Chci koupit tepovač a napadlo mě, že tu třeba někdo bude mít zkušenost. Co potřebuji - především perfektně vyčistit bezpečnostní pásy (které vypadají zaprasené na zrenovované kůži dost špatně) a popřípadě občas udělat koberce v autě atd. Takže jsem trochu narazil, že nevím, jaké jsou potřeba nástavce, jestli s tím ty pásy vůbec jdou atd. Nebude to využívaný nijak často, ale na ty pásy to bude nejčastěji. Moje cenová představa tak 5-10 tis. Koukal jsem na Kärcher SE 4002, ale právě nevím, jak s těmi nástavci. a dále, kde se do toho kupuje chemka, popřípadě co do toho prostě lejt.
třeba se někdo podělí o zkušenost, díky
zaklad je aby to umelo horkou vodu... bud ohrev, nebo alespon s ni pracovat a ohrivat si ji jinde. co se tyce cisteni tak pouzivame v praci Purex, chemie na prumyslove cisteni kobercu. ale jak rikam zaklad je horka voda
to já též, ale ono když děláš renovaci kůže a ty pásy potřebuješ vyčistit jako "doplňkovou službu" (respektive protože to vždy každého praští do oka), tak těžko budeš trávit x-hodin rozebíráním pásů + riskovat jejich poškození u aut za nesmysly či sedaček z letadla apod.
markus: díky moc za radu. předpokládám, že ty používáš asi nějakej profi, takže asi ani nemá cenu, abys mi říkal jakej je to typ (vzhledem k ceně)?
zjistim ti to od sefika v praci co to je a za kolik.... ale vodu mi to neohrejva, ale umi pracovat s horkou vodou, coz mi bohate staci. jinac nastavec mam jen jeden, triska na pripravek, a odsavaci, sirka cca 10cm. nemam nejaky extra nevim co, moc v praci necistime, jen stalejm zakaznikum, nebo pro vlastni potreby.
super, dik moc. no ono co jsem ted tak hledal, tak s tou horkou vodou je to spatny. ty co ohrivaj, tak jsou mimo muj rozpocet a u tech co neorivaj, tak se z popisu nedozvim, co to udela s horkou vodou. ale tak predpokládam, že když místo studený vody naleju nějak rozumně horkou, tak by to snad měl přežít ne? nevim teda, s čim všim je ta voda v přístroji v kontaktu...
kdyz zjistis, tak bude moc hodnej. dík
kazdej vyrobek by to mel mit v navodu na pouziti, maximalni teplotu ktera mu neublizi, anebo ti to musi prodejce byt schopny zjistit a rict. ja do toho co mam muzu max 80 stupnu. pouzivam horkou vodu z kohoutku a ta mi staci a neublizi.
Chtěl bych se zeptat případně doporučit nějaký dobrý tepovač s co nejlepším poměrem cena/výkon .. Koupil jsem si karcher 4002
Zde (https://www.google.cz/search?q=tepova%C ... B500%3B360" onclick="window.open(this.href);return false;)
A i když se snažím tak výsledek pro mě není to co bych očekával nehledě na složitější manipulaci.. Přeci jen tepovač používám hodně a s tímhle co mám teď už mi dochází trpělivost .. Byl bych rád za nějakou radu a nebo ten rozdíl mezi profi a tím mým není tak velký a já mám pouze levé ruce ? Díky moc
Kdyby někdo nabízel a nebo věděl vezmu klidně i jetej...
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675
Pasy do pracky? LOOOOL...vzdyt je to jen mikrovlakno, ktere se po nehode vytahne a ma se nasledne vyhodit a tim pranim se presne tohle povede ponicit.. ale proc ne...zijeme v CR a pasy jsou jen na okrasu Bezpecnost az na druhem miste
Jinak v Plzni pujcuji Karcher Puzzi a rozdil mezi strojem za 5t a strojem za 20t je opravdu velky (ikdyz trebas muj kamarad by se do krve hadal, ze nikoliv ) , protoze mam zakaznika, ktery ma na doma nejaky mensi a i pres to 1x za rok zavola a pujci si velky.
Matt: ty nabizis v Plzni strojni lesteni laku? Kdyztak prosim do SZ neco vice
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly)
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka
Gizmi
A osobní zkušenosti máš s tím levným ? Nebo celkově srovnání ? Samozřejmě že rozdíl tam bude ale chtěl bych vidět/znát srovnání... .. To jsem se ptal u nás na borech v karcheru a jediné co jsem z nich dostal je že ten profi je na každodenní používání a že ten obyč je prostě jednou za čas ale co mi tvrdili že výkon a odvedení práce je stejně jak u profi tak i u toho obyč... Dost jsem se nad tím pozastavil ale hold jsem dal na jejich rady, bohužel po pár vytepovaných autech tím mým jsem byl z toho vcelku rozladěn .. A připadá mi jako nesmysl aby měl ten profík oproti tomu základnímu stejný účinek....
O peníze mi zase až tolik nejde.. Protože investici mám vrácenou třeba do dvou měsíců ale jak jsem řekl dal jsem na radu v autorizované prodejně karcher a koupil ten obyč...
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675
Matt: nemam, jen od zakazniku. Ja koupil pred lety rovnou ten profi.
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly)
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka
mam puzzi 100 od Kärchera, myslim, ze umi 55 stupnu teplou vodu, na to bezne pouziti takova teplota bohate staci. nevim jak moc dobre s tim jdou delat pasy, to jsem nikdy nezkousel,ale jinak v pohode. kazdopadne je to porad jen tryska s vysavacem, takze kdyz tam ten prasek s vodou dostanes nejakym rozprasovacem a vysajes vysavacem,, ktery umi i vodu, tak je to to same. Spis je to o chemii. ja pouzivam origo prasek od Karcheru, na vetsi svinstva od Mafry All purpose a to vycisti vse. (u rencku i pismenka z radia )
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid
Nejmíň, co lze doporučit je asi Karcher Puzzi 8/1c. Co se týče čištění pásů, je to hlavně o chemii, s tím že krémové pásy někdy nejdou dokonale vyčisitit i sebesilnější chemií.
Já používám Liv Auquafilter 2000, za cenu 4000,- super vysavač s tepováním, už sem udělal pár aut a spokojenost. Co se týče chemie, používám Valet Pro Classic Carpet Cleaner ředění 1:80 podle zněčištění. Když je někde něco zašpiněný více tak rozprašovačem větší koncentraci, kartáčkem vydrbat a pak znovu vytepovat.
zjistil jsem, že na tepovači ani moc nezáleží.. měl jsem možnost jich pár za poslední dobu vyzkoušet a stejně nic nefungovalo tak, že bych prostě jel s hubicí a tepoval. vždy jsem to musel nejdřív vydrhnout kartáčem a následně vysát a to i několikrát za sebou. jediný, co se nemusí drhnout jsou koberečky v top autech, kde jsou jen tak zaprášený.
takhle se dá vyčistit pás. tepovač jsem použil ale jen na vysání, jinak bych byl bez šance. jen chemie a kartáček.