cina..
a zatial funguje spolahlivo..a relativne presne...
..tak si vyber...
mam TONU od 25-110Nm ..a po par rokoch pouzivania, to uzutahuje na menej.. (ano je ulozeny v povolenom stave)
potom mam "maly", znacku si nepametam, od 3 do 25Nm, 3/8ka gola, zatial utahuje spravne..
a teda nemozem povedat, ze vy nemal vyuzitie.. M8 na vyfukovych zvodoch na 25Nm, alebo M6 na olejove cerpadlo, viko a pod ..
tam ho pouzivam bezne... raz som na nom strhol racnu, musel som menit vnutro...
potom mam novsi "velky" Lincos, od 30 po 210Nm, povod asi cina..
a zatial funguje spolahlivo..a relativne presne...
..tak si vyber...
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
šel bych do Proteca,
mám od nich golu a dělá se s tím fakt hezky
mám od nich golu a dělá se s tím fakt hezky

V70 p2 2.5T B5254T2
850 T5 B5234T
850 T5 B5234T
Cože to se mám.artty píše: A povoloval si ho? Vždycky když momenťák ukládám, tak ho povolím na min... a fungujou. Nevim možná mám dobrej kus nebo ho málo používám... obojí je možné

Edit: Měl to být joke...
No měl jsi štěstí na jeden z dobrých kusů a zacházíš s ním jako člověk... Já bych do těch chromovanejch už nešel.
Naposledy upravil(a) Javor dne 23 čer 2014 22:31, celkem upraveno 1 x.
smazano - vsechny vas tu miluju
a az se jednou potkame tak dame radsi panaka...

Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 11 črc 2014 18:03, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...
A co značka Fortum nebo TengTools? Nějaké zkušenosti? Mají 4% přesnost a certifikát o kalibraci, cena cca 1700-1800Kč. Na nářadí Stanley čtu chválu i negativa.
Který myslíte bude lepší? 
http://www.conrad.cz/momentovy-klic-haz ... nm.k826589" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.milisterfershop.cz/products/ ... ci-racnou/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.conrad.cz/momentovy-klic-haz ... nm.k826589" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.milisterfershop.cz/products/ ... ci-racnou/" onclick="window.open(this.href);return false;
mam tengtools od kámoše ze servisu, takže už je hodně jetej a frčí furt dobře. jen tak mimochodem teď ho maj v kelly family myslim za litraGooder píše:A co značka Fortum nebo TengTools? Nějaké zkušenosti? Mají 4% přesnost a certifikát o kalibraci, cena cca 1700-1800Kč. Na nářadí Stanley čtu chválu i negativa.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
V akci je, ale stojí víc než 2000Kč. Navíc rozsah celkem k ničemu
Zvažuju tu Betu nebo ten Hazet, myslím si, že to už by mohla být celkem kvalita.
Měl jsem moc hezkou nabídku na Betu(cca 8-25nm a cca 20-60nm), ale nikde jsem nenašel, že by tohle Beta dělala

Měl jsem moc hezkou nabídku na Betu(cca 8-25nm a cca 20-60nm), ale nikde jsem nenašel, že by tohle Beta dělala

mám v autě ten leták, tak na to zejtra kouknu, říkám, že byl za litra. a rozsah má celkem ideální, cca 8-25nm a cca 20-60nm mi přijde celkem na nic, vzhledem k tomu, že třeba kola se utahujou kolem 100 nm. ten mini moment použiješ leda tak na vanu nebo věci v motoru (které píšeš, že dělat nebudeš), na vše ostatní to potřebuješ asi jen pokud jsi kvasimodo
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
Tak to vůbec nevím, na stránkách jsem ho neviděl. Jinak na motoru chci dělat právě tu vanu a víko ventilů. Tam se ten malý hodí. Na kola bych koupil klidně levnější, tam takovou přesnost nepotřebuju 

momentový klíč potřebuje čas od času na kalibraci, nestojí to mnoho, tady u nás chcou 1000korun. Na dotažení toho co jsi psal ti stačí cokoliv, tam nepotřebuješ přesnost. Pokud chceš skládat nějaký motor celý, tak si kup lepší klíč.. já upřednostnuju torzní klíče.. třeba starou tonu. Jsou přesne.