Má někdo survival balíček?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Beaver

Re: Má někdo survival balíček?

Příspěvek od Beaver »

Katanu mám jen obyčejnou :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Beaver:

Co si za něj dal? Budu v listopadu taky řešit 8) .

Ono dá se říct, štěstí přeje připraveným. 8) Mě osobně to i baví a beru to jako malý "koníček" 8) .

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Generická fotka z webu :) Např. GunDrak.cz je má za cca 6 tisíc, což je taková obvyklá cena. Já teda preferuju verzi se sklopkou, přijde mi praktičtější. Je to de facto nová flinta, v balení máš dva zásobníky... Střílí se s tím parádně - když jsem vzal novou ještě nestřílenou a neseřizovanou, tak okamžitě na 25 metrů sundávala plechovky od piva, stačilo jen zamířit a stisknout. Samozřejmě to není nějaká zásadní vzdálenost nebo ukazatel přesnosti, jen tím chci říct, že to je prostě naprosto bez problémů hned použitelné a funkční.

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Proto jí chci. Dílů je na to všude hromada. Koukal jsem, že ceny jsou kolem 5700 - 5900. Budu sledovat inzerce, něco by se mohlo objevit.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Občas se na prodej objeví kus co už si někdo trochu vytunil a pak zatoužil po vyšší lize a přešel na 5.56mm/.223 Remington, věšinou za docela rozumné peníze člověk dostane navíc věci co potěší (montáže, pažby, extra zásobníky, apod.). Na druhou stranu tyhle nové kusy mají klasickou záruku, což taky není úplně marné.

Bohuš
Moderátor

Příspěvek od Bohuš »

Tak ona sklopka není žádná výhra... :) Dokud není pažba v ose hlavně tak to je na kokos... :) A když už máš pažbu v ose tak potžebuješ kolimo, a když máš kolimo tak ho musíš na něco umístit.... :lol:

Souhlasím s beaverem, nejlepší survival balíček je palebná zbraň a znalosti/schopnosti... 8)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Já ti nevím, ale mě ta sklopka sedí úplně parádně a nemám s tím problém. Ale tak případně si není problém dokoupit tu pevnou a přehodit nebo dát rovnou nějakou hyper super se stavitelnou lícnicí apod. :) Bez pevné pažby a dlouhého zásobníku se to mimochodem vejde do většího pouzdra na housle :mrgreen: Ale jako uznávám, že se mě se občas líbí věci co jiní absolutně zatracují, např. boční montáž - už jen proto, že z toho jde jednoduše vycvaknout, když by člověku optika překážela.

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

onetwothree píše:MartyCZe, omlouvám se - nechci být za rýpala, ale popravdě mě tvoje odpověď pořád moc neuspokojila. Já hledám nějaký reálný scénář a ten tvůj cvičný mě nepřesvědčil. Nevím jestli jsi se neupsal, ale 20km, to je přeci párhodinový pochod, skoro bych řekl spíš procházka. Já chápu, že z tvojí strany jde o přežití v libovolné krizové situaci, do které se člověk dostane třeba i "lokálně", osobně. Viz to zapadnutí lavinou, zůstanu někde trčet apod. Ale z prvních pár příspěvků jsem to pochopil spíš tak, že se bavíme o různých válečných a postapokalyptických scénářích a prostě si nedovedu představit takový, ve kterém by mi pomohlo se někam za tři dny přesunout s batohem na zádech.
Jasný, každý na to má jinej názor a já ho lidem neberu. Někdo preferuje jen palebnou zbran a par zásobníku s danym know-how. Někdo je spíš tinkerer a to co potřebuje si vyrobí/sežene.

Ono jinak k tomu pochodu, 20km jsem schopnej po rovince ujít za dvě a pul hodiny nejrychlejší chůzí, jenže tohle byl trochu pochod s kilometrovym převýšením, který se ještě opakovalo po nezpevněný cestě a zásadně v lese, takže se z pochodu o 4 hodinach stal maraton o 10 :-D
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

jojo to jsem koukal v inzerci. Ale osobně do ní nechci cpát prachy. Maximálně jí udělat do černa. předpaží, nadpaží atd. .

Bohuš
Moderátor

Příspěvek od Bohuš »

Ono jinak k tomu pochodu, 20km jsem schopnej po rovince ujít za dvě a pul hodiny nejrychlejší chůzí, jenže tohle byl trochu pochod s kilometrovym převýšením, který se ještě opakovalo po nezpevněný cestě a zásadně v lese, takže se z pochodu o 4 hodinach stal maraton o 10 :-D
Pokud poneseš nějakou váhu tak se ti čas rapidně prodlouží... :) Na profesním přezkoušení v AČR se chodí 20Km s 20Kg, na jedničku je do 4:20 tuším, já to mám za 3:30-3:40 s tím že mám čistě batoh, netáhnu se se zbraní, náboji, jdu pěkným terénem a nemusím se starat o okolí. To jsem celkem dost fyzicky zdatný a tejně jsem po tom celkem dost vyplivnutý... Nedej bože mít sebou ještě někoho kdoby na tom fyzicky nebyl nejlíp...

habitat3 píše:jojo to jsem koukal v inzerci. Ale osobně do ní nechci cpát prachy. Maximálně jí udělat do černa. předpaží, nadpaží atd. .
Zrovna černá není nejlepší nápad protože například v lese je to jedna z nejvíc demaskujících barev... :)

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Bohuš: Kluky z ačr jsem viděl právě na jednom zimním kurzu přežití a upřímně z nich mam od ty doby respekt.
Do ty doby jsem si myslel, že jsem aspon trochu odolnej, ale to co tam předváděli oni tak jsem koukal. Nejvíc mě dostalo, když je vykoply podobně jak nás do zimy a hoši si tam postavili iglu s kuchyní a hajzlikem :D
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

JEKL

Příspěvek od JEKL »

Pánové když už se tu řeší zbraně, jsou někde na netu aktuální testy na zbrojní pas ? Pokud možno v podobě "zaklikávání" Díky .
Mercedes W201 a W208, ex W124

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Bohuš:

V originálu je šedivo modrá ne?

JEKL:
Tady najdeš naprosto vše pro získání ZP http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/" onclick="window.open(this.href);return false; .

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

GIYF: https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... Iw&cad=rja" onclick="window.open(this.href);return false;

Souhlas, jediné, co patří do survival kitu je dostatek nábojů do Tvé střelné zbraně...

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Tak ten kvér je určitě platná součást balíčku, nicméně kde nic není, ani smrt neber :-) Takže pokud m i kiksne auto někde v prd***, spíš uvítám mít nějaký jídlo, slušný boty atd. Tj. dotaz, máte něco takovýho v autě?

Za sebe - zjistil jsem třeba už párkrát, že lékarnička není tak úplně na nic :-) pád z kola, seknutí se sekerou... a už jsem ji dovybavil i léky (štípnutí hmyzem, alergie, desinfekce, ibalgin atd.) Dále mám na dnešní solidní vercajk - všechny možné klíče, imbusy, šroubvováky, kleště, dráty, powertape, různé provazy, nůžky... (na opravu auta sice nic moc - na náhodné poruchy jsem lama), ale jinak se to hodí. Pak mám v autě velký deštník, nůž čínský švýcarák :), chemické světlo (taková ta tyčinka), starou matračku - na ležení pod autem, solidní turistický autoatlas 1:100.000. Co tak ještě přihodit?
MSG

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tvl jezdis transitem? :-D

Upřímně v které prdeli ti dnes umře auto takovým způsobem, že tě nenajdou? Když budeš na druhé straně republiky, do 4 hodin je u tebe kamarád s platakem. Hodinu cesty kterémkoliv směrem máš civilizaci, takže tak.

Nářadí a léky mám taky, ale všechno navíc je akorát bordel v autě.
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

habitat3
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od habitat3 »

Ono v dnešní době si moc lidí neuvědomuje to, že v zimě jdou do auta jen v triku. Dejme tomu jedou směr hory za známejma kde jen přeběhnou do baráku a ejhle, sněhová kalamita a trčíš někde v prdeli, v triku a auto je KO. Moc dobře si příště rozmyslíš, jestli mít v autě jednu bundu do foroty. Moc dobře vím, že když se něco sere, tak je toho hodně :lol: . Říká se, že štěstí přeje připraveným. Raději jsem za magora, ale... :lol: :lol:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Na tohle je lepší starší větší deka - položená v kufru nezabírá místo, jde použít jako podložka na zem, pokud bys musel pod auto (nezasviníš se a navíc zem může být dost studená), je možný se do ní zabalit v případě, že by auto netopilo a někde viselo, jde rozložit na sedačky jako ochrana v případě převozu něčeho špinavého nebo s ostřejšíma hranama, jde položit na střechu pokud je potřeba něco na ní převážet a hrozilo by poškrábání, apod.

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Jak pise bobr + mam v aute pracovní mikinu a věcne tam vozím i bundu "na ven". Často sedime na zahradě nebo na chatě a tohle se vzdy hodí :-)

Btw nestalo se mi, abych ve sněhu a mrazu vylezl z baráku bez zimních bot a bez zimní bundy. Vždycky tu bundu muzu hodit do kufru. 8)
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

vtuni

Příspěvek od vtuni »

Beaver píše:Na tohle je lepší starší větší deka - položená v kufru nezabírá místo, jde použít jako podložka na zem, pokud bys musel pod auto (nezasviníš se a navíc zem může být dost studená), je možný se do ní zabalit v případě, že by auto netopilo a někde viselo, jde rozložit na sedačky jako ochrana v případě převozu něčeho špinavého nebo s ostřejšíma hranama, jde položit na střechu pokud je potřeba něco na ní převážet a hrozilo by poškrábání, apod.
přesně sedí... ještě bych doplnil další bod.. krupobití... :D
jedna z nejužitečnějších věcí pro takovou tu běžnou denní potřebu
the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it
my GTI on vimeo http://vimeo.com/34409682

Odpovědět

Zpět na „Pokec“