opravená kola

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
DAnDy

opravená kola

Příspěvek od DAnDy »

Zdravím, potřeboval bych poradit.Mám opravená alu kola nalakované a komaxit, ale jsou nalakované úplně všechny plochy kol, tedy i ty plochy, které budou po usazení na auto v kontaktu s ramenem.Mám tu plochu teď brousit nebo co s tím?Jak se to řeší při lakování kol aby neházely?Nalakovaná plocha nikdy nebude dokonale rovná.Přece se kola komaxitem lakují běžně.Děkuju za rady a omlouvám se pokud sem napsal nějakou blbost.

LiberaleMiguel2

Re: opravená kola

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Dosedací plochu určitě obrousit 8)

A o vyvážení se nestrachuj, to by musela být fakt hodně nerovnoměrná vrtsva laku(řádově v milimetrech :D ) aby to mělo vliv
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

DAnDy

Příspěvek od DAnDy »

A jak to obrousit aby to bylo uplně rovně? :/

LiberaleMiguel2

Excentrickou bruskou. V každé lakovně ji mají
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

DAnDy

Příspěvek od DAnDy »

Že se ptám tak blbě.Normálně tou ruční?Docílím ruční ex.bruskou aby byla plocha dokonale rovná?

rejchy

Příspěvek od rejchy »

Nic nebrus,tím to bude ještě horší,pochybuju že to uděláč rovně.Pokud tam máš barvu,tak jí tam bude max 0,05-0,15mm a to bych opravdu neřešil.

DAnDy

Příspěvek od DAnDy »

No právě, je mi jasný že to nikdy rovně neobrousím a nerad bych zničil celé kola.Napadlo mě na stolové brusce, ale ted v praci není možnost a kdybych to chtěl škrábat tak se z toho komaxitu tak možná po*eru, nezeškrabu nic a zničím kola.Asi to nechám tak a uvidím co se bude dít. :roll: Když to bude házet tak nějak obrousit a nechat vyvážit znova. :mad:

LiberaleMiguel2

Komaxitu právě bývá celkem velká vrtsva ;-) ručním excentrem to obrousíš do roviny naprosto v pohodě 8)

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Aby si tím broušením nedosáhl tohoto "efektu": http://tuning-forum.org/viewtopic.php?f=115&t=113300" onclick="window.open(this.href);return false;

Já bych to viděl "škrábnutí" na soustruhu. Aby to fakt bylo rovné.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

rejchy

Příspěvek od rejchy »

Komaxit -prášková barva má vrstvu od těch 50-150 v jedné vrstvě,vím co dělám.Sám sem měl stříknuté kola i s tou dosedací plochou a nic to nedělalo.Ručně bruskou prostě ideálně rovnou plochu neuděláš ani ve stojanu,protože kraj bere vždy víc než prostředek.Další věc že prášková barva je pružná a jde hrozně blbě brousit.Jedině soustruh,nebo fréza.Vyprdni se na to,opravdu se toho neboj,nic to dělat nebude.
Ruku na srdce,kdo z vás perfektně čistí dosedací plochu na náboji od rzi,oxidace a pod?

DAnDy

Příspěvek od DAnDy »

Myslím, že radši než se do toho broušení pouštět, zkusím to nechat obout, vyvážit a uvidíme co to bude dělat na autě.Pak se může při problémech jít to stočit na soustruh, nebo něco.Říkám si, že stejně při komaxitu asi nejde nijak zaručit, že se na vybrané plochy nedostane barva.V té peci by jakákoliv krytka zhořela nebo odpadla.No vím prd.Uvidím.Když říkáte, že by to nemělo vadit, budu vám věřit.

DAnDy

Příspěvek od DAnDy »

*Jo a kromě komaxitu je na kolech ještě lak.Ale to asi nic nemění.

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Já bych to také dal spíše s komaxitem, než to brousit a pokřivit. Každopádně, dej si prvních pár km pozor, aby se nepovolily šrouby... respektive po nějakém drobném nájezdu raději zkontrolovat.

Kdo ta kola dělal? Pán z Mostu? Koukal jsem, že tam teď někdo rozjíždí renovace kol a dělá to komaxit + lak.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

LiberaleMiguel2

rejchy píše:Ruku na srdce,kdo z vás perfektně čistí dosedací plochu na náboji od rzi,oxidace a pod?
Nevím jestli perfektně, ale když jsem měnil kotouče, tak jsem to čistil. A duralový střed kotouče nerezne, takže pod kolo je ta plocha čistá....

DAnDy

Příspěvek od DAnDy »

Nene, tohle nebylo od pána z Mostu.Mám štěstí, že mám v rodině člověka co má tuhle technologii k dispozici.Takže je to čistě v rodinné kruhu.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

DAnDy píše:...V té peci by jakákoliv krytka zhořela nebo odpadla....
A proto se plochy, kam se barva nemá dostat, zpravidla zalepí nebo zakryjou PŘED nastříkáním, takže do pece to pak dáš vypálit bez krytek a dosedací plocha nebude zablemcaná komaxitem.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

DAnDy

Příspěvek od DAnDy »

Jak už sem psal výše "omlouvám se pokud sem napsal nějakou blbost" nemám s opravou kol žádné zkušenosti.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“