Dopravní nehoda a pojišťovny

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
matt

Dopravní nehoda a pojišťovny

Příspěvek od matt »

Ahoj,
Mám pár otázek ohledně pojistného plnění. Nejsem viníkem nehody a mám pouze sjednané POV u čpp, naboural mi pán co je pojištěň u allianz.
Byl sepsán protokol kde je určen viník a škoda je nahlášená oběma stranama.
První otázka je jaká je amortizace u auta z roku 2003 se 300 tis. km. ? Škoda je zatím určená rozpočtem a mám trochu strach že si budu muset škodu doplatit ze svého..
Druhá otázka jak platí allianz ? Jsem rád že viník není ze slávie ale přecijen nevím jak moc dobře dokáže allianz platit, proto se raději ptám.

Díky za odpovědi k tématu...
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675

LiberaleMiguel2

Re: Dopravní nehoda a pojišťovny

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Na rozpočet se vyser. Jestli máš nějakého známého lakýrníka/karosáře tak ať to opraví a vyfakturuje a budete oba spokojení 8)

Amortizace se takhle obecně fakt neurčuje

Jak velká je škoda na autě ? Na jakém ?

Hlavně si dej bacha na "ochotné" firmy co ti slíbí opravu a s její cenou přestřelí hodnotu auta a rozdíl ve vyplaceném plnění a hodnotě opravy pak budou vymalhat po tobě. Bohužel, je to běžná praxe a lidi pak doplácejí desetitisíce a nestačí se divit
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

matt

Příspěvek od matt »

Auta dělám takže mám ale měl jsem za to že to může opravit jen smluvní servis ? :wink: .. Nechci to řešit přes podobné firmy, jelikož se chci tomuto vyvarovat...
Škoda netuším, auto X5 e53 Face, 2003..
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675

starter

Příspěvek od starter »

na rozpočtu proděláš, smluvní servis je jen u havarijky, na práci a lakování je 100% díly se musí vzít z vrakáče nebo druhovýroba, samozřejmě oprava nesmí přesáhnout 80% běžný ceny vozu
odtah od 7kč/km 731810210

dubi

Příspěvek od dubi »

Nevím, jak ostatní, ale já s allianzem moc dobrou zkušenost nemám. Před zimou nás naboural autobus, vše hned nahlášeno oběma stranama, likvidátor přišel asi po 8 dnech a řekl, že se nám někdo do 2 dnů někdo ozve. Samozřejmě se neozýval nikdo, tak se několikrát volalo do Allianzu, kde na nás zapomněli. Snažili jsme se z nich dostat alespoň náhradní auto, ale v jejich smluvních půjčovnách nic nebylo a když jsem řekl, že si ho půjčíme jinde a že oni to proplatí, tak na lince začala, že to nejde atd. a strašně se divila, že nám ohledně zapůjčení auta nic neřekl likvidátor a že tam předtím byla jiná kolegyně, která o tom moc neví. Jinak starší auto, takže vyhodnoceno jako totálka a peníze na účtě asi za měsíc od události, částka odpovídala skoro nejlevnější poface vectře z Tipcarsu. Chtěl jsem to dál řešit a zkusit z nich ještě něco dostat, jenže jsem na to neměl čas a táta se na to vykašlal...
V tý době byla zrovna ta velká ledovka, tak nevím, jestli to bylo kvůli tomu nebo tam maj takovej bordel normálně, ale nikdo se skoro neozval, pořád jsme tam kvůli něčemu volali atd. :roll:
Ex: lOo ==vw== oOl G1 --> //// Punto --> Corsa B --> G3 TDI --> G4 Zender Concept -->Insignia SportsTourer
Now: Calibra C20XE & GV GTI MTM

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Ani havarijko nemusí smluvní servis. Kdo opravuje na pojistky ti to určitě dobře spočítá na fakturu tak, aby byl spokojený aji on aji ty. Na ceny dílů mají pojišťovny nějaký globální katalog. Vždy je to ale hlavněo domluvě s likvidátorem. Bacha na totálku jinak no stres.

Jo a jelikož to není tvoje zavinění tak na dobu opravy(přiměřenou dobu) máš nárok na náhradní vozidlo zdarma 8) dopotučuju vyuzpít, když nic, tak si člověk zkusí něco nového :D Spousta firem půjčuje aji úplné novinky 8)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

rejchy

Příspěvek od rejchy »

Cca před sedmi lety mě sprasil kamion pojištěný u Alianz,moje auto totálka a peníze jsem z nich tahal na třikrát,třičtvrtě roku.Viník vinu uznal,ale oni se pořád na něco vymlouvali. Půl roku se odvolávali na neukončené správní řízení,které nemělo se mnou nic společného a ve finále jsem se dozvěděl že je dávno ukončené už tři měsíce :x

Progresss

Příspěvek od Progresss »

A to já mám s allianzkou docela dobrou zkušenost.

Nedávno mi pán u obchodu couvl do E46stky - blatník na kaši, dveře bouchlý.

Likvidator po chvilce přemlouvání řekl že dveře teda píše taky na výměnu, ale že mi nedoporučuje rozpočet že se to moc nevyplatí, že to už není jako dřív, a že pokud to nebude jejich smluvní servis že je možný, že se budou cukat s placením 100%, ale že mám kousek od domu Renocar a je to jejich smluvní servis - tedy vždy proplatí vše.

Auto jsem dovezl do renocaru, vyměnili blatník, dveře, vyčistili interier, práce provedená výborně - nejde poznat rozdíl v laku - oprava na cca 10pracovních dní s cenou 43 000,- k tomu jsem měl v plánu dovolenou, pujčil jsem si od nich náhradní auto - fungl novou 5er 520xd s kterou jsem jel na dovču do italie - pujčovný cca 13 000, celkem tedy 57 000 faktura v renocaru.

Proplatili kromě nadlimitních kilometrů všechno do koruny a s tím že moje 328i přecejenom žere víc a je mín pohodlná na cestu do itošky než nová 520XD vyšlo mě to šul nul.. Žádnej problém, komunikace s allianz úplně na pohodu a auto opravený na jedničku...

Beaver

Příspěvek od Beaver »

starter píše:na rozpočtu proděláš
To záleží spíš na situaci a nejde to tvrdit obecně, já třeba neprodělal.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Odpovědět

Zpět na „Pokec“