Bmw e36-316i m43 startuje, ale vybíjí se

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Juraj

Re: Bmw e36-316i m43 nestartuje..

Příspěvek od Juraj »

Hlavni kostra je na straně svodů z držáku na nosník ale tou to nebude... změř proud na drátu od rele (jedno z tech 3) co ovlada palivove cerpadlo drat je silnejsi zelený s fialovým pruhem... jakmile zacnes startovat tak jednotka dostane signál od čidla otáček kliky a sepne rele, to sepne proud do cerpadla takze prvni zmer za rele, potom v hlavnim propojovacim štekru motorove a vnitrni kabeláže.. pokud tam taky bude vyhod koberec a mrkni kde se ti proskripnul drat..vede ve svazku namackly na levem nosniku. kdyztak napis SZ dam ti telefon a pomuzu po tel az budes u auta.
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

Juraj

Příspěvek od Juraj »

v archivu sem vyhrabal svazek z E36 :D tak tady to mas... kvalita fotky nic moc, zeleno fialový drát jak jsem psal a je to na pinu č.13 :-) ten štěkr je uchycenej na pojistkový box
Přílohy
P2200254.JPG
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca Brody »

Díky díky. Tak čerpadlo je mrtvý. Proud tam jde až při startování. A ne při druhé poloze klíče. Sice nechápu, že u jiných aut tlakuje čerpadlo už při kontrolkách, ale to je jedno. Vyndalo se čerpadlo, připojilo na baterku a šlo. Tak zpět do nádrže, připojil se konektor, tlakovalo. Připojil se plovák a už ani prd. Tak zase na baterku a čerpadlo nefungovalo. Pak se s ním zatřáslo a zase zafungovalo. K nádrži a zase nefungovalo. Po otřesení slabě tlakovalo. Takže čerpadlo je takové nějaké načaté 8)
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro

Juraj

Příspěvek od Juraj »

hod mi do SZ adresu, poslu ti jine :-)

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Takže díky Jurajovi opět startuju. Tudíž jsem se zaměřil na další problém. A to je neustálé vybíjení přes relátko pro řídící jednotku. Dnes jsem vyndal patici pro to relé jestli není zuhelnatělá, nebo nepropálený kabely. Tam nic nebylo, jako z továrny čisto. Poté další pokus který mi byl porazen, a to vyměnit svazek drátů s vypínačem od spínací skříňky. Ten jsem si sehnal také, ale na zkoušku jsem jen rozpojil konektory přidělané na řídící tyči. A i přes to, pořád stejný odběr 0,7-8A. Na tu spínačku jsem tak nějak tajně doufal, že by to mohlo být ono, ale bohužel.
Může mi někdo poradit na co se zaměřit dál? Dráty z relete vedou rovnou do spínačky?
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt

Juraj

Re: Bmw e36-316i m43 startuje, ale vybíjí se

Příspěvek od Juraj »

neni chyba nekde v jednotce??? kdyz ji odpojis furt nameris odber? prapadne napis jeji cislo mrknu jestli tu jeste nejaka nelezi.

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Re: Bmw e36-316i m43 startuje, ale vybíjí se

Myslíš odpojit celou řj? Zkoušel jsem jen při vyndaným relátku pro řj. To je odběr klasický asi desetina ampéry. Jakmile zapojim relátko, tak je tam odběr třičtvrtě ampéry. Zkusim ji vypojit a poměřit znovu. 8)
Jen nevím, že by byla v háji. V boxu je sucho, voda se tam nedostala a jednotka vypadá v pohodě. 8) Každopádně to dělá od tý doby co mi poprvé kleklo čerpadlo..

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“