poprosim vas o radu, mam 2.2i-CDTi v Acco 2005, z dovodu vysokeho najazdu km jebe retez, az moc, chcem to vymenit, problem je, ze nie som doma a nemam v dostupnosti vybavenu garaz, v podstate, iba zakladny vercajk + nejake veci co bude potreba objednam z ebaye.
Rozvody som si pozrel schemu, dokonca aj na nete je par navodov, prikladam fotky, vacsi problem by mohli byt trysky vybrat (kvoli veku ventilov), ale vraj na teplom motore idu celkom v pohode vytiahnut. Potrebujem to rozobrat (vana dole, prsa, silentblok) aby som videl, co vsetko treba kupit - nechcem zbytocne kupovat celu sadu, neviem co sa pojebalo, ci iba sponovak nejde, alebo sa vytahala retaz, lebo to robi neskutocny randal...
Problem je, ze remenica ako vieme, je tam dotiahnuta jak pica, vzduchovu pistol v dostupnosti nemam, mozno by som mal - je tu nedaleko jeden servis, lenze nemam odtahovku. Este spomeniem, ze na povolenie a dotiahnutie remenice ma honda specialny kluc, stoji asi 50liber, lenze ten mi nepomoze, ked nemam velku gola sadu a je mi luto dat 50libier na jedno pouzitie. Najviac ma trapi sundat remenicu, ostatne je potom uz docela pohoda.
Chcem sa spytat, keby pridem do servisu s autom, tam mi odtiahnu remenicu - ozaj iba povolia, samozrejme remen z nej dam dole, tak prejdem domov (500m) bez dotiahnutej remenice bez nejakej velkej ujmy? Pretoze - na klikovke je vybrani, ozubeni kolecka dole maji taky vybrani a je tam kajel - takze skocit by to teoreticky nemelo, lenze ked mi to povolia, veskera sila, ktora ide na olejove cerpadlo a hore na vacku pojde cez ten kajel - kolik, ktory neviem ci to vydrzi, a na tomto motore ist bez olejoveho cerpadla co i len sekundu moze znamenat okamzitu smrt... dalsia vec by bola, ze ako remenicu zachytit - neviem ci ma honda v zotrvaku miesto na zaistenie HU motora - do olejoveho cerpadla sa da pichnut srobovak, no bojim sa, aby sa olejove cerpadlo neposkodilo a to musim mat aj vanu dole - to uz zo servisu urcite neprejdem po vlastnych bez vane

Mate nejake rady panove, jak v domacich podminkach tu remenicu sundat?
Dekuji!