Může někdo poradit co vzít atp.. ? Vím že je milion vychytávek ale víc hlav

Žádný flame pls
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Ono asi nejde o to, být připraven na to být "imigrantem" a utíkat do jiného státu. Z mého pohledu může jít o "postapokalyptický scénář" atd..atd.. Ať si každej klepe na hlavu jak chce..Angličák píše:Mne by jen zajímalo kam jako chcete v již docela liduplné evropě jít? Kam všichni budou chtít jít? Tam odkud přijdou ti, co vás vyženou, nebo jak? Počítate s tím, že tam bude na nějaké hranici stát někdo, kdo řekne, že takové lemply a flákače tam (nevím kde, RUSKO?) nechce a nenechá si zasírat stát přivandrovalci. Nechápu. Ale každý se nějak baví, že.
puhla píše:Tam vám všechno dají ,akorát tam dveře nemaj kliky
Vidím to podobně jako Liberal, prostě tam kam svět teď směřuje není nic dobrého. Osobně to beru jako zavazadlo, které prostě drapnu a budu v tom mít "základ" abych přežil na cestě pár dnů. Ano, naskytne se otázka, že nemusím být doma, když se něco stane, ok taky pravda, ale to se pak můžeme bavit a xx variacích co kdyby...onetwothree píše:Rozumím tomu, že tohle téma je přímo o TOM a ne jestli TO bude třeba a vážně tady nechci vyvolávat nějaký flame. Ale mohli byste mi prosím popsat nějakou, co nejvíce reálnou situaci, kdy by tohle bylo najednou, teď hned, za hodinu, zítra nebo v jiném krátkodobém horizontu potřeba? Jak přesně si asi představujete, že by to probíhalo? Ty věci máte prostě někde doma, nebo trvale sbalený v zavazadle? Berete si to na cesty z domu a dovolenou? Ptám se ve vší vážnosti. Je to celkem potenciálně zajímavé téma, kolem kterého se ale vyskytují často samí konspirační poloblázni a já si rád vyslechnu nějaký racionální pohled na věc.
kony5 píše:...Ja Mam takove sikovne rucne kovane pacidlo...
Osobně ten záklaní seznam využívám v podstatě 10x ročně při různých školních kurzem, či trochu "adrenalinovějších dovolených", kde krom tohohle seznamu mám navrch další specifický vybavení pro daný scénář. Například v zimě sebou nenosim klasickou lopatku, ale lopatu na sníh, s lavinovým vyhledávačem a sondou (tzv. protilavinovy set). U mě se kolikrát nejedná o nějakou nutnost, či scénář typu "kolem mě číhá nebezpečí - něco/někdo po mě jde", u mě jsou většinou scénáře: Musim z A do B a musim se tam dostat bezpečně a celou tu cestu v bezpečí musím i být a tím je kolikrát myšleno v bezpečí před zraněním, chladem, hladem, stresem apod. Ten survival kit mám sebou z toho důvodu, abych zvýšil svoje bezpečí na maximum, v případě náhodný situace. Ne že bych potíže očekával (i když za ta leta s potížema spíš už počítám).onetwothree píše:Rozumím tomu, že tohle téma je přímo o TOM a ne jestli TO bude třeba a vážně tady nechci vyvolávat nějaký flame. Ale mohli byste mi prosím popsat nějakou, co nejvíce reálnou situaci, kdy by tohle bylo najednou, teď hned, za hodinu, zítra nebo v jiném krátkodobém horizontu potřeba? Jak přesně si asi představujete, že by to probíhalo? Ty věci máte prostě někde doma, nebo trvale sbalený v zavazadle? Berete si to na cesty z domu a dovolenou? Ptám se ve vší vážnosti. Je to celkem potenciálně zajímavé téma, kolem kterého se ale vyskytují často samí konspirační poloblázni a já si rád vyslechnu nějaký racionální pohled na věc.
Beaver píše:...Jediný skutečný survival balíček je tento (a pokud ho nebudete mít, dáte ve finále svoje zásoby tomu, kdo ho mít bude):