rikardopt píše:Zdravím,
Je tu čas , kedy si i ja budem kupovať svoje prvé auto. Rozhodol som sa pre Hondu Civic a chcel by som sa opýtať či máte neaké rady/skúsenosti prípadne literatúru ohľadne motorov DOHC Vtec , ktoré ma zaujali(prípadne konkrétne typy aút cez link). Rozpočet je do 1 500eur / prípadne pôžička na auto vo vyššej cenovej relácii. Za všetky zmysluplné odpovede vopred dakujem.

Jediná zmysluplná odpoved je došporiť groše, za 1500€ nekúpiš obstojný kus. Na auto to chce mať aspon 2000€ a k tomu pár stoviek na počiatočný servis, prepis + poistku.
Ked nie je viac treba sa ozrieť inde, skôr niečo primitívnejšie s jednoduchším podvozkom čo nebolo medzi "tunermi" až tak oblúbené.
Za tie groše bych to videl na nejaký Megane Coupé asi len s 1.6 16V (na 2.0i nebude) hodíš na to nejaké obstojé kolečká a chvílu poslúži. Až našetríš dostatok bubákov potom sa môžeš obzerať po autách svojich snov, ale ver že dovtedy ťa tie kosačkové motory, ktoré majú výkon až kdesi v nebi prestanú baviť. Chvílu to človeka baví, ale aby si pri troche adrenalínu točil motor neustále po obmedzovač, tak to ťa baviť nebude, zvlášť ked zistíš že v reále to akurát reve, ale dohromady nič moc nejde
Čisto papierové údaje:
Megane Coupé 1.6 16V Topspeed 198km/h, Acceleration 0-100 Km/h 9,6s, Empty mass 1035 kg
Megane Coupé 2.0 16V Topspeed 208km/h, Acceleration 0-100 Km/h 8,6s, Empty mass 1065 kg
Civic 1.5i V-Tec Topspeed 188km/h, Acceleration 0-100 Km/h 10,2s, Empty mass 975 kg
Honda je podvozkom o hodne dalej ale pri tvojom rozpočte, kedy budeš rád že máš vôbec na benzín, by ti repas náprav u toho Civicu pekne prevetral tvoje konto. Bohate ti bude stačiť, ked bude treba na Megane vymeniť dva spodné čapy + dva čapy riadenia po 15€ kus + k tomu geometriu za 30€, hlavne nezačni nezmyselne "tunovať" auto kedy pôjde celá výplata do tuningu (filter, výfuk, samolepky, tuningový volant, pedále, šaltpáka, nasávač na kapotu) a reálne z toho vyžmýkaš ledva o 5 PS naviac, to si rovno kúp ten 2.0i a nemusíš nič riešiť a tú 1.6i vyprace kedy sa mu zachce. Maximálne čo by som na aute upravoval by bolo zníženie podvozku + iné disky kolies