Kadett x14xe
Moderátoři: Fáboš, Kane13, Tom_, tholis
Kadett x14xe
Ahoj,
dovolím si Vám zde v rychlosti představit můj pětiletej "projekt" Opel Kadett E 3dv.
vše začalo když mi bylo necelých 18 když jsem Opela dostal od bráchy ve značně zuboženém stavu s motorizací 1,4i - čili jednobod 1389ccm a plných 44kw i tak to bylo tak o 40kw víc než byli schopný ukrotit silně nefunkční brzdy a vyteklý tlumiče.
Zezačátku jsem jenom opravoval a jezdil a s čerstvými papíry jsem začal jezdit český pohár v autoslalomu, Následovalo vlastnoruční vyváření kastle, repase sériových brzd, brumlající zadní díl výfuky atd atd... po pár měsících jsem koupil tuhostně stavitelné tlumiče koni + nižší pružiny a už to nešlo zastavit, přišla na řadu zadní náprava z astry 2,0 8v po GO, sedačky GSi, volant z hrubé kůže, hasičák , přední brzdy z vectry 2,0 16v + nové díly přední nápravy, (čepy, tvrdé silentbloky, stabilizátor z 2.0, nový komplet brzdový vedení zadní výstuha tlumičů ,přední výstuha tlumičů, ližina pod motorem a spousta dalších věcí, potom přišel zásadní krok - v touze vítězit ve třídě do 1400ccm jsem zakoupil motor x14xe- přes zimu jsem ho implantoval vyrobil jsem komplet výfuk (trubka55mm + rezonátor + zadní tlumič vlastní výroby,sání , power-box dle mantzel motorsport potom dodělal servo řízení a další nutnosti a následující sezonu jsem přesedlal na amaterské okruhové rallye (czech-ring, autodrom sosnová,...) a začali se dostavovat první úspěchy . K dnešnímu dni se nasčítalo doma na poličce 18 lapačů prachu v podobě pohárů.Až bude chvilka času rozepíšu se zase trošku dál - auto je delší dobu zvěřejněný na racing foru odkud ho možná někteří znáte :
http://www.racingforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=1130" onclick="window.open(this.href);return false;
auto by mělo mít v současnosti cca 70kw (66 + nějaká ta drobnost) na cca 850kg
čas na 1/4 míle v Hoškovicích je 16,182 sec
galerie ze všech závodů a z většiny prací jsou chronologicky na rajčeti
http://petrvod.rajce.idnes.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Není to žádná leštěnka ale funguje a snad i tady na tuning foru neurazí

dovolím si Vám zde v rychlosti představit můj pětiletej "projekt" Opel Kadett E 3dv.
vše začalo když mi bylo necelých 18 když jsem Opela dostal od bráchy ve značně zuboženém stavu s motorizací 1,4i - čili jednobod 1389ccm a plných 44kw i tak to bylo tak o 40kw víc než byli schopný ukrotit silně nefunkční brzdy a vyteklý tlumiče.
Zezačátku jsem jenom opravoval a jezdil a s čerstvými papíry jsem začal jezdit český pohár v autoslalomu, Následovalo vlastnoruční vyváření kastle, repase sériových brzd, brumlající zadní díl výfuky atd atd... po pár měsících jsem koupil tuhostně stavitelné tlumiče koni + nižší pružiny a už to nešlo zastavit, přišla na řadu zadní náprava z astry 2,0 8v po GO, sedačky GSi, volant z hrubé kůže, hasičák , přední brzdy z vectry 2,0 16v + nové díly přední nápravy, (čepy, tvrdé silentbloky, stabilizátor z 2.0, nový komplet brzdový vedení zadní výstuha tlumičů ,přední výstuha tlumičů, ližina pod motorem a spousta dalších věcí, potom přišel zásadní krok - v touze vítězit ve třídě do 1400ccm jsem zakoupil motor x14xe- přes zimu jsem ho implantoval vyrobil jsem komplet výfuk (trubka55mm + rezonátor + zadní tlumič vlastní výroby,sání , power-box dle mantzel motorsport potom dodělal servo řízení a další nutnosti a následující sezonu jsem přesedlal na amaterské okruhové rallye (czech-ring, autodrom sosnová,...) a začali se dostavovat první úspěchy . K dnešnímu dni se nasčítalo doma na poličce 18 lapačů prachu v podobě pohárů.Až bude chvilka času rozepíšu se zase trošku dál - auto je delší dobu zvěřejněný na racing foru odkud ho možná někteří znáte :
http://www.racingforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=1130" onclick="window.open(this.href);return false;
auto by mělo mít v současnosti cca 70kw (66 + nějaká ta drobnost) na cca 850kg
čas na 1/4 míle v Hoškovicích je 16,182 sec
galerie ze všech závodů a z většiny prací jsou chronologicky na rajčeti
http://petrvod.rajce.idnes.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Není to žádná leštěnka ale funguje a snad i tady na tuning foru neurazí
Re: Kadett x14xe
áááá další známý kolega, vítej  dlouho jsme se nebavili po ICQ
 dlouho jsme se nebavili po ICQ 

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
						"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
 Pěkné, už jsem kdysi viděl fotky z vyvářky na kadett.cz
  Pěkné, už jsem kdysi viděl fotky z vyvářky na kadett.cz  
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
						Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
Cus šefe   

Motor stále ve skvělé formě?

Motor stále ve skvělé formě?

89´Corsa A Sport (motor nebudu psát  )
 )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
						 )
 )01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
Díky díky,
Motor je samozřejmě ve skvělé formě - přes léto jsem komplet přetěsnil spodek i hlavu (gufera na vačkách, těsnění pod sání, výfukem, pod hlavou + nový šrouby + srovnání hlavy a zabroušení ventilů +nový rozvody + olej a domrcasil jsem tam svody z gsi 16v + omotávka tak je tam snad zase o nějakého toho křečka neli poníka navíc

Motor je samozřejmě ve skvělé formě - přes léto jsem komplet přetěsnil spodek i hlavu (gufera na vačkách, těsnění pod sání, výfukem, pod hlavou + nový šrouby + srovnání hlavy a zabroušení ventilů +nový rozvody + olej a domrcasil jsem tam svody z gsi 16v + omotávka tak je tam snad zase o nějakého toho křečka neli poníka navíc

ještě jedna fotka z interieru - za povšimnutí stojí klíčenka na klíčku v zapalování  jinak interier je od předních sedaček dozadu holej plech a mezi podběhama navařená výstuha z jeklu 40x40 + černej matnej nátěr nic zajimavýho . Přední část jsou sedačky GSi semišák volant z nábou vlastní výroby velkej hlinikovej nášlap na plynu , přístrojovka je z tigry kvůli snímači otáček a palubovka bez rádia a repráků jinak řídící jednotka z praktických důvodů přesunuta a upevněna do kastlíku před spolujezdce. Na řadičce namotanej nezbytnej růženec .
 jinak interier je od předních sedaček dozadu holej plech a mezi podběhama navařená výstuha z jeklu 40x40 + černej matnej nátěr nic zajimavýho . Přední část jsou sedačky GSi semišák volant z nábou vlastní výroby velkej hlinikovej nášlap na plynu , přístrojovka je z tigry kvůli snímači otáček a palubovka bez rádia a repráků jinak řídící jednotka z praktických důvodů přesunuta a upevněna do kastlíku před spolujezdce. Na řadičce namotanej nezbytnej růženec .
Když se ještě trošku vrátím k popisu auta tak co se podvozku týče jde o tuhostně štelovací koni tlumiče s no name pružinama -35mm zadní stabilizátory z gsi16v (oba) přední stabík z gsi8v (sháním z 16v), silentbloky jsou tvrdší a všechno uloření a spojovací materiál je novej, kola jsou všechny 6x14" s odlišným Et (od 20 do 45mm) pneu maxsport 185/55 rb5 a zimní vraník 185/65 + kombinace alu podložek.

jinak interier je od předních sedaček dozadu holej plech a mezi podběhama navařená výstuha z jeklu 40x40 + černej matnej nátěr nic zajimavýho . Přední část jsou sedačky GSi semišák volant z nábou vlastní výroby velkej hlinikovej nášlap na plynu , přístrojovka je z tigry kvůli snímači otáček a palubovka bez rádia a repráků jinak řídící jednotka z praktických důvodů přesunuta a upevněna do kastlíku před spolujezdce. Na řadičce namotanej nezbytnej růženec .
 jinak interier je od předních sedaček dozadu holej plech a mezi podběhama navařená výstuha z jeklu 40x40 + černej matnej nátěr nic zajimavýho . Přední část jsou sedačky GSi semišák volant z nábou vlastní výroby velkej hlinikovej nášlap na plynu , přístrojovka je z tigry kvůli snímači otáček a palubovka bez rádia a repráků jinak řídící jednotka z praktických důvodů přesunuta a upevněna do kastlíku před spolujezdce. Na řadičce namotanej nezbytnej růženec .Když se ještě trošku vrátím k popisu auta tak co se podvozku týče jde o tuhostně štelovací koni tlumiče s no name pružinama -35mm zadní stabilizátory z gsi16v (oba) přední stabík z gsi8v (sháním z 16v), silentbloky jsou tvrdší a všechno uloření a spojovací materiál je novej, kola jsou všechny 6x14" s odlišným Et (od 20 do 45mm) pneu maxsport 185/55 rb5 a zimní vraník 185/65 + kombinace alu podložek.
Na racing fóru tvůj projekt sleduju, ale je to tam jaksi umrtvený celý to fórum  Takže vítej
 Takže vítej 

Takže vítej
 Takže vítej 
The Ultimate Driving Machine. (OO=[][]=OO)
Tak jsem po dlouhé době sehnal nějakou (snad ucházející) kastli - tak až budu mít čas chut a peníze tak se do ní pustím - plán je takový udělat ji v rámci mojich možností top (vyvařit, ošetřit , vyztužit,...) a až bude uplně celá hotová tak do ni přeházet všechno z modrý kastle - nechystám se tedy stavět jiné auto jde "pouze" o vyměnu kastle

- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
Držím palce . 

)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
						 )
 )01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
díky, bude třeba mám dojem  

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Budeš-li něco potřebovat, klidně se napiš... dílů na Kadetty máme pořád moc  

Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
díky díky:)m.artty píše:Budeš-li něco potřebovat, klidně se napiš... dílů na Kadetty máme pořád moc[/quo
Děkuji, určitě časem nabídku využiju ale nebude to žádný fofr pomaličku připravim kastli včera jsem pokoupil klasicky - prahy, lemy,přední blatníky - přední čelo už mám delší dobu tak uvidime co se s toho vyklubechtěl bych tvrdý silentbloky, nový všechny čepy a uložení a komplet nový brzdy včetně rozvodů jinak vzhled +- stejnej jako modrá kastle nic co by poutalo moc pozornosti
možná pujdu do malejch brzd z corsy 1,4 16v abych mohl jezdit i 13" kolečka... Uvidime jak to pujde musím letos ještě dost dělat na baráku - je potřeba do konce roku kolaudace takže s autem to nebude žádný velký nasazení.
nějaký blbnutí ze včera

http://petrvod.rajce.idnes.cz/Testovani ... os_rukavos" onclick="window.open(this.href);return false;
awaj12 píše:Dobré témaať se daří i dál
28,2 proběhlo menší předsezoní testování - ručka stále funguje 
http://petrvod.rajce.idnes.cz/h.k._test ... 2,15_videa" onclick="window.open(this.href);return false;

http://petrvod.rajce.idnes.cz/h.k._test ... 2,15_videa" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
Jede ti to pěkně  

)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
						 )
 )01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
to se zdá  ale chtěl bych zkusit krátkou špajzku z corsy 1,0 - těžko říct jestli to bude ku prospěchu ale asi to vyzkoušim když se podaří sehnat nějak rozumě.
 ale chtěl bych zkusit krátkou špajzku z corsy 1,0 - těžko říct jestli to bude ku prospěchu ale asi to vyzkoušim když se podaří sehnat nějak rozumě.
dneska jsem obrousil a nastříkal akrylátem dvě ze čtyř nových ráfků na semislicky - 6x14 ET 25 .. je to moje lakýrnická prvotina s kompresorem a zrovna docela složitý vzhledem k tvaru kol takže nějaký ty stejkance v úpatí paprsků jsem vyrobil ale jako celek to ujde ... je to bílý , lesklý a o to tak nějak šlo... fotka bohužel jenom z telefonu při svitu žárovky..

ale chtěl bych zkusit krátkou špajzku z corsy 1,0 - těžko říct jestli to bude ku prospěchu ale asi to vyzkoušim když se podaří sehnat nějak rozumě.
 ale chtěl bych zkusit krátkou špajzku z corsy 1,0 - těžko říct jestli to bude ku prospěchu ale asi to vyzkoušim když se podaří sehnat nějak rozumě.dneska jsem obrousil a nastříkal akrylátem dvě ze čtyř nových ráfků na semislicky - 6x14 ET 25 .. je to moje lakýrnická prvotina s kompresorem a zrovna docela složitý vzhledem k tvaru kol takže nějaký ty stejkance v úpatí paprsků jsem vyrobil ale jako celek to ujde ... je to bílý , lesklý a o to tak nějak šlo... fotka bohužel jenom z telefonu při svitu žárovky..
- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu krátkou F10

)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
						 )
 )01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
ja mam kratku F16ku ..  

Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
						IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
Mu jí každej pošleem a hotovo  

)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
						 )
 )01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
http://www.opel-infos.de/getriebe/f13_5.html" onclick="window.open(this.href);return false; tady jsem našel tabulky - v menu jsou i f10 a ostatní převodovky.. uplně moudrej s toho nejsem ale jestli jsem to pochopil tak nejkratší pro mě použitelný je opravdu jen z x10xe corsy Bčka - je to stejný jako to co tam mám ted (f13 z x14xe corsy) ale je tam SP 3,94 namísto 3,74 čili jedinej rozdíl je pouze v kratšim stálym převodu - tedy všechny kvalty uměrně stejně kratší... ideálně bych chtěl sehnat něco kde je jednička stejná jako mám ted dvojka taky a vyrazně kratší trojka a čtyřka (asi je to sen a muselo by se to skládat) ted mám dvojku do 90 trojku do 125 ideál by byl tak 90 a 110.  ty F16 jsou myslim si delší všechny než co tam mám ted. A f10 mám obavu že maj malou díru na setrvák - respektive f10 -4Q určitě tu jsem měl a nevešla se na setrvák myslim si že f10-5Q bude v tomto stejná

ty jsi neměl snížený podvozek?Petr73 píše:ZbrojímeEibach pro-kit - nepoužitý od Lukina tímto díky
stávající: Hyundai i30 1,6GDi kombi 2016 99kW
Opel Astra H GTC OPC 177kW
ex: Opel Kadett gsi 8V 2,0E...á 150PS
Škoda Favorit 135 - á 85hp...REV limit 8000ot/min...R.I.P.
						Opel Astra H GTC OPC 177kW
ex: Opel Kadett gsi 8V 2,0E...á 150PS
Škoda Favorit 135 - á 85hp...REV limit 8000ot/min...R.I.P.