Kouření v hospodách/klubech.
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kouření v hospodách/klubech.
Nevím jak to mají ostatní, to co jsem napsal je vlastní zkušenost... u části kuřáků to určitě tak bude.
Tohle se podle mého nedá až tak paušalizovat, protože závislosti vznikají různě a první zkouška nemusí mít jen původ v tom - nezvládám, zkusím.
Každopádně pořád nevidím důvod někomu něco zakazovat. Protože někdo kouří, někdo sportuje, někdo jede autem do kopce jak kretén, ikdyž nahoře nic nepotřebuje. Všechno je to únik od stresu a určitá forma zábavy.
Tohle se podle mého nedá až tak paušalizovat, protože závislosti vznikají různě a první zkouška nemusí mít jen původ v tom - nezvládám, zkusím.
Každopádně pořád nevidím důvod někomu něco zakazovat. Protože někdo kouří, někdo sportuje, někdo jede autem do kopce jak kretén, ikdyž nahoře nic nepotřebuje. Všechno je to únik od stresu a určitá forma zábavy.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Někteří kuřáci kouří proto, že je to baví - rituálek zapalování cigarety, pozorování kouře, atd. Argumentace adrenalinem je dvousečná, on je totiž vlastně taky droga a je docela dost lidí, kteří dělají právě adrenalinové sporty a pak jim v klidu "něco chybí". Trochu podobně pak funguje i endorfin.Ritchma píše:Až na to že všechno to, co si vyjmenoval je zábava, zvedne ti to adrenalin, je to něco na co se těšíš narozdíl od cigaret. Cigareta ti nedá naprosto nic krom toho že tě pomalu zabíjí a ubližuje i tvému okolí. V tom bych viděl ten zásadní problém. V čem je špatnej parašutismus? Krom toho že hrozí riziko, že se neotevře padák a dotyčnej se rozplácne o zem je šance, že se něco pos... poměrně malá. A to je ten rozdíl. Mě je ukradený že se kuřák zabíjí sám, ale ubližuje to i okolí, všem těm co ten hnus musí inhalovat....
Samozřejmě neohleduplný kuřák co to bude foukat kolem sebe hlava nehlava bude nekuřákům vadit. Bavíme se ale tady spíš o principu než o jednotlivcích, kteří obtěžují ostatní. Navíc ty ses ptal, k čemu je kouření dobrý a já ti přesně na to odpověděl

- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bohuš píše:
Jaká je doutník droga?
Zdrcující pravda o doutnících: jsou stejně nebezpečné jako cigarety!
Doutník, symbol požitku a luxusu. Mnoha lidem se jeví jejich kouření jako sofistikovanější a méně nebezpečné než konzumace cigaret. Opak je však pravdou – doutníky směle konkurují jiným formám tabáku v poškozování zdraví kuřáků i lidí v jejich okolí.
Doutník, symbol požitku a luxusu. Mnoha lidem se jeví jejich kouření jako sofistikovanější a méně nebezpečné než konzumace cigaret. Opak je však pravdou – doutníky směle konkurují jiným formám tabáku v poškozování zdraví kuřáků i lidí v jejich okolí.
Zvyknete si rychle
Jsou doutníky návykové jako cigarety? Ano, jejich kouřením se může vypěstovat závislost na nikotinu již během několika týdnů. Důvod je prostý: doutník obsahuje mnohem více nikotinu než jedna cigareta. Velký doutník je obsahem tabáku srovnatelný s krabičkou cigaret, ten menší pak s několika cigaretami.
Riziko rakoviny je reálné
Pravidelné kouření doutníků způsobuje vznik nádorového bujení zejména v těchto místech:
ret,
dutina ústní,
jícen,
hrtan,
plíce.
Studie ukázaly, že doutníkoví kuřáci 4× až 10× častěji umírají na karcinom dutiny ústní, jícnu a hrtanu než nekuřáci. Riziko nádorového bujení v těchto oblastech není náhodné – doutníkový kouř se totiž správně nešlukuje, většina kouře se tak nedostává do plic a zůstává v kontaktu s horními cestami dýchacími a ústní dutinou. V dnešní době jsou velmi populární doutníky o velikosti cigaret, které se šlukují a stojí za výrazným rizikem vzniku karcinomu plic.
Další dopady na zdraví
Kouření cigaret je známé svým dopadem na plíce a kardiovaskulární systém. Stejné riziko platí i pro kuřáky doutníků, i když není tak výrazné. Přesto může způsobit:
plicní choroby – chronickou bronchitidu, emfyzém,
srdeční onemocnění,
zánět dásní,
impotenci.
Zvýšený výskyt plicních chorob souvisí především s rozmachem kouření již zmíněných malých doutníků, které se šlukují a přímo poškozují dolní dýchací cesty.
Škodí v širokém okolí
Jelikož doutníky obsahují mnohem více tabáku než cigarety a většinou i déle hoří, vydají velké množství vydechovaného kouře. Nebezpečí pasivního kouření je srovnatelné s cigaretovým kouřem, avšak v případě doutníků je ve vydechovaném kouři mnohem více zdraví škodlivých nitrosaminů, oxidů dusíku, čpavku, oxidu uhelnatého a dehtu.
Dvakrát týdně už není zvláštní píležitost,podle mého.Bohuš píše:Někdy si ho dam dvakrát týdně někdy si ho nedam vůbec... Nejsem na něm závislý tudíž neovlivňuje moji psychiku....
Doutníky jsou tak svým obsahem bezesporu škodlivější než cigarety a v dlouhodobém měřítku více poškozují lidské zdraví.
Já od tebe táké ne.Bohuš píše:od tak rozumného člověka bych nečekal takhle dementní názory...
Jakmile začneš omezovat moji SVOBODU tím tvým doutníkem - budeš mít se mnou problém. A kuřáci nerespektující už nyní platné zákony mne obtěžují skoro na každém kroku.Bohuš píše:Jsem SVOBODNÝ člověk a když chci a muzu si to dovolit tak si dam doutník, pivo nebo vodku a ty mi nemáš právo nic z toho zakazovat!
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
imfsoft-forum.eu/
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
NE. To už je závislost.Beaver píše:
Někteří kuřáci kouří proto, že je to baví - rituálek zapalování cigarety, pozorování kouře, atd.
Nikotin je návyková látka obsažená v tabáku a působí podobným mechanizmem jako ostatní tzv. tvrdé drogy.
Vyplavuje dopamin v mozku, v tzv. centrech odměny, což odpovídá příjemnému pocitu, který se dostaví při kouření cigarety
Mozek, který si na pravidelnou dávku drogy zvykl, vyžaduje další přísun, jinak se dostaví abstinenční příznaky z nedostatku nikotinu
Postupně se vytváří tolerance k dávce drogy. K vyvolání původního příjemného pocitu je třeba stále víc nikotinu. Nakonec už kuřák nekouří proto, aby mu bylo lépe, ale proto, aby se přestal cítit hůře (= aby neprožíval abstinenční příznaky). Závislý na nikotinu bude ten, kdo kouří,Závislost na nikotinu vzniká velmi rychle, mechanizmus lze vyložit jako dynamický stereotyp na základě podmíněných reflexů z vnitřních a vnějších receptorů.
Složka psychosociální zpočátku převažuje nad složkou toxikomanickou (fyzická závislost), která začne převládat až po určité době. Závislost psychosociální se projevuje potřebou mít v ruce cigaretu, hrát si s ní, manipulovat s ní. Jedná se tedy o závislost na cigaretě jako na předmětu bez ohledu na účinky látky.
S odstupem přibližně dvou let se přidává závislost fyzická, která se projeví až u 80 % pravidelných kuřáků. Kouřením se totiž zvyšuje počet tzv. nikotinových receptorů. Ty pak reagují na nedostatek nikotinu a způsobují abstinenční příznaky v situaci, kdy se kuřák se svojí neřestí rozhodne skoncovat. Nejhorší bývají zpravidla první tři týdny, v průměru však tyto příznaky trvají tři týdny až tři měsíce. Důležité je však zdůraznit, že dříve či později abstinenční příznaky ustanou.
imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A o tom to je. Tady na již platné zákony zvysoka sere sám prezident. Kouří jednu od druhé a střízlivého jsem ho snad nikdy neviděl. Ryba smrdí vždy od hlavy. Pak dělej zákony a vyžaduj jejich respekt. Jinak moc díky za odpověd,tak nejak bych si to představoval i zde.Taboo píše: Koureni je zakazano vsude, jak na verejnosti, tak v barech, hospodach a vsech restauracich a ten zakaz je respektovan.
imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
ja porad nechapu zakladni myslenku.... takze ten hloucek kuraku bude kourit venku na chodniku ? takze pujdu okolo po chodniku a ten kour me bude obtezovat, coz si nebudu moct vybrat.... kdyzto navstevu hospody planuju a vim do ceho jdu....
a liberalovi bych se rad omluvil.... uz nejsi cislo jedna na tomhle foru.
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
Občas si dám ochucenej doutníček. Minulej rok jsem si například dal dvaLibor12 píše:NE. To už je závislost.Beaver píše:
Někteří kuřáci kouří proto, že je to baví - rituálek zapalování cigarety, pozorování kouře, atd.

Mne voní toulek a to si nedělám srandu ...fakt mi to voní... 

Zjistil jsem, ze jsem zapomel napsat, kde je koureni povoleno: V casinech, kurackych pokojich nekterych hotelu, soukromych klubech a specializovanych prodejnach doutniku, cigaret a tabaku. To je myslim vse. Ten zakaz se da proste velice jednoduse obejit - pokud nekdo skutecne chce. Kazdy US stat se ale lisi, v nekterych je nadale povoleno kourit vsude (restauracich, barech, etc.), kde to neni vyslovne zakazano vlastnikem zarizeni, nekde naopak zase nikde. Tech statu, kde je bez vyjimek zakazano kourit ve vsech restauracich, hospodach a barech je jen 50%.Libor12 píše:Jinak moc díky za odpověd,tak nejak bych si to představoval i zde.Taboo píše: Koureni je zakazano vsude, jak na verejnosti, tak v barech, hospodach a vsech restauracich a ten zakaz je respektovan.
IQ stylingem nenahradis.
Ano přesně tak. Tady pokud si chceš zapálit jdeš ven kousek od klubu a nebo je tam částečně otevřená a oddělená místnost pro kuřáky. Ono je něco jiného projít kolem kuřáků na čerstvém vzduchu a něco jinýho to čuchat v uzavřeném prostoru několik hodin... Chápu že tobě je proti srsti kdokoliv co se ti snaží něco diktovat a někoho nějak omezovat. Na druhou stranu chápu, že tobě je tvoje zdraví totálně ukradený, takže nechápeš názory lidí, který se o sebe snaží alespoň trošku starat a už v tak prdelních podmínkách jaký na světě jsou se vyhout alespoň něčemu.maRkus píše:ja porad nechapu zakladni myslenku.... takze ten hloucek kuraku bude kourit venku na chodniku ? takze pujdu okolo po chodniku a ten kour me bude obtezovat, coz si nebudu moct vybrat.... kdyzto navstevu hospody planuju a vim do ceho jdu....
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
promin... kdyz se jdu najist tak si sednu do podniku kde je bud nekuracke misto, nebo jdu tam kde se nekouri, nevidim v tom problem... mam pravo volby a nevidim duvod nekomu tuto moznost odebirat. takze ja mam mit moznost rozhodnuti ale druhemu cloveku ho vemu ? jakym pravem ?
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevím jak ty, ale já jsem jednu dobu jezdíval dodávkou po celé čr a občas nebylo kde se jinde najíst než v hospodě a VŽDY v nich bylo nakouřeno ať seděl člověk kdekoliv. To že máš možná ve svém okolí pár vyhlídnutých hospod je sice super, ale ne všude ta možnost je. Navíc to není jenom o tom se najíst, ale když si chce člověk skočit někam do klubu, tak to v čr snad bez kouře ani nejde. Nevím teda jsetli se něco za posledních pár let co v čr nejsem změnilo, ale rozhodně ta možnost předtím nebyla.
Vykouřit cigeretu trvá co? Pět minut? Proč by si nemohl kuřák zvednout prdel a dojít si jí vykouřit ven/speciální místnosti? Nikdo mu neodepírá právo si zakouřit. Jenom prostě trošku ohleduplnosti vůči nekuřákům. Já když se půjdu najíst a nedám si hotovku, budu tam sedět třeba hodinu a čuchat ten smrad v uzavřeném prostoru nemám v plánu. Těch pět minut kuřáka nezabije a všichni budou happy. On si vybral kouřit, čili by měl ustoupit on. V kancelářích apod. si člověk taky nezakouří. Ani na zastávákách MHD i když na to většina lidí z vysoka kašle a ještě na mě sprostě řvali když jsem je slušně požádal aby šli kousek stranou.
Vykouřit cigeretu trvá co? Pět minut? Proč by si nemohl kuřák zvednout prdel a dojít si jí vykouřit ven/speciální místnosti? Nikdo mu neodepírá právo si zakouřit. Jenom prostě trošku ohleduplnosti vůči nekuřákům. Já když se půjdu najíst a nedám si hotovku, budu tam sedět třeba hodinu a čuchat ten smrad v uzavřeném prostoru nemám v plánu. Těch pět minut kuřáka nezabije a všichni budou happy. On si vybral kouřit, čili by měl ustoupit on. V kancelářích apod. si člověk taky nezakouří. Ani na zastávákách MHD i když na to většina lidí z vysoka kašle a ještě na mě sprostě řvali když jsem je slušně požádal aby šli kousek stranou.
Function > Form
Function > Form
Ono to je jako si vymahat, aby se nekdo mohl prochazet pred terci na strelnici (s odduvodnenim, ze jinak by byl "nucen" sedet doma, protoze jinde se prece prochazet nemuze) s tim, ze ti strelci si prece mohou jit zastrilet ven - coz samozrejme prijatelne neni take, takze udajne jedinym resenim k dosazeni spokojenosti je zakazat strelne zbrane.
Pro mne je paradoxni to pokrytectvi, ktere si mnozi nekuraci "bojujici" za sve zdravi snad neuvedomuji anebo nechteji priznat. Ono je hezke takhle dbat o sve zdravi jen aby se nekdo mohl ve zdravem prostredi nalivat alkoholem a pozirat bucek (a v nejednom pripade si pote sednout za volant a jet domu, zatimco zivoty a zdravi ostatnich ho uz nejak nezajimaji). On to je jen a pouze ten nikotin, ktery je pro zdravi nekuraku tak nebezpecny, vse ostatni je naprosto OK. Projit okolo par kuraku se rovna pokusu o vrazdu, ale dychani splodin vyfuku aut pri cekani na prechodu pro chodce je vporadku. Nekuraci velice dbaji o sve zdravi, ale nikdo je do te hospody nevidi behat na sklenici mlika a pozirat vitaminy.
Pro mne je paradoxni to pokrytectvi, ktere si mnozi nekuraci "bojujici" za sve zdravi snad neuvedomuji anebo nechteji priznat. Ono je hezke takhle dbat o sve zdravi jen aby se nekdo mohl ve zdravem prostredi nalivat alkoholem a pozirat bucek (a v nejednom pripade si pote sednout za volant a jet domu, zatimco zivoty a zdravi ostatnich ho uz nejak nezajimaji). On to je jen a pouze ten nikotin, ktery je pro zdravi nekuraku tak nebezpecny, vse ostatni je naprosto OK. Projit okolo par kuraku se rovna pokusu o vrazdu, ale dychani splodin vyfuku aut pri cekani na prechodu pro chodce je vporadku. Nekuraci velice dbaji o sve zdravi, ale nikdo je do te hospody nevidi behat na sklenici mlika a pozirat vitaminy.

IQ stylingem nenahradis.
To už je trošku přitažený za vlasy, nemyslíš? Já samozřejmě chápu co se snažíš naznačit a chápu že v dnešním světě je opravdu velice těžké až prakticky nemožné žít zdravě jelikož čucháme sračky a bohužel dost často je i jíme. Nicméně nekuřáků je pořád hodně. Já piju naprosto výjimečně a hodně mých kamarádů taky. Nicméně občas prostě skočíme do restaurace na lepší jídlo nebo v pátek po práci na dvě pivka a čuchat kouř v uzavřeném prostoru je prostě humus. Zatímco tam člověk stráví řekněme dvě hodiny a cigareta trvá 5. Není rozumnější aby si kuřák dal dvě rychle venku a neotravoval tak život těm ostatním co kouřit nechtějí? Auto mě alespoň rychleji přesune z bodu A do bodu B zatímco co cigereta prostě neudělá vůbec nic.
Možná bych na to měl i jiný názor nežít někde, kde to tak funguje a naprosto nikdo s tím nemá problém. Když to funguje tady, proč by to nemohlo fungovat i jinde? Není to pro kuřáka až tak velkej ústupek, ale velká úleva pro nekuřáka. V čr jsem díky tomu do hospod a klubů prakticky nechodil, protože mě z toho kouře pak bolela hlava a smrděl jsem jak pytel hoven. Tady jednou za čas skočit můžu a nic takového se mi nestane.
Prostě fakt, že pro kuřáky je tak obrovský problém jít si zakouřit někam na balkón, speciální místnosti nebo ven je takovej problém je pro mě nepochopitelný...
Jen tak ze zvědavosti? Ty kouříš Taboo?
Možná bych na to měl i jiný názor nežít někde, kde to tak funguje a naprosto nikdo s tím nemá problém. Když to funguje tady, proč by to nemohlo fungovat i jinde? Není to pro kuřáka až tak velkej ústupek, ale velká úleva pro nekuřáka. V čr jsem díky tomu do hospod a klubů prakticky nechodil, protože mě z toho kouře pak bolela hlava a smrděl jsem jak pytel hoven. Tady jednou za čas skočit můžu a nic takového se mi nestane.
Prostě fakt, že pro kuřáky je tak obrovský problém jít si zakouřit někam na balkón, speciální místnosti nebo ven je takovej problém je pro mě nepochopitelný...
Jen tak ze zvědavosti? Ty kouříš Taboo?
Function > Form
Function > Form
Ne. Ja jsem nekurak (ale v minulosti jsem kouril), nepiji alkohol a neholduji zadnym drogam, ale ne nejak cilevedome. Nikomu ale soucasne nic nezakazuji jen proto, ze s necim nesouhlasim. Ja na neco jen mohu vyjadrit svuj nazor, nad necim zakroutit hlavou a necemu se zasmat, ale kazdy at si dela se svym zdravim, autem, zivotem, etc. co chce. Jednoduse, zivot nekoho jineho neni muj business. Kazdy ma pravo na svobodnou volbu.Ritchma píše:Jen tak ze zvědavosti? Ty kouříš Taboo?
IQ stylingem nenahradis.
-
Ač sem chodím často se pobavit, tak tady moc nepíšu, ale tohle vlákno mi nedá. Když vidím ty přikazovače, kteří pořád dokola opakují svoje pseudoargumenty, tak si říkám, že pokud aspoň jednoho přesvědčím nějakou smysluplnou argumentací, tak to bude stát za to. Pokusím se tady napsat nějak bez vášně, jak se věc má.
Uvědomme si, o co se vlastně jedná v rámci aktu "jít do restaurace". Jedná se o uzavření smlouvy, která má schéma takové, že provozovatel restaurace má jakousi trvalou nabídku a já tím, že tam jdu využít jeho služeb, tuto nabídku přijímám a "uzavírám s ním smlouvu". Jedná se o dobrovolný akt z jeho i mojí strany, dobrovolnou dohodu dvou svobodných lidí. Nejedná se o žádné naplnění "práva na to jít do restaurace", žádné takové právo žádný člověk nemá. Já prostě přijmu smlouvu, ve které mi někdo nabízí posedět v jeho soukromé nemovitosti a objednat si něco z uvedeného jídelního lístku za takových a takových podmínek, jako např. že se tam kouří. Nikdo mě nenutí tu smlouvu uzavírat.
Státu opravdu není mnoho do toho, jaké dobrovolné dohody spolu dva svobodní, dospělí a odpovědní lidé uzavírají. Samozřejmě, abych předešel nepochopení, mám na mysli pouze dohody (smlouvy) zahrnující tyto osoby, nikoliv "tak sme se spolu dohodli že vykradem banku". Ale, z primárního filizofického pohledu, co je státu do toho, když já se s někým dobrovolně dohodnu, že mě má zabít? Nepropaguji tu anarchii, aby nedošlo k omylu. Jisté jevy je jistě pořád vhodné eliminovat, třeba proto, že následně skutečně dokázat, že šlo o dobrovolný akt není možné. Ale jen jako ilustrace toho, od čeho tu stát v principu opravdu není to poslouží. Vizte například omezení prodeje cigaret a alkoholu, myslím, že nikdo tu nestojí o zrušení této hranice.
A teď k tomu, od čeho tu stát je. Stát tu je v takovýchto situacích, jako zmíněný vztah "dobrovolně nabízí restaurační služby - dobrovovlně přijímá jeho nabídku" jen a pouze od toho, aby dohlédl na dodržení smluvních podmínek. Ne od toho, aby říkal provozovateli jaké ty smluvní podmínky mají být - komu má tu službu nabízet (cikáni, matky s brečícími miminy), jakou službu má nabízet (kuřácké prostřední, alko/nealko nápoje, vegetariánská jídla...) ani za jakou cenu má službu nabízet. Je tu od toho, aby řešil, že provozovatel nedodrží nabídku - v nekuřácké restauraci se kouří, jídlo neodpovídá jídelnímu lístku, nevyhovuje hygienickým normám... Je tu od toho, aby řešil zákazníky, kteří nezaplatí za využité služby.
Snad je teď trochu jasnější, že v případě toho zákona vůbec nejde o to, že by upřel nějaké právo kuřákům a přidal nějaké právo nekuřákům. Ten zákon jen a pouze upírá právo provozovatelům restaurací na to, jaké služby smějí nabízet. A ač tohle socialisté nikdy nepochopí, tak žádný zákon nikdy nedokáže vygenerovat peníze. Takže tam, kde poptávka po nekuřáckých restauracích není, tam prostě nebudou, ikdyby se všichni socani světa na hlavu stavěli.
Závěrem bych rád dodal, že jsem nekuřák a jako nekuřák bych si nepřál nic jiného, než aby me nikdo neobtěžoval kouřem na veřejných prostranstvých, třeba na zastávkách. Jako nekuřák bych si nemohl přát nic víc, než aby se kuřáci co nejvíce koncentrovali v uzavřených budovách, které jsou označené jako kuřácké. A kdyby někoho napadlo tam vlítnout a vyhnat je ven, aby šli kouřit na ulici nebo někomu pod okno, tak si řeknu, že je padlej na hlavu...
Editovány pouze překlepy.
Uvědomme si, o co se vlastně jedná v rámci aktu "jít do restaurace". Jedná se o uzavření smlouvy, která má schéma takové, že provozovatel restaurace má jakousi trvalou nabídku a já tím, že tam jdu využít jeho služeb, tuto nabídku přijímám a "uzavírám s ním smlouvu". Jedná se o dobrovolný akt z jeho i mojí strany, dobrovolnou dohodu dvou svobodných lidí. Nejedná se o žádné naplnění "práva na to jít do restaurace", žádné takové právo žádný člověk nemá. Já prostě přijmu smlouvu, ve které mi někdo nabízí posedět v jeho soukromé nemovitosti a objednat si něco z uvedeného jídelního lístku za takových a takových podmínek, jako např. že se tam kouří. Nikdo mě nenutí tu smlouvu uzavírat.
Státu opravdu není mnoho do toho, jaké dobrovolné dohody spolu dva svobodní, dospělí a odpovědní lidé uzavírají. Samozřejmě, abych předešel nepochopení, mám na mysli pouze dohody (smlouvy) zahrnující tyto osoby, nikoliv "tak sme se spolu dohodli že vykradem banku". Ale, z primárního filizofického pohledu, co je státu do toho, když já se s někým dobrovolně dohodnu, že mě má zabít? Nepropaguji tu anarchii, aby nedošlo k omylu. Jisté jevy je jistě pořád vhodné eliminovat, třeba proto, že následně skutečně dokázat, že šlo o dobrovolný akt není možné. Ale jen jako ilustrace toho, od čeho tu stát v principu opravdu není to poslouží. Vizte například omezení prodeje cigaret a alkoholu, myslím, že nikdo tu nestojí o zrušení této hranice.
A teď k tomu, od čeho tu stát je. Stát tu je v takovýchto situacích, jako zmíněný vztah "dobrovolně nabízí restaurační služby - dobrovovlně přijímá jeho nabídku" jen a pouze od toho, aby dohlédl na dodržení smluvních podmínek. Ne od toho, aby říkal provozovateli jaké ty smluvní podmínky mají být - komu má tu službu nabízet (cikáni, matky s brečícími miminy), jakou službu má nabízet (kuřácké prostřední, alko/nealko nápoje, vegetariánská jídla...) ani za jakou cenu má službu nabízet. Je tu od toho, aby řešil, že provozovatel nedodrží nabídku - v nekuřácké restauraci se kouří, jídlo neodpovídá jídelnímu lístku, nevyhovuje hygienickým normám... Je tu od toho, aby řešil zákazníky, kteří nezaplatí za využité služby.
Snad je teď trochu jasnější, že v případě toho zákona vůbec nejde o to, že by upřel nějaké právo kuřákům a přidal nějaké právo nekuřákům. Ten zákon jen a pouze upírá právo provozovatelům restaurací na to, jaké služby smějí nabízet. A ač tohle socialisté nikdy nepochopí, tak žádný zákon nikdy nedokáže vygenerovat peníze. Takže tam, kde poptávka po nekuřáckých restauracích není, tam prostě nebudou, ikdyby se všichni socani světa na hlavu stavěli.
Závěrem bych rád dodal, že jsem nekuřák a jako nekuřák bych si nepřál nic jiného, než aby me nikdo neobtěžoval kouřem na veřejných prostranstvých, třeba na zastávkách. Jako nekuřák bych si nemohl přát nic víc, než aby se kuřáci co nejvíce koncentrovali v uzavřených budovách, které jsou označené jako kuřácké. A kdyby někoho napadlo tam vlítnout a vyhnat je ven, aby šli kouřit na ulici nebo někomu pod okno, tak si řeknu, že je padlej na hlavu...
Editovány pouze překlepy.
Naposledy upravil(a) onetwothree dne 07 úno 2015 13:07, celkem upraveno 1 x.
A já bych znovu položil tu otázku. Jak velký je pro kuřáka problém zvednout zadek a dojít si vykouřit cigaretu do speciální místnosti nebo ven? Speciálně v místech kde se jí. Při čekání si můžou jít zakouřit ven a pokud jí, tak stejně nekouří. Nevím v jakém smyslu by měl vypadat ten zákaz v čr, ale tady nikomu právo na to si zakouřit nikdo neodebírá. Jen si prostě musí jít zakouřit někde stranou.
Myslím si že není nikdo kdo by mě dokázal přesvědčit o tom, že ten zákaz je špatně. Pro kouření prostě nemám pochopení a kuřák musí vždy ustoupit.
Myslím si že není nikdo kdo by mě dokázal přesvědčit o tom, že ten zákaz je špatně. Pro kouření prostě nemám pochopení a kuřák musí vždy ustoupit.
Function > Form
Function > Form
Ať zavedou zákaz kouření v restauračkách, tím líp pro mě, dojdu na jídlo, skočim ven "na cígo" a pak už se nevrátim, oběd gratis 

VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
.. tvl, na obed do restaurace. ja mam jen namazanej chleba nebo sunkofleky z vikendu do krabicky.
praha, no. 

Naposledy upravil(a) AR166 dne 07 úno 2015 13:18, celkem upraveno 1 x.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) 

Odpůrci zákona tady píšou ať nekuřáci sedí doma, když jim to vadí. Ale proč nesedí oni doma a tam si mohou hulit jak chcou. Tam jim to nikdo nezakazuje a nekuřákům to vadit nebude.
A jinač souhlas s Ritchma ať tu napíše někdo důvod proč kuřák si nemůže jít zakouřit ven, to přeci nikdo nezakazuje.
A jinač souhlas s Ritchma ať tu napíše někdo důvod proč kuřák si nemůže jít zakouřit ven, to přeci nikdo nezakazuje.
Vyrovnaný člověk žádné drogy nepotřebuje..
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tady dávno nejde o problém jít kouřit ven, ale zásah do trhu (do podnikání). Kdyby nekuřácké hospody byly takové terno, tak jich bude minimálně stejně jako těch kuřáckých. Bohužel jak se tu projevujete, tak většina nekuřáků tam vleze jednou za měsíc... ale ty týpci, co tam sedí každý den a vydělávají majiteli peníze, tak jsou v 90% kuřáci... takže stačí umět trošku počítat, ne?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
A co když tam nechodi nekuřáci jen proto, ahy nemuseli dychat ten bordel.
To je zajímavé, jak ta nekuřácká, vyrovnaná, nefeťácká "většina" má tak velký zájem někam chodit, až vlastně nejsou pro ně žádné hospody (jak to tak čtu), protože jsou asi tak zdravotně nezávadní, vyrovnaní a prosti jakýchkoliv poklesků, až nikam chodit nepotřebují a spokojeně doma meditují v souladu s Bohem. Ten zbytek, co potřebuje přeci jen pívo, nebo nějaký alkohol, by potřeboval asi doléčit a je to vlastně vyřešené

www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW
H S2000 AP1 / V 850 SW
Jinak jako každá diskuze mezi lidmi s různými názory, tak ani tato nikam nemůže dospět, klidně připišme ještě 27 stránek a stejně to bude pořád na začátku. 

www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW
H S2000 AP1 / V 850 SW
S prominutim, to je porad dokola. Jako se ptat jak velky problem je pro nekoho slapnout na brzdy a dat ti prednost v jizde kdykoliv se tobe zachce projizdet krizovatkou na cervene svetlo, pro ktere ty "nemas pochopeni". Kazdy, kdo ma zelenou ti prece musi ustoupit aby ty jsi mohl vsema krizovatkama projizdet bez jakehokoliv omezeni. Kazdy by mel kvuli tobe zvedat zadek a jit kourit ven jen proto, ze tobe se zachtelo zavitat do kuracke hospody a vymahat si, aby se tam nekourilo. Mozna by se mely kuracke hospody nabarvit zvenci na cerveno a nekuracke restaurace na zeleno. Ja proste nevim, jak to tem utlacovanym nekurakum vysvetlit..Ritchma píše:A já bych znovu položil tu otázku. Jak velký je pro kuřáka problém zvednout zadek a dojít si vykouřit cigaretu do speciální místnosti nebo ven? Speciálně v místech kde se jí. Při čekání si můžou jít zakouřit ven a pokud jí, tak stejně nekouří. Nevím v jakém smyslu by měl vypadat ten zákaz v čr, ale tady nikomu právo na to si zakouřit nikdo neodebírá. Jen si prostě musí jít zakouřit někde stranou.

A co jim brani v chozeni do nekurackych restauraci?woodys píše:A co když tam nechodi nekuřáci jen proto, ahy nemuseli dychat ten bordel.
IQ stylingem nenahradis.
Angličák:a je vlastně něco, co by se mělo řešit?Kuřákům ve většině případů nedělá problém chodit do nekuřáckejch hospod, a zapálit si u chlastu může kdokoliv na nějaký domácí party....a nevyrovnaní jedinci jako Libor a další fanatičtí nekuřáci ať si třeba pláčou, že pojdou na plicní choroby a smrdí jim hadry, protože chodí do míst, kde se kouří...
Taboo:máš naprostou rpavdu.Ale ČR je plná utlačovanejch menšin, co rádi křičí jak je jim ubližováno, tak se to řeší zákazy....
Já bych třeba zakázal buzny, protože jsem hetero.Takže vykleštit a v mrazech polejvat studenou vodou, třeba konečně my heteráci budeme mít od bukvic pokoj
Taboo:máš naprostou rpavdu.Ale ČR je plná utlačovanejch menšin, co rádi křičí jak je jim ubližováno, tak se to řeší zákazy....
Já bych třeba zakázal buzny, protože jsem hetero.Takže vykleštit a v mrazech polejvat studenou vodou, třeba konečně my heteráci budeme mít od bukvic pokoj

svět dospělých je pro mne záhadou......
- LiberaleMiguel2
Taboo už tu dost lidí psalo, že v jejich městech prostě nekuřácké prostory nejsou :kladivo
Souhlas s tím co podotknul Woodys
Proč ti samí lidé neremcají, když stát(nebo EU komise) omezuje podnikání chudákům operátorům ? Logika je přece stejná....
Souhlas s tím co podotknul Woodys
Proč ti samí lidé neremcají, když stát(nebo EU komise) omezuje podnikání chudákům operátorům ? Logika je přece stejná....
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
A co třeba to, že v mém okolí žádná není?Taboo píše:S prominutim, to je porad dokola. Jako se ptat jak velky problem je pro nekoho slapnout na brzdy a dat ti prednost v jizde kdykoliv se tobe zachce projizdet krizovatkou na cervene svetlo, pro ktere ty "nemas pochopeni". Kazdy, kdo ma zelenou ti prece musi ustoupit aby ty jsi mohl vsema krizovatkama projizdet bez jakehokoliv omezeni. Kazdy by mel kvuli tobe zvedat zadek a jit kourit ven jen proto, ze tobe se zachtelo zavitat do kuracke hospody a vymahat si, aby se tam nekourilo. Mozna by se mely kuracke hospody nabarvit zvenci na cerveno a nekuracke restaurace na zeleno. Ja proste nevim, jak to tem utlacovanym nekurakum vysvetlit..Ritchma píše:A já bych znovu položil tu otázku. Jak velký je pro kuřáka problém zvednout zadek a dojít si vykouřit cigaretu do speciální místnosti nebo ven? Speciálně v místech kde se jí. Při čekání si můžou jít zakouřit ven a pokud jí, tak stejně nekouří. Nevím v jakém smyslu by měl vypadat ten zákaz v čr, ale tady nikomu právo na to si zakouřit nikdo neodebírá. Jen si prostě musí jít zakouřit někde stranou.
A co jim brani v chozeni do nekurackych restauraci?woodys píše:A co když tam nechodi nekuřáci jen proto, ahy nemuseli dychat ten bordel.
A furt dokola jak u blbejch 

www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW
H S2000 AP1 / V 850 SW