Extraktor - tepovač

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
bóďa
Kontaktovat uživatele:

Extraktor - tepovač

Příspěvek od bóďa »

Chci koupit tepovač a napadlo mě, že tu třeba někdo bude mít zkušenost. Co potřebuji - především perfektně vyčistit bezpečnostní pásy (které vypadají zaprasené na zrenovované kůži dost špatně) a popřípadě občas udělat koberce v autě atd. Takže jsem trochu narazil, že nevím, jaké jsou potřeba nástavce, jestli s tím ty pásy vůbec jdou atd. Nebude to využívaný nijak často, ale na ty pásy to bude nejčastěji. Moje cenová představa tak 5-10 tis. Koukal jsem na Kärcher SE 4002, ale právě nevím, jak s těmi nástavci. a dále, kde se do toho kupuje chemka, popřípadě co do toho prostě lejt.
třeba se někdo podělí o zkušenost, díky 8)
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Re: Extraktor - tepovač

Příspěvek od maRkus »

zaklad je aby to umelo horkou vodu... bud ohrev, nebo alespon s ni pracovat a ohrivat si ji jinde. co se tyce cisteni tak pouzivame v praci Purex, chemie na prumyslove cisteni kobercu. ale jak rikam zaklad je horka voda
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

kony5

Příspěvek od kony5 »

taky sem měl špinavý pásy..rozdělal jsem je ,odmotal ,hodil do bračky a složil :lol: :lol: a je to líp než nějakým tepovačem :D

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

to já též, ale ono když děláš renovaci kůže a ty pásy potřebuješ vyčistit jako "doplňkovou službu" (respektive protože to vždy každého praští do oka), tak těžko budeš trávit x-hodin rozebíráním pásů + riskovat jejich poškození u aut za nesmysly či sedaček z letadla apod. :lol:

markus: díky moc za radu. předpokládám, že ty používáš asi nějakej profi, takže asi ani nemá cenu, abys mi říkal jakej je to typ (vzhledem k ceně)? :wink:

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

zjistim ti to od sefika v praci co to je a za kolik.... ale vodu mi to neohrejva, ale umi pracovat s horkou vodou, coz mi bohate staci. jinac nastavec mam jen jeden, triska na pripravek, a odsavaci, sirka cca 10cm. nemam nejaky extra nevim co, moc v praci necistime, jen stalejm zakaznikum, nebo pro vlastni potreby.
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

kony5: vytepovani pasu, cca 20 minut cely auto.....

rozebrani auta abych se k pasum dostal, rozebrani pasu, prani, suseni, skladani... 7-8 hodin ? dva dny ?

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

super, dik moc. no ono co jsem ted tak hledal, tak s tou horkou vodou je to spatny. ty co ohrivaj, tak jsou mimo muj rozpocet a u tech co neorivaj, tak se z popisu nedozvim, co to udela s horkou vodou. ale tak predpokládam, že když místo studený vody naleju nějak rozumně horkou, tak by to snad měl přežít ne? nevim teda, s čim všim je ta voda v přístroji v kontaktu...
kdyz zjistis, tak bude moc hodnej. dík 8)

ohledně těch pásů, asi tak.. :)

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

kazdej vyrobek by to mel mit v navodu na pouziti, maximalni teplotu ktera mu neublizi, anebo ti to musi prodejce byt schopny zjistit a rict. ja do toho co mam muzu max 80 stupnu. pouzivam horkou vodu z kohoutku a ta mi staci a neublizi.

matt

Příspěvek od matt »

Chtěl bych se zeptat případně doporučit nějaký dobrý tepovač s co nejlepším poměrem cena/výkon :wink: .. Koupil jsem si karcher 4002
Zde (https://www.google.cz/search?q=tepova%C ... B500%3B360" onclick="window.open(this.href);return false;)

A i když se snažím tak výsledek pro mě není to co bych očekával nehledě na složitější manipulaci.. Přeci jen tepovač používám hodně a s tímhle co mám teď už mi dochází trpělivost :wink: .. Byl bych rád za nějakou radu a nebo ten rozdíl mezi profi a tím mým není tak velký a já mám pouze levé ruce ? Díky moc :wink:

Kdyby někdo nabízel a nebo věděl vezmu klidně i jetej...
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Pasy do pracky? LOOOOL...vzdyt je to jen mikrovlakno, ktere se po nehode vytahne a ma se nasledne vyhodit a tim pranim se presne tohle povede ponicit.. ale proc ne...zijeme v CR a pasy jsou jen na okrasu 8) Bezpecnost az na druhem miste 8)

Jinak v Plzni pujcuji Karcher Puzzi a rozdil mezi strojem za 5t a strojem za 20t je opravdu velky (ikdyz trebas muj kamarad by se do krve hadal, ze nikoliv :D) , protoze mam zakaznika, ktery ma na doma nejaky mensi a i pres to 1x za rok zavola a pujci si velky.

Matt: ty nabizis v Plzni strojni lesteni laku? Kdyztak prosim do SZ neco vice 8)
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly) :evil:
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka

matt

Příspěvek od matt »

Gizmi
A osobní zkušenosti máš s tím levným ? Nebo celkově srovnání ? Samozřejmě že rozdíl tam bude ale chtěl bych vidět/znát srovnání... :wink: .. To jsem se ptal u nás na borech v karcheru a jediné co jsem z nich dostal je že ten profi je na každodenní používání a že ten obyč je prostě jednou za čas ale co mi tvrdili že výkon a odvedení práce je stejně jak u profi tak i u toho obyč... Dost jsem se nad tím pozastavil ale hold jsem dal na jejich rady, bohužel po pár vytepovaných autech tím mým jsem byl z toho vcelku rozladěn :roll: .. A připadá mi jako nesmysl aby měl ten profík oproti tomu základnímu stejný účinek....

O peníze mi zase až tolik nejde.. Protože investici mám vrácenou třeba do dvou měsíců ale jak jsem řekl dal jsem na radu v autorizované prodejně karcher a koupil ten obyč...
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675

gizmi

Příspěvek od gizmi »

Matt: nemam, jen od zakazniku. Ja koupil pred lety rovnou ten profi.
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly) :evil:
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka

Motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motor »

mam puzzi 100 od Kärchera, myslim, ze umi 55 stupnu teplou vodu, na to bezne pouziti takova teplota bohate staci. nevim jak moc dobre s tim jdou delat pasy, to jsem nikdy nezkousel,ale jinak v pohode. kazdopadne je to porad jen tryska s vysavacem, takze kdyz tam ten prasek s vodou dostanes nejakym rozprasovacem a vysajes vysavacem,, ktery umi i vodu, tak je to to same. Spis je to o chemii. ja pouzivam origo prasek od Karcheru, na vetsi svinstva od Mafry All purpose a to vycisti vse. (u rencku i pismenka z radia :D )
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Nejmíň, co lze doporučit je asi Karcher Puzzi 8/1c. Co se týče čištění pásů, je to hlavně o chemii, s tím že krémové pásy někdy nejdou dokonale vyčisitit i sebesilnější chemií.
BMW 535i

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

Já používám Liv Auquafilter 2000, za cenu 4000,- super vysavač s tepováním, už sem udělal pár aut a spokojenost. Co se týče chemie, používám Valet Pro Classic Carpet Cleaner ředění 1:80 podle zněčištění. Když je někde něco zašpiněný více tak rozprašovačem větší koncentraci, kartáčkem vydrbat a pak znovu vytepovat.

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

dostupná chemie: koberal TM, purex T ,

a žádnym nástavcem extraktoru nijak oslnivě pásy nevyčistíš,to je lepší houbičkou zpěnit tu chemii na koberce a pak hadřík s vodou..

teplá voda nad 50 stupnů se nedoporučuje,protože se ta čerpadýlka vodou víceméně chladí a pak se také některé látky srážejí nebo koberce vlní..
Vectra i500(bejvalka)
Astra OPC (206kw,390Nm)

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

zjistil jsem, že na tepovači ani moc nezáleží.. měl jsem možnost jich pár za poslední dobu vyzkoušet a stejně nic nefungovalo tak, že bych prostě jel s hubicí a tepoval. vždy jsem to musel nejdřív vydrhnout kartáčem a následně vysát a to i několikrát za sebou. jediný, co se nemusí drhnout jsou koberečky v top autech, kde jsou jen tak zaprášený.

takhle se dá vyčistit pás. tepovač jsem použil ale jen na vysání, jinak bych byl bez šance. jen chemie a kartáček.
Přílohy
20.JPG
21.JPG

Motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motor »

s tim je treba pocitat, at je to tepovac za 40tis nebo obyc vysavac na vodu a rozprasovac do ruky je to to same. vsechno tam strike vodu a pak vysaje.
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid

Odpovědět

Zpět na „Pokec“