Já si myslim, že po tom co se z čech stane znova Ruskej protektorát, se to tu vyvine do stejny podobny jako v roce 1968
Ne, teď vážně. Všichni to vidíte moc černě. Před 15ti lety si všichni řikali jak v tomhle roce budou auta lítat, jak bude AI hodně věcí ulehčovat apod. Se podívejte kde dneska jsme. Dotyková technologie tu byla už v době kdy mi bylo 7, jen to byla krabice velka jak monitor. Turbokompresory v autech tu byly taky už x let.
Podle mě žádnej hologram nezažijem v domácnostech, jednak je tahle technologie furt v plenkách, nebo je "ojebavana" přes technologie zobrazovacích miny led diod, podobně jako to maj google glass. Akorát se bude doba neustále zrychlovat s rostoucí spotřebou.
Co se týká IT, tak tam bych viděl budoucnost v náramkách s micro headsetem, kterej v podstatě nahradí běžny telefon. Dojde ke zjedodušení dotykové technologie na paprskovou, ktera se bude umět přizpůsobit povrchu materialu (tohle už i funguje btw).
PC nebudou vubec žadny přistupovy terminaly, kdy vypočty bude dělat nějakej kontrolní server to je blbost. Takovy služby to už několikrát byly a i se stalym rychlym připojením to byl velkej fail (kolikrát bereš i cely pc sebou na ruzny akce apod, či se stěhuješ a potřebuješ rovnou makat). I když tu značku nemám rád, tak to pujde ve stopách Applu, kdy se ze stolních pc stanou prostě jen monitory s pluginama (klavesnice, repro, myš,HW), tohle už se taky jentak mimochodem prodava i v non-apple, jen je cena pořád vysoko.
Co se týká těch multifunkčních karet, v tom budoucnost taky nebude. Jednat kvůli bezpečnosti, druhak kvůli faktoru lidský blbosti. Někomu ukážeš občanku a ten ti ji zlomí, rázem si bez prostředků a čus, nedostaneš se domů, k penězům, nic.
Spíš bych viděl budoucnost v možnosti fingerprintu nebo jinymu elektronickýmu podpisu, díky kterýmu se pozná, že se opravdu jedná o tebe a ne o podvodníka.
Čipování lidí je taky blbost. Lidi nejsou zas až takovy dementi na to, aby si dobrovolně vzali svobodu tímhle.
Co se týká toho vašeho soustavnýho bečení na téma "děcka s ajfouny", kdy vám sakra dojde, že tohle je fail rodičů a výchovy a ne technologií?
Vy jako rodiči jste tak neschopný, že raději děckam do rukou strčíte tablet s hrama, než aby jste si s nima třeba hráli s legem. Za ty měsíce co žiju ve skandinavii jsem tohle u dětí ani u mládeže vůbec neviděl, že by si sedli ke stolu a ksicht zarovnanej s telefonem... že by zase Česká "pohodlnost a výmluva"?
Ohebný telefony rozhodně nečekejte, sice tu máte iPhone 6, ale to je jina liga. Viděl jsem už pár telefonů s "pružným" ovládáním a šasi, nicméně vzhled toho telefonu byl asi na úrovni nokie 5110, načež se po únavě materialu (cca 1000 ohnutí jedný strany) celej telefon rozpadl. Ohnout display problém není (hold se místo promítacího skla použije folie), ale ohybat i elektronický šasi je zatím nemožný.
Co se týká dopravy auta/busy,letadla automatizovat rozhodně v dohledný době (100 let) rozhodně ne. Důvodů jsou miliony, nejrozumnější vysvětlení je asi to, že jsou to stroje bez pevné dráhy pohybu, což počítač jednodušše nenaučíš. I když ho naučíš trasu, tak ho nenaučíš "náhodu", např. dopravní nehodu, dítě co ti skočí do silnice, nutnost "na prasáka" někde projet při bordelu na silnici apod.
Tramvaje/Vlaky - Ano. V Japonsku a Dubaji jsem už něco takovyho viděl. Jsou to vozidla co mají pevnou dráhu trasy, tudíž je naprogramovat na různé tratě a doplnit čidlama pro "zvláštní" situace není tak technologicky náročné, aby to měla třeba za par let i ČR. Opět i tady hraje faktor lidský blbosti podstatnou roli, je to prostě něco co stroj nenaučíš, i když tady se chyb najde nejmíň.