Jde mi primárně o výrobky firem jako D2racing, HKS, MeganRacig a podobné v téhle cenové relaci.
Zatím jsem objednával nějakou drobotinu z DSM graveyard a maperformance.com.
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Koruna bohužel v prdeli, takže to bude dražší, to je bez debat. Můžeš vzít od víc firem, nechat si to zkompletovat firmou co posílá z US do ČR do jedné zásilky a poslat najednou. Každopádně jestli se to vyplatí není správná otázka - výrobky třeba od HKS nebo Greddy jsou prostě často to nejlepší, co se dá pořídit - ať už kvůli výstupní kontrole, která zaručuje, že člověk vybalí z krabice funkční, spolehlivou součástku (což u Číny platí tak 50:50), tak kvůli kvalitě a R&D, která tomu byla věnovaná (není nezvyklé, že třeba mezichladič stejných rozměrů od Greddy má o 25% vyšší účinnost než čínský produkt z fmic.cz).wesly.TDI píše:Oplatí se to dnes ještě vůbec, koruna v prdeli, poštovné taky podraželo jak prase, pokud bys bral hodně věcí od jedné firmy tak asi ano.
To bude tim, ze Eclipse se v Japonsku nevyrabely a nikdy se tam take ani nedovazely (takze davat ti odkazy na Japonske firmy je na stejne urovni logiky jako se snazit nakupovat dily pro Skyline v USA)Chaindler píše:Liberal: Díky moc, bohužel tam na DSM toho moc nemají. Výběr jako takový je super, ale ten první shop má asi jen 50 věcí na DSM a ten druhý už DSM vůbec neeviduje (=možná jsem slepej a neviděl jsem)
Nevidím tvém seznamu jediný důvod pro utratu i 1usd pro podporu čínske nebo usa/čínské ekonomiky. Je tu spousta lidí i firem co ti vyrobí vše dle tvého zadání.Chaindler píše:Díky za tipy. Když říkáte rovnou z JPN, máte konkrétní tipy na shopy?
Když shrnu to hlavní, chci objednat podvozek, turbo, IC, výfuk, svody, blow off a miliardu drobností.
EDIT:
- chladič vody Mishimoto
- greedy blow off
- HKS exhaust
- exhaust manifold, IC, turbo, chladič oleje, spojka (Competition clutch stage 4) podřídím se nabídce konkrétního shopu
- silenbloky
- podvozek D2 nebo cokoli ve stejné cenové hladině
V zásadě ale platí, že se nijak nevážu na konkrétní značku. Spíš beru jako cíl, nakoupit ve stejné cenové a kvalitativní hladině a nakoupit to nejlépe u jednoho shopu.
Pravda... přímo vehicle-specific v Japonsku ne, ale motor se dával i do JDM aut, takže úplně bych to nezavrhovalTaboo píše:To bude tim, ze Eclipse se v Japonsku nevyrabely a nikdy se tam take ani nedovazely (takze davat ti odkazy na Japonske firmy je na stejne urovni logiky jako se snazit nakupovat dily pro Skyline v USA)Chaindler píše:Liberal: Díky moc, bohužel tam na DSM toho moc nemají. Výběr jako takový je super, ale ten první shop má asi jen 50 věcí na DSM a ten druhý už DSM vůbec neeviduje (=možná jsem slepej a neviděl jsem)
. Zkus DSMParts.com a Mach V.
Z JDM komponentu motoru nikdo podvozek, silentbloky anebo intercooler nevykouzli. I kdyby potreboval komponenty motoru (o cemz se nikde nzminil), v US jsou k dostani v daleko sirsim vyberu a za nizsi ceny. Kupovat proste cokoliv na DSM z Japonska je financni nesmysl.Beaver píše:Pravda... přímo vehicle-specific v Japonsku ne, ale motor se dával i do JDM aut, takže úplně bych to nezavrhoval
Dokážeš to nějak konkretizovat? Upřímně, je mi fuk koho podpořím, moje potřeba je získat díly na auto s co nejmenším odporem, takže jestli tu jsou lepší alternativy, sem s nimiLibor12 píše: Nevidím tvém seznamu jediný důvod pro utratu i 1usd pro podporu čínske nebo usa/čínské ekonomiky. Je tu spousta lidí i firem co ti vyrobí vše dle tvého zadání.
Bohužel toto je platné jen pro tebeTaboo píše:v US jsou k dostani v daleko sirsim vyberu a za nizsi ceny. Kupovat proste cokoliv na DSM z Japonska je financni nesmysl.
D2 podvozek - Taiwan - do roka nejdéle(10000km) je po nich. Zkus je reklamovat nebo opravit.Chaindler píše: Dokážeš to nějak konkretizovat?
Mám na XYZ 30 000+ a tři rokyLibor12 píše:D2 podvozek - Taiwan - do roka nejdéle(10000km) je po nich. Zkus je reklamovat nebo opravit.Chaindler píše: Dokážeš to nějak konkretizovat?![]()
![]()
Vůbec nic. Chystáš se na přestavbu auta. Kdybys měl podvozek od hp nebo protlum.stačilo by je navštívit a jak píše Honza,panové velmi rádi podvozek přizpůsobí doslova za pár korun. Zkus požadat o to samé u xyz.LiberaleMiguel2 píše: co děláme špatně ?
Co ti na to říct... vaření IC z Avie a bastlení chladičů z dýzla do Eclipse, to je jistě ta správná cesta. Asi ti uniká, že ty díly nejsou o nálepce, ale o vývoji, který za těma součástkama stojí. IC od renomovaných firem práve němají jen na blind navařené nějaké boky, ale jsou tam vhodné náběhy, IC core se volí podle vhodnosti a využití auta buď bar&plate nebo tube&fin apod. Ano, něco se samozřejmě v ČR může nechat udělat, ale pokud existuje funkční řešení, tak je otázka proč platit zakázkovou výrobu, která taky může vyjít na mnohem vyšší sumu. Souhlasil bych asi jen s tím podvozkem od HP, protože případné opravy a úpravy jsou mnohem jednodušší.honza 2.0 16v píše:plně souhlasím s Liborem...
podvozek od HP nezničíš dřív než se auto rozpadnea i potom ho za mrzkej peníz pánové rádi zrepasujou/upravej dle potřeby a ty o5 použiješ...
ukaž mi podvozek co vydrží 100 000km v provozu a následně nějaký vejkendový tejrání na okruhu, kopci s občasnejma polníma/"autokrosovejma" vložkama na vyhrnutejch polních cestách v zimě...když je přemluvíš udělat ti i patrony do seriovejch obalů jako mam já a pár další lidí s fiaty coupe a podobnejma platformama
chladiče - na to tu taky máme firmy, stačí hledat,mě se zatím vždy osvědčila serie dimenzovaná pro větší motor či naftu v daným modelu auta i tak ale šikovnej svářeč dokáže na IC třebas z avie/lancera/atd navařit al boky s výstupama dle chuti... to samý sací a výfukový potrubí (který jde i levně- 15000,- za komplet fungující potrubí + 2 absorbční tlumiče od hlavy po koncovku na NA 4 válec, sice z černý trubky,ale schnije to stejně rychle jako nerez při celoročním užívání...)
olejový chladiče - Mocal/Setrab.. sám jedu Mocal a hadice ze servisu hydrauliky co mám 500m od baráku..
ojnice písty, vačky atd: albrecht, fiedler, kreibich, vošvrda a mohl bych jmenovat dál...atd..k Albrechtovi to mám 1km k fiedlerovi o 500m dál, k vošvrdoj 10km..tak chodím tam.. , když chci lepší vačky,tak v evropě máme Catcams a ty asi nemaj konkurenci, když jejich profily jezděj i tovární týmy v rallyecrossu a rallye...
silentbolky jedu serii nebo unibal... kdo někdy viděl nějakej multilink v pohybu na polyurethanu tak už ho tam nikdy nedal.. ty ramena strašně trpěj a přenášej to co měla přenášt guma, nebo kulový ložisko(unibal)
pokud ti jde o samolepku,HKS nakup v jůesej nebo čínějá už léta rád vozím samolepku žabáka
Ale ke zbytku mi je google k ničemu, chci totiž referenci, pozitivní zkušenost.chladiče - na to tu taky máme firmy, stačí hledat,mě se zatím vždy osvědčila serie dimenzovaná pro větší motor či naftu v daným modelu auta i tak ale šikovnej svářeč dokáže na IC třebas z avie/lancera/atd navařit al boky s výstupama dle chuti... to samý sací a výfukový potrubí (který jde i levně- 15000,- za komplet fungující potrubí + 2 absorbční tlumiče od hlavy po koncovku na NA 4 válec, sice z černý trubky,ale schnije to stejně rychle jako nerez při celoročním užívání...)
ne no, není problém si nechat poslat díly na úpravu co je třebaLibor12 píše:Vůbec nic. Chystáš se na přestavbu auta. Kdybys měl podvozek od hp nebo protlum.stačilo by je navštívit a jak píše Honza,panové velmi rádi podvozek přizpůsobí doslova za pár korun. Zkus požadat o to samé u xyz.LiberaleMiguel2 píše: co děláme špatně ?![]()
Odpověd:starý si nabouchej do špic a zaplat nový.
Co na to říct tobě? Třeba ti tady Taboo napíše jak je v jejich dílně naprosto běžné (a nejen v té jeho) upravovat chladiče vody,intercoolery z jiných modelů nebo značek. Pro výrobu nových používají "core" Griffin.Beaver píše:
Co ti na to říct... vaření IC z Avie a bastlení chladičů z dýzla do Eclipse, to je jistě ta správná cesta. Asi ti uniká, že ty díly nejsou o nálepce, ale o vývoji, který za těma součástkama stojí. IC od renomovaných firem práve němají jen na blind navařené nějaké boky, ale jsou tam vhodné náběhy, IC core se volí podle vhodnosti a využití auta buď bar&plate nebo tube&fin apod