POV - proplacení škody na autě

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Beaver

POV - proplacení škody na autě

Příspěvek od Beaver »

Rychlý dotaz. Jakožto poškozený stačí jen nahlásit nehodu na pojišťovnu viníka (tj. poslat formulář) s tím, že pojišťovna se ozve a bude řešit náhradu, nebo mám rovnou případně poslat (nechat udělat) odhad ceny opravy ze servisu ? Nějak jsem to zatím nikdy nemusel řešit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

LiberaleMiguel2

Re: POV - proplacení škody na autě

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Bobr něco neví :shock:

Na svojí pojišťovnu to musí nahlásit hlavně aji on ;-) na vyřízení máš potom času dost. Osobně bych neřešil žádný odhad škody, ale řešil opravu na fakturu 8) zapůjčení nějakého náhradního vozidla bych bral jako samozřejmost :-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Náhradní vozidlo netřeba, ženě akorát zdemolovali kryt na rezervu. Řešení spočívá v zásadě jen ve swapu toho krytu. Byť původní vypadá že v zásadě OK (kromě škrábanců), tak v jeho spodní části je mechanismus na uzavření a hlavně uzamknutí krytu - ten se celý vylomil a zkřivil, takže neopravitelné. Protistrana nehodu hlásí už jen kvůli svému havarijku, formuláře samozřejmě taky máme. Mě jde o ten proces - jestli teda mám očekávat nějaký kontakt ze strany té pojišťovny (likvidátor ?) nebo to nechat celé na servisu a hlavně pochopitelně nehodlám ze svého nic platit :D

LiberaleMiguel2

Tak v tom případě to nech na servisu, jenom jim tam podepiš plnou moc pro jednání s pojišťovnou 8)

Já bych náhraďák bral jenom proto abych mohl vyzkoušet něco jiného :D
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Do servisu to dát je nejmenší problém, já se chci vyhnout situaci kdy bude mít pojišťovna kecy ohledně plnění - podle toho se buď bude řešit díl nový a nebo shánět použitý a případně lakovat do barvy. Servisu je to v zásadě jedno, protože kdyby jim to neproplatila pojišťovna, budou to chtít po mě, což se mi ale nelíbí. Proto zjišťuju jak vůbec ten odhad škody má teda probíhat neco co čekat.

LiberaleMiguel2

To je zase na komunikaci servisu s likvidátorem. Nebo u kámoše to aspoň tak probíhá. Přijde likvidátor, nafotí a pak to řeší s ním.

"Nové dveře stojí 12k, když koupíš starší z vrakáče, dám ti za ně 10"
Oni v tom servise na to mají tabulky co kolik stojí, kolik za co dostanou atd. Tak či tak se na tom dobře napakují, takže pokud je to solidní servis, tak bych se toho nebál. Ony ty pojišťovny sice jsou vychcané, ale je to nastavené tak, že ten servis si tu opravu nechá královský zaplatit, když nejde o auto s hodnotou 3500Kč samozřejmě :D

Odpovědět

Zpět na „Pokec“