Má někdo survival balíček?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

KRA

Má někdo survival balíček?

Příspěvek od KRA »

Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nemá nějaký survival balíček a co by tam vše doporučil. Můj názor je takový, že za par let :( tu budeme totálně v prdeli. Tak bych se chtěl na to připravit.

Může někdo poradit co vzít atp.. ? Vím že je milion vychytávek ale víc hlav :hlazeni víc víí..

Žádný flame pls

MartyCZe

Re: Má někdo survival balíček?

Příspěvek od MartyCZe »

Já to studuju, takže základy ti řeknu klidně. Vychazim z toho, že až se to podělá, tak se budeš přesouvat (pro situaci kdy zůstáváš je to uplně jiny, je to spíš seznam pro bunkr) Z toho co nám ve škole říkali tak základ je:

Proviant (jídlo+pití) na 3 a více dnů
Podobná mapa tvojí oblasti + mapa státu (vychází se z toho, že až se to posere, tak budeš mít pomaly přesun nebo on foot)
Balík první pomoci s nutnostma ktery vyžaduješ ty (jestli něco bereš dlouhodobě apod).
Rybářský vlasec (tohle ma asi milion využití).
Oblečení snad berem jako samozřejmost.
Svítilna + baterky (osobně spíš doporučuju čelovku)
Sirky/zapalovač + nouzový křesadlo (s křesadlem se blbě zapaluje, ale když ti je fakt zima tak se to rád naučíš)
Tablety pro vyčištění vody.
Nějaká větší celta (třeba 3x3m apod)
švýcarák (ne kvůli noži, ale spíš kvůli tomu nářadí co obsahuje), dýka
Ešus
Malá polní lopatka se sekerkou
Záchraný chemický světlo
Píšťalka

Co se týká elektorniky = čím míň tím líp, brát to je jen jako doplněk, u kteryho ti pak nebude líto, že ho zahodíš. Nehledě na to, že kolikrát je pravděpodobnost, že zmokneš, promrzneš (chlad baterkam dava hodně naprdel) a hledat třeba kvůli navigaci zdroj elektriky je taky na hlavu.

Co se týká palných zbraní apod. (neřešim ted nějakej zbrojak a jiny blbosti, protože jsou maloražky na ktery neni ani potřeba) tak krom samotný zbraně a munice se nesmí zapomínat na čistící sadu a hlavně se zbraní byt nějak seznameny. Navíc platí, že čím víc maskovatelná, tím lepší

na jídlo a pití můžu jedině poradit tohle http://www.armyprodej.eu/product/potrav ... a-us-/2311" onclick="window.open(this.href);return false; pokuď nejsi megažrout tak ti ten příděl vydrží na den a jeho trvanlivost je... nekonečná :-D vyhodou je, že na ohřátí každýho jidla ti stačí jakákoliv voda (i znečištěná).

Doklady si ber, no pokuď neutíkáš před něčím, nebo někým. Většinou je lepší je brát.

Peníze, hotovost určitě ano, ale poschovávat po kusech do oblečení, baťohů apod.

SAS knížky a podobny survival blbosti. No hele upřímně, jako je lepší to mít, ale většinou když seš v situaci kdy: máš hlad, mráz, nedostatek tělesnýho tepla - tak tvoje starost je jak se zahřát a najíst okamžitě a ne pul hodiny luštit jak toho docílit.

Osobně sem absolvoval už dva kurzy přežití, jeden letní, kterej sem si "užil" (no spíš sem měl na konci pocit, že to opravdu něco přineslo, tady si užít nemá moc smysl), kdy jsem po lese poslední dva dny běhal se splácanym lukem a snažil se ulovit takřka cokoliv.
Druhej zimní jsem vzdal po třech dnech, kdy jsem jednu noc byl bez ohně a i ve vykopanym iglu se to nedalo vydržet, i tak to přineslo hodně zkušeností.

Jinak zlaty pravidlo je, že čím lehčí kit máš, tím líp. Kolikrát je taky nejdůležitější element pohyblivost a čas.

Samozřejmě cely je to sepsany v případě situace on foot, tj. žádný dopravní prostředek, jen ty
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

F.l.a.n.e.l.

Příspěvek od F.l.a.n.e.l. »

marty : 8)
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Ještě jsem zapomněl dodat, že tohle je situace kdy jsi solo. V případě rodiny (třeba 4 lidi dohromady) je to trochu jinak. Každý (i dítě) má svůj vlastní survival kit, kterej je plnohodnotnej pro každýho. Jen příděly jsou třeba nižší. A děti nemají samozřejmě dýky a palný zbraně. Naopak dětem se časte dávají kolem zápěstí a všude různě na oblečení reflexní prvky, pokuď nemáš pocit, že jste všichni v nebezpečí.
Dětem se navíc do mapy (každý díte musí mít vlastní mapu - vždycky) nakreslí body kde je možný se sejít, kde je možnost sehnat bezpečí, popř se jim tam nakreslí cíl a směr trasy - vždycky jen po částech, další část cesty se kreslí až po dosažení určitýho bodu (speciálně děcka jsou lehce zblbnutelny, nakreslíš jim celou cestu a oni prostě pujdou rovnou až do cíle, místo toho aby dosáhli třeba jednoho bodu a tam počkaly, navíc jde taky o bezpečí, někdo najde tvoje dítě a hned zná celou tvoji trasu).
Taky jsem zapomněl na kompas :-D (hold nás učej celou dobu orientaci čistě z přirody a mapy, za ty leta jsem na to zvyklej)

Jinak hodím sem něco pro inspiraci, jak se můžete za 10 minut jednoduše schovat v zimě někam přes noc :)
Když jste fakt připravený, tak dovnitř nad hlavu stačí švihnout násadu od lopatky na ní zapálit pár svíček a rázem tam máte tak o 3-5 stupňu víc, což je v mrazech opravdu komfort :-D

http://postimg.org/image/v4ajoc0w9/" onclick="window.open(this.href);return false;
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Dělám si postupně BoB, už jsem na ceně cca 7tis. a ještě tam nemám vše. Doporučuji web rozpad.cz 8)

kony5

Příspěvek od kony5 »

Ty vole jsme na tuningforum ne?...takze tank v kuzi v plne a na hlinach... :D

Angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličák »

Mne by jen zajímalo kam jako chcete v již docela liduplné evropě jít? Kam všichni budou chtít jít? Tam odkud přijdou ti, co vás vyženou, nebo jak? Počítate s tím, že tam bude na nějaké hranici stát někdo, kdo řekne, že takové lemply a flákače tam (nevím kde, RUSKO?) nechce a nenechá si zasírat stát přivandrovalci. Nechápu. Ale každý se nějak baví, že.
www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Udelat zakopy/bunkry, nakoupit hafo susenyho hovezi, brambor, poradny zbrane, naboje 8) :lol: :lol:
Audi Coupe Quattro

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Angličák píše:Mne by jen zajímalo kam jako chcete v již docela liduplné evropě jít? Kam všichni budou chtít jít? Tam odkud přijdou ti, co vás vyženou, nebo jak? Počítate s tím, že tam bude na nějaké hranici stát někdo, kdo řekne, že takové lemply a flákače tam (nevím kde, RUSKO?) nechce a nenechá si zasírat stát přivandrovalci. Nechápu. Ale každý se nějak baví, že.
Ono asi nejde o to, být připraven na to být "imigrantem" a utíkat do jiného státu. Z mého pohledu může jít o "postapokalyptický scénář" atd..atd.. Ať si každej klepe na hlavu jak chce.. 8)

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

tady to možná někdo špatně chápe
Survival Kit neni jen o bezpečný migraci z A do B. Survival Kit je hlavně o tom, aby ses ty dostal z nebezpečný zóny do bezpečný, popř. aby sis v nebezpečný zóně bezpečnou udělal. Proto ma každej Kit přímo na sebe. Pro jisty magory je survival kit třeba jen flaška 5 litrů vody, dva balíčky proviantu, 20 tisic naboju v baglu a M249 za pasem
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

puhla

Příspěvek od puhla »

Tam vám všechno dají ,akorát tam dveře nemaj kliky
focus a golf

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

puhla píše:Tam vám všechno dají ,akorát tam dveře nemaj kliky

Poprosím o vyjadřování k tématu - hodnotný příspěvek.

Děkuji

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Balíček? Tj. něco jako KPZka?

Nemyslíš evakuační zavazadlo?

Asi je otázka hlavně účel a pak podle toho. V tomhle smyslu nevidím aktuálně nějaké moc veliké roziko rychlého útěku, snad leda požád bytu. A pak by mělo cenu spíš rychle vynosit cennosti a doklady... Na cos to myslel, KRA?
MSG

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Jinak pokud někdo máte balíček, nahoďte foto. V týdnu udělám a pošlu. 8)

onetwothree

Příspěvek od onetwothree »

Rozumím tomu, že tohle téma je přímo o TOM a ne jestli TO bude třeba a vážně tady nechci vyvolávat nějaký flame. Ale mohli byste mi prosím popsat nějakou, co nejvíce reálnou situaci, kdy by tohle bylo najednou, teď hned, za hodinu, zítra nebo v jiném krátkodobém horizontu potřeba? Jak přesně si asi představujete, že by to probíhalo? Ty věci máte prostě někde doma, nebo trvale sbalený v zavazadle? Berete si to na cesty z domu a dovolenou? Ptám se ve vší vážnosti. Je to celkem potenciálně zajímavé téma, kolem kterého se ale vyskytují často samí konspirační poloblázni a já si rád vyslechnu nějaký racionální pohled na věc.

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Spíš v nejbližších letech. To co se v Evropě děje prostě směřuje k válce, ať už si tvrdí Brusel co chce
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

kony5

Příspěvek od kony5 »

:D Spíš je to jen internetové diskuzní fórum... takže prostě pokec.. :D

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

onetwothree píše:Rozumím tomu, že tohle téma je přímo o TOM a ne jestli TO bude třeba a vážně tady nechci vyvolávat nějaký flame. Ale mohli byste mi prosím popsat nějakou, co nejvíce reálnou situaci, kdy by tohle bylo najednou, teď hned, za hodinu, zítra nebo v jiném krátkodobém horizontu potřeba? Jak přesně si asi představujete, že by to probíhalo? Ty věci máte prostě někde doma, nebo trvale sbalený v zavazadle? Berete si to na cesty z domu a dovolenou? Ptám se ve vší vážnosti. Je to celkem potenciálně zajímavé téma, kolem kterého se ale vyskytují často samí konspirační poloblázni a já si rád vyslechnu nějaký racionální pohled na věc.
Vidím to podobně jako Liberal, prostě tam kam svět teď směřuje není nic dobrého. Osobně to beru jako zavazadlo, které prostě drapnu a budu v tom mít "základ" abych přežil na cestě pár dnů. Ano, naskytne se otázka, že nemusím být doma, když se něco stane, ok taky pravda, ale to se pak můžeme bavit a xx variacích co kdyby...

Spousta "prepperů" je označená za blázny, ale raději budu připravený blázen, žen někdo kdo skončí jen s tím co má na sobě, bez nějaké zkušenosti.

onetwothree

Rozhodně jsem se nechtěl pouštět do konkrétního útoku na někoho. Já taky nemám zrovna růžovou sluníčkovou představu o budoucnosti v horizontu let a vnímám nějaký otevřený válečný konflikt jako možnost.

Spíš mě zajímal nějaký opravdu konkrétní scénář, ve kterém zužitkujete podobnou výbavu. Co se hypoteticky stalo, že se mám najednou potřebu se pěšky někam (kam?) přesunovat, sám na sebe (nebo s rodinou), odkázán na vlastní zásoby, rámcově během tří dnů?

Možná na to koukám špatně, ale zdá se mi protichudné, že se v místě A stala taková událost, že se odsud musím přesunout, jsem odkázán na sebe a to co mám právě při ruce, atd., a zároveň mojí situaci (alespoň částečně) vyřeší to, že se přesunu někam do bodu B, kam se lze dostat pěšky za tři dny.

kony5

Příspěvek od kony5 »

Tank do kazde rodiny :lol: :lol: .....ale kam.se vydat na cestu ? ..... Mne staci mapa, nuz, buzola a zbran.lekarnicka..vsechno ostatni si clovek obstara...a kvalitni.boty...a kdyz byt moc.rozmazleny mali dalekohled...a nejaka tyc.nejlepe ocelova... Ja Mam takove sikovne rucne kovane pacidlo :D nedam na nej dopustit....v dilne ma vsestrane vyuziti...a kvalitne kovane je naprosto neznicitelne...ale jinak si myslim ze nejaky presun pesky.nema.vyznam..... To ti vezme prilis energie a vystavis se velkemu riziku...

JEKL

Příspěvek od JEKL »

Trošku pro odlehčení tématu, tohle by se taky šiklo
Obrázek
Mercedes W201 a W208, ex W124

Beaver

Příspěvek od Beaver »

kony5 píše:...Ja Mam takove sikovne rucne kovane pacidlo...
Obrázek

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

onetwothree píše:Rozumím tomu, že tohle téma je přímo o TOM a ne jestli TO bude třeba a vážně tady nechci vyvolávat nějaký flame. Ale mohli byste mi prosím popsat nějakou, co nejvíce reálnou situaci, kdy by tohle bylo najednou, teď hned, za hodinu, zítra nebo v jiném krátkodobém horizontu potřeba? Jak přesně si asi představujete, že by to probíhalo? Ty věci máte prostě někde doma, nebo trvale sbalený v zavazadle? Berete si to na cesty z domu a dovolenou? Ptám se ve vší vážnosti. Je to celkem potenciálně zajímavé téma, kolem kterého se ale vyskytují často samí konspirační poloblázni a já si rád vyslechnu nějaký racionální pohled na věc.
Osobně ten záklaní seznam využívám v podstatě 10x ročně při různých školních kurzem, či trochu "adrenalinovějších dovolených", kde krom tohohle seznamu mám navrch další specifický vybavení pro daný scénář. Například v zimě sebou nenosim klasickou lopatku, ale lopatu na sníh, s lavinovým vyhledávačem a sondou (tzv. protilavinovy set). U mě se kolikrát nejedná o nějakou nutnost, či scénář typu "kolem mě číhá nebezpečí - něco/někdo po mě jde", u mě jsou většinou scénáře: Musim z A do B a musim se tam dostat bezpečně a celou tu cestu v bezpečí musím i být a tím je kolikrát myšleno v bezpečí před zraněním, chladem, hladem, stresem apod. Ten survival kit mám sebou z toho důvodu, abych zvýšil svoje bezpečí na maximum, v případě náhodný situace. Ne že bych potíže očekával (i když za ta leta s potížema spíš už počítám).

Dám ti nějak zrychlený pohled na to, jak u nás na univerzitě probíhá letní kurz přežití. Snad tě to trochu dá pohled na to, proč je lepší nějaky takový kit doma mít.

Náhodně jsem si vylosoval do dvojice holku (spolužačku se kterou jsem se za cely 4 roky studia nesnesl), dostal mapu s úkolem. Úkolem bylo každý den udělat přesun o 20km z dobu A do B v určeným čase. Kdo nestihal byl z kurzu vyloučenej.
Scénářová situace pro představu byla třeba ta "Zůstali jste viset s autem uprostřed lesa a telefon nemáte, krom toho co je v autě nemáte nic".
Takže jsme měli jen základní opasek s první pomocí, nožem, 4 kusy sirek, křesadlo, čelovka, láhev s litrem vody, max 3 vrstvy oblečení na sobě. Nic víc, nic míň. Vyhodou bylo právě to, že do té malé taštičky první pomoci jsme si směli dát takřka cokoliv, co považujeme za důležitý a taky si to dokážem obhájit, že to v tý krabičce má být (v mým případě mnou vydupany vlasec).
Před náhodným vykopnutím ven nás důkladně prohledali, včetně vybavení zda-li si někdo něco nepřidal, kdo si neobhajil nějaky přidavek do lekarničky tak mu to vzali (pamatuju, že tam byl kluk, co tam měl schovanej nějakej miniprak či co), všechno jídlo nám sebrali a hurá do lesa.
V tuhle chvíli jsme byli nahraný. Kdybych měl aspoň částečně survival kit (viz výše), tak se jen zasměju a jdu si někam udělat rovnou příbytek, v mojí chvili nastala kanonáda stresových faktorů, která tě vysílí víc než ten 20km přesun. Řešíš blbosti typu: Nemám jídlo, nevím jak ho tady obstarat, v noci mi bude zima, dříví je mokrý, kolegyně pyčuje a z principu ji nenavidim, když se nepřesunu včas "nepřežiju" atd atd atd. Je to situace, která může nastat komukoliv a i v tu chvíli uvažuješ úplně jinak. Z vlastní zkušenosti vím, že i takhle prvotní lehká panika, tě zbaví jakýhokoliv racionálního uvažování, kdy ta nejjednoduší cesta je ta nejlepší. V tu chvíli ti potom přijde i takovej švýcarskej nůž jako nástroj boha seslanej z nebes :D
Proto říkám, že je lepší nějakou základní (Lehkou!) výbavičku doma mít. Zastánce připravený tašky readyToGo nejsem, vzhledem k tomu že to vybavení celoročně využívám a nikdy není ve stejnym itineáři, i tak mam všechno na stejným místě, kam šáhnu a mám co chci. Nicméně nemám problém se v nouzovce do jedný minuty sbalit se vším potřebným (i v situaci "odejít HNED", mi stačí sáhnou po opasku kde mám nutnej základ). Nadruhou stranu nejsem zastánce těch "naprepparovanych" mega krosen, do kterých si lidi ládují milion zbytečností. Ta krosna sama o sobě je strašně nevděčný nosný zařízení, ve kterým když něco nouzově hledáš, tak i přes milion vstupů se v tom musíš prohrabat. Rozhazuje ti to stabilitu, pohyblivost a v případě nouze to tak jednoduše nezahodíš. Dle myho nazoru má být survival kit co minimální, nejlehčí = jen to nejnutnější, to ostatní je jen tvůj komfort. Nejideálněji nějaký sportovní baťůžek u kterýho můžeš počítat s tím, že si lehneš rychle na záda a zpět, což s naloženou 20kilovou krosnou neuděláš ani za nic. Jinak musím se přiznat, že krom pár z těch věcí v běžnym životě/relaxační dovolený to sebou ani neberu, jsem zastáncem toho, že to nejhorší tě potká nepřipravenýho, ať děláš co chceš.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Jinak mě taky napadlo, že není úplně od věci, si na tyhle případy zjistit kde je v okolí nejbližší civilní kryt 8)
Nevím jak to je v jiných městech teda, ale v Havířově je na každém 2-3 dvorku. Ideálně zjistit kdo od něho má klíče, aby člověk případně věděl za kým utíkat, kdyby to začalo být nenadále hodně ostré
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

onetwothree

MartyCZe, omlouvám se - nechci být za rýpala, ale popravdě mě tvoje odpověď pořád moc neuspokojila. Já hledám nějaký reálný scénář a ten tvůj cvičný mě nepřesvědčil. Nevím jestli jsi se neupsal, ale 20km, to je přeci párhodinový pochod, skoro bych řekl spíš procházka. Já chápu, že z tvojí strany jde o přežití v libovolné krizové situaci, do které se člověk dostane třeba i "lokálně", osobně. Viz to zapadnutí lavinou, zůstanu někde trčet apod. Ale z prvních pár příspěvků jsem to pochopil spíš tak, že se bavíme o různých válečných a postapokalyptických scénářích a prostě si nedovedu představit takový, ve kterém by mi pomohlo se někam za tři dny přesunout s batohem na zádech.

Angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličák »

Hele nejsem ani proti ani s tím, jen mne baví, jak lidi po celá staletí maj furt stejné představy o apokalypse a nutnosti nevím čeho, pak se stane stejně to co se stane, nikdo nedojde dál než do hrobu a je to. To je ta pointa. Kolikrát už byl konec světa? Kolikrát měla být válka a se zlepšením technologie výhrůžek i jaderná katastrofa? Samozřejmě, že se to čas od času stane, ale co jako? Kam utečete před tím, že problém jsou prostě lidi sami o sobě a ne to místo, nebo čas.

Zatím se nejvíc bavím tím, kolik času jsou lidi schopni se prohádat na netu ohledně přistěhovlců, ale reálně, kromě řvaní na náměstí, ještě nikdo nešel a nenakopal je třeba do prdele. Jako obvykle se čeká, až zasáhne někdo jiný, ale pak to je hra někoho jiného (viz další historické paralely). Už se to i raduje z toho, že se do toho vloží Rusko, ale že rusko si jaksi na Ukrajině stále jede svoje, každýmu je to už u prdele a NIKDO není schopen to řešit je už včerejší problém.

I dont give a fuck :lol:
www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Jediný, co jsem reálně zvažoval, byl konec světa v 2012 :-)
Předpoklad byl blackout na pár dní a to v okolo Vánoc, tj. v zimě. Takže jsem byl ready se pěšky dopravit na chatu (mám to asi 10km od bytu), kde jsem měl jídlo asi na měsíc, dřevo - možnost topení a vaření na kamnech, suchý WC a studnu (sice komunální a s el.čerpadlem), ale to by se sřihl plot a do studny házelo vědro na laně.
No a pak jsem celý léto žral ty nakoupený konzervy :-)

Jiný scénáře mě nijak nenapadaj.

Spíš bych viděl jako vhodný mít know-how jak přežít při různých nehodách, typu zapadlý auto v lese, ztracení se v horách atd. Myslím, že vědět co a jak a nepanikařit je ještě důležitější než samotná výbava. Zkoušet to na blind, že tě někam vypustěj, bez tréningu, to mi přijde zbytečný hardcore. V tomhle smyslu se hodí zásady táboření / trampingu, ale to už je asi překonané.
MSG

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Zbytečně to hrotíte. ČR je malá, odkudkoliv kamkoliv je to pár km, tj. střechu nad hlavou by člověk nejspíš našel - výjimka je pokud bydlíte v nějakém totálním zapadákově nebo na horách - ale i tak zpravidla po pár hodinách chůze člověk dorazí do nějaké další vesnice nebo města. Jediný skutečný survival balíček je tento (a pokud ho nebudete mít, dáte ve finále svoje zásoby tomu, kdo ho mít bude):

Obrázek
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Stejně jako Bobr + něco většího a něco menšího. A můj sklep je postavený prakticky jako kryt, stačí zesílit vstup a můžou se jít všichni klouzat.

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Beaver píše:...Jediný skutečný survival balíček je tento (a pokud ho nebudete mít, dáte ve finále svoje zásoby tomu, kdo ho mít bude):
Obrázek
✠Luftwaffle✠

Odpovědět

Zpět na „Pokec“