Pedal nereaguje
Moderátor: Idaho
- jaryn72
- Bydliště: Big city Povolani:Velky guru Auto:mam Inteligence:Na tohle forum dostatečna
Pedal nereaguje
Zdravim.Prosim o radu.Kdyz nastartuji vuz,tak mi volnobeh obcas kolisa a plyn.pedal nereaguje.Co se deje? 

Ja takto nevypadam.Vypadam daleko huř.
Re: Pedal nereaguje
Píchnout na vag....asi plyn. spínač
- jaryn72
- Bydliště: Big city Povolani:Velky guru Auto:mam Inteligence:Na tohle forum dostatečna
Napichlej byl,ale nic nevykazoval.Sokolda píše:Píchnout na vag....asi plyn. spínač

Zkoušely jste na tom vagu jestli reaguje v celý dráze přidávání,nebo jste je četly chyby??
Jestli je to elektronicky ovládanej plyn, tak bych to viděl na potenciometr u pedálu, jednou sem řešil to samí na bavu.

- StreetFighter
- Kontaktovat uživatele:
tohle jsme taky jednou řešili...v pedálu byl potenciometr a byla v tom voda-po praní vozu....vyčistilo, vysušilo...jestli v tom není nějaká vlhkost teď v zimě 

Radši budu druhej než mrtvej!
Honda Civic D16A6 - Sweatheart
Chrysler GrandVoyager 2,5TD - Daily Driver
Honda Civic IV.gen - prodám veškeré díly - více SZ
Alfa Romeo GTV - Under Construction
Yamaha YFM350X Warrior RWD - Free Time Machine
Honda Civic D16A6 - Sweatheart
Chrysler GrandVoyager 2,5TD - Daily Driver
Honda Civic IV.gen - prodám veškeré díly - více SZ
Alfa Romeo GTV - Under Construction
Yamaha YFM350X Warrior RWD - Free Time Machine
- jaryn72
Asi to tak bude.Je tam elektronickej pedal.Mrknu na to.V service chteli dat rovnou celej pedal.Cena okolo bura.Nic moc teda.DikyStreetFighter píše:tohle jsme taky jednou řešili...v pedálu byl potenciometr a byla v tom voda-po praní vozu....vyčistilo, vysušilo...jestli v tom není nějaká vlhkost teď v zimě

Plyn to být může,ale taky to může dělat:
Karbec: ucpané trysky - na volnoběh to střílí do výfuku - vyčistit,seřídit a kontrola palivového filtru
Stříkačka plus KAT: závada v klapkovém tělese-odměřuje otevření- - proměřit,vyměnit
Nafta: poškozené vstřikovací čerpadlo - proměřit po demontáži,vyměnit za nové.
Karbec: ucpané trysky - na volnoběh to střílí do výfuku - vyčistit,seřídit a kontrola palivového filtru
Stříkačka plus KAT: závada v klapkovém tělese-odměřuje otevření- - proměřit,vyměnit
Nafta: poškozené vstřikovací čerpadlo - proměřit po demontáži,vyměnit za nové.

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
Oživim mrtvý téma.
Mám tu Opel 1.3 CDTi. A dělá, jak už bylo napsáno výše - po nastartování okamžitě padnou otáčky na cca 500 ot. a absolutně nereaguje plynovej pedál.
Jenže hodně záleží na teplotě. Pokud je větší zima (pod nulou), otáčky po nastartování zakolísaj a auto dokonce chcípne. Když je nad nulou, vydrží takhle asi minutu na 500 ot., pak otáčky samy vyskočí na normál a začne reagovat plynovej pedál. A pokud je teplo, ihned po nastartování funguje, vše OK.
Diagnostika ukazuje chybu "žhavící svíčka předehřevu topení - 0683". Ale to s tím asi nesouvisí.
Čerpadlo bych taky vynechal, to asi nebude závislý na teplotě, ne?
Nechám si rád poradit, já už totiž nevim

Mám tu Opel 1.3 CDTi. A dělá, jak už bylo napsáno výše - po nastartování okamžitě padnou otáčky na cca 500 ot. a absolutně nereaguje plynovej pedál.
Jenže hodně záleží na teplotě. Pokud je větší zima (pod nulou), otáčky po nastartování zakolísaj a auto dokonce chcípne. Když je nad nulou, vydrží takhle asi minutu na 500 ot., pak otáčky samy vyskočí na normál a začne reagovat plynovej pedál. A pokud je teplo, ihned po nastartování funguje, vše OK.
Diagnostika ukazuje chybu "žhavící svíčka předehřevu topení - 0683". Ale to s tím asi nesouvisí.
Čerpadlo bych taky vynechal, to asi nebude závislý na teplotě, ne?
Nechám si rád poradit, já už totiž nevim

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To by asi chtělo někoho s diagnostikou, kdo krom vyčtení paměti závad umí i live data. Pokud se chyba projevuje v souvislosti s teplotou, asi bych začal teplotním čidlem.
U starých Opelů jsem se s vadným teplotním čidlem a následně špatnými starty za nějaké teploty už setkal.
Ještě mě napadá jedna věc, ale nevim jestli to bude i u 1,3 CDTi. Pokud má vyhřívanej filtr nafty a nevíš kdy byl měněný, tak ho vyměň. U Omegy se stává, že jak je už hodně zanesený filtr, tak to nejde za plynem...
U starých Opelů jsem se s vadným teplotním čidlem a následně špatnými starty za nějaké teploty už setkal.
Ještě mě napadá jedna věc, ale nevim jestli to bude i u 1,3 CDTi. Pokud má vyhřívanej filtr nafty a nevíš kdy byl měněný, tak ho vyměň. U Omegy se stává, že jak je už hodně zanesený filtr, tak to nejde za plynem...
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly