Nexus jako palubní PC
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Nexus jako palubní PC
Zdar, viděl jsem na netu jednoho týpka co si dal Google Nexus 7" místo palubního PC u Yarisa, zkoušel to už někdo? Mě to přijde jako dobrá alternativa když máte starší auto a potřebujete palubní PC s GPS atd..
- LiberaleMiguel2
Re: Nexus jako palubní PC
Zkoušel 

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
- phaeton_esc
Já teda nějakou dobu pošilhával po vytvoření tohoto, ale vzhledem k mé šikovnosti by to stejně skončilo někde na půli cesty..
http://www.engineering-diy.blogspot.ro/" onclick="window.open(this.href);return false; (Raspberry Pi jako car PC)
http://www.engineering-diy.blogspot.ro/" onclick="window.open(this.href);return false; (Raspberry Pi jako car PC)
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
Já právě koukal, že je to dobrej nápad, ten Nexus má v sobě i GPS a ještě k tomu 7", tak na tom musí bejt super navigace, strčíš tam 64gb paměťovku a hudby máš taky hafo, popřípadě si vyvedeš OTG kabel někam, připojít flashku a hotovo, ještě kdyby to mělo slot na SIM, tak máš v podstatě tohle i jako telefon. Dost silně nad tim uvažuju, popřípadě bych si tam strčil rovnou Ipad Mini :3
- Venca Brody
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem o tom uvažoval, ale mé znalosti anglického jazyka, elektrického oboru jsou nulové, tak na to kašlu. Ale v hlavě to mám stále, jen mít čas a peníze na vyhození 

EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro
Mighty car mods to dělali s Ipadem, někde jsem tu dával odkaz, stačí pogooglit... 

Zrovna tenhle projekt realizuji a vše mě vyšlo na 5500,- v ceně je i tablet NEXUS 7 II 2013
jak to budu mít tak udělám komplet návod na TF a jiné fóra.
Chce to znát i Android a pár věcí o zapojení a úpravě. Jinak je vše v pohodě. Jediná nevýhoda je.. Že baterce v tabletu vadí horko. Takže je nebezpečí výbuchu nebo požáru. Ale mám vymyšlené i chlazení takže by to mělo být v pohodě..

Výhoda je v tom že si můžeš dát jakoukoliv flashku 

To se nevyplatí.. Android je v tom ohledu všestrannýphaeton_esc píše:...

Paměťovky tam nejdou. Jde to přes OTG kábelErik_bic píše:...

Na ty komedianty jsem se díval a raději je nekomentuji. Podle mě v tomhle dost amatéři. A nikomu nedoporučuji to dělat podle nich!Bohuš píše:Mighty car
Naposledy upravil(a) KRA dne 21 srp 2015 20:38, celkem upraveno 1 x.
- LiberaleMiguel2
Sehnal jsi dostatečně výkonnou autonabíječlu co utáhne ten tablet se zapnutým vším co potřebuješ nebo sis jí vyrobil ? Můžeš kdyžtak hodit odkaz ?
Ten tablet nemá dost kvalitní výstup na audio v autě, při nabíjení je tam rušení
Na ten návod jsem zvědavý, hlavně bych potřeboval vědět jak řešíš ti, aby se na tabletu po nastartování zapla požadovaná funkce/aplikace
Ten tablet nemá dost kvalitní výstup na audio v autě, při nabíjení je tam rušení

Na ten návod jsem zvědavý, hlavně bych potřeboval vědět jak řešíš ti, aby se na tabletu po nastartování zapla požadovaná funkce/aplikace
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Je to vše jednoduché
Ale momentálně budu ještě minimálně čekat měsíc na věci z Ebaye takže si musíš počkat..
Baterku nepotřebuješ. Lze to jednoduše udělat. A žádné takové voloviny co říkáš
tohle dělaj jen lidi co o tom ví kulové. Jede to na 2x 5,2V a pak ještě jedna věc co tam je jede na 12V ale ta není přímo na tablet.
To rušení řeší externí zvuková karta..
(Já to řeším modrýmzubem
v rádiu)
Mám to tak..
Nastartuji auto -> tablet se zapne během 1s -> propojí se s mojim audio systémem pomoci bluetooth/aux -> zapnou se OTG usb v zadní časti auta -> zapne se vstup AUX. Pak lze vše i tablet ovládat pomoci tlačítek na volantu (záleží podle typu auta) . (A to sám automaticky během 1s po nastartování)
Ještě lze udělat NFC tag na propojení mobilu z tabletem že všechny kontakty a volaní a takové chujovinky budeš mít v tabletu/autě. Otázka 1 sekundy po přiložení mobil k tabletu nebo kdekoliv jinde na NFC tag. Vše jde dobře vychytat
+ lze nastavit že po vyjmutí mobilu od NFC tagu se sám odpoji od tabletu. Takže neřešíš nějaké napojováni atp
A pak tam mám pár dalších vychytávek co si zatím nechám pro sebe..
Takže lze poslouchat hudbu přes tablet a nebo přes rádio. Nebo dělat cokoliv jiného co zatím nechci řešit
PS: Lze to i realizovat bez radia v autě. Vše bude na tabletu

Baterku nepotřebuješ. Lze to jednoduše udělat. A žádné takové voloviny co říkáš

To rušení řeší externí zvuková karta..

Mám to tak..
Nastartuji auto -> tablet se zapne během 1s -> propojí se s mojim audio systémem pomoci bluetooth/aux -> zapnou se OTG usb v zadní časti auta -> zapne se vstup AUX. Pak lze vše i tablet ovládat pomoci tlačítek na volantu (záleží podle typu auta) . (A to sám automaticky během 1s po nastartování)
Ještě lze udělat NFC tag na propojení mobilu z tabletem že všechny kontakty a volaní a takové chujovinky budeš mít v tabletu/autě. Otázka 1 sekundy po přiložení mobil k tabletu nebo kdekoliv jinde na NFC tag. Vše jde dobře vychytat

A pak tam mám pár dalších vychytávek co si zatím nechám pro sebe..
Takže lze poslouchat hudbu přes tablet a nebo přes rádio. Nebo dělat cokoliv jiného co zatím nechci řešit

PS: Lze to i realizovat bez radia v autě. Vše bude na tabletu

Předpokládám, že ten tablet je na nějakém trvalém plusu i při vypnutém zapalování, protože jinak by 1s nestartoval 

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- LiberaleMiguel2
Jsem zvědavý na ten návod teda 
Já to chci místo přístrojovky, takže mi stačí spolehlivé napájení + aby se spustila po otočení klíčku příslušná aplikace

Já to chci místo přístrojovky, takže mi stačí spolehlivé napájení + aby se spustila po otočení klíčku příslušná aplikace
Při normálním používání není potřeba. Tablet při 100% baterky vydrží v mojem nastaveném módu 9-12 dní při nepoužítí autaBeaver píše:...

Dneska jedu 200km tak testnu velké zatižení a budu testovat procenta baterky. A pak dám echo.
Jestli to chceš přímo místo rádia zabudovat do auta... Tak zatim nevím jak bych to zapojil.Jde o to najít něco ať vykutíš FM/AM našel jsem tohle http://www.amazon.com/Directed-HMHD1000 ... B008I9PWGW" onclick="window.open(this.href);return false; + počítej že budeš potřebovat zesilovač do auta a pak pár dalších věcí.LiberaleMiguel2 píše:...
Pošli mi foto tvojí palubky ať jde dobře vidět střed..
- LiberaleMiguel2
Myslel jsem místo budíků, do kapličky. Na tu výstup z EMU přes BT. Prostě jenom jako zobrazovač hodnot. Levnější řešení než na všechno kupovat budík zvlášť. Rádio mám Alpine ICS-X7, toho se nevzdám 

Tak jsem zvědavej na ten návod, zatim to vypadá, že to neni až tak těžký, nejtěžší bude asi sehnat ty součástky z eBaye, jinak to bude asi v pohodě, jinak taky sem přemejšlel nad Ipadem Mini, to by bylo v podstatě na podobném principu ne?
Tak snad objednat něco z ebaye je to nejjednodušší....
podobně ano, ale kvůli iOS horší na úpravy si troufám říct.Erik_bic píše:Tak jsem zvědavej na ten návod, zatim to vypadá, že to neni až tak těžký, nejtěžší bude asi sehnat ty součástky z eBaye, jinak to bude asi v pohodě, jinak taky sem přemejšlel nad Ipadem Mini, to by bylo v podstatě na podobném principu ne?
Tak ci tak bych si rovnou objednal do zásoby novou baterii do tabletu , pokud budeš jezdit každy den , tak vydrzi tak rok max nez se nafoukne 

Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI
IOS se dá už celkem dobře upravit přes Cydii, takže v tom bych zas takovej problém neviděl. Jinak z eBaye jsem myslel, než se to všechno doručí, to bude nějakej ten měsíc taky.
Tak jak to vypadá?