PS4 vs XboxOne resp. Gran Turismo vs Forza

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Mickael

PS4 vs XboxOne resp. Gran Turismo vs Forza

Příspěvek od Mickael »

Asi nadesel cas vymenit konzoli. Mam ted Xbox360,primarne na tom hraju zavodni hry,do ted hlavne Forzu 4. Jako rozhodujici je tedy pro me rozdil v GT6 a Forze 6. Hral jste nekdo oboje? Ktera je podle vas lepsi? Jako druhy dulezity parametr pro vyber,povazuji pripojeni nejakeho kvalitniho volantu s trema pedalama idealne. Vim ze treba u X360 to byl,a je, dost velkej problem. No a naposledy multiplayer,kterej je lepsi,a u kteryho nebudu muset platit tisice rocne za ruzny passy,unlocky,apod.
Dik,asi by stacilo zajit do JRC,ale rad si vzdy poslechnu vic nazoru,hlavne z komunity.
R33 GTST Mspec2 '97

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: PS4 vs XboxOne resp. Gran Turismo vs Forza

Příspěvek od Fáboš »

Voe, kup radši něco malý :lol:
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

Neřeknu ti GT6 a F6, ale z vlastní zkušenosti GT5 vs F4 - peklo. Byl jsem X let zvyklej na Forzu, potom jsem pořídil PS3 a s ním i GT5. Osobně mi přijde že se to nedá porovnávat, GT5 je oproti Forze hezká arkáda, kde se auta chovají jak chtějí, zvuky motorů mají +- podobné, interiéry jsou snad u poloviny z nich o ničem a model poškození jedno velké zklamání. Ano, hrát se to dá , ale na takový parádičky jako VW G1 do kterého narveš motor z něčeho jiného, uděláš z něj AWD a podobný "blbinky" zapomeň.

Osobně jsem z toho přechodu byl krapet rozpačitej, a je možný že jsem prostě zaujatej, ale za mě osobně Forza, i když mě GT5 relativně baví a občas si něco odjedu...
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

phaeton_esc píše:Neřeknu ti GT6 a F6, ale z vlastní zkušenosti GT5 vs F4 - peklo. Byl jsem X let zvyklej na Forzu, potom jsem pořídil PS3 a s ním i GT5. Osobně mi přijde že se to nedá porovnávat, GT5 je oproti Forze hezká arkáda, kde se auta chovají jak chtějí, zvuky motorů mají +- podobné, interiéry jsou snad u poloviny z nich o ničem a model poškození jedno velké zklamání. Ano, hrát se to dá , ale na takový parádičky jako VW G1 do kterého narveš motor z něčeho jiného, uděláš z něj AWD a podobný "blbinky" zapomeň.

Osobně jsem z toho přechodu byl krapet rozpačitej, a je možný že jsem prostě zaujatej, ale za mě osobně Forza, i když mě GT5 relativně baví a občas si něco odjedu...
Mě se zase pro změnu zda Forza jako šilena arkada kde se auta chovaji nesmyslně. Vyrustal jsem cely život na Gran Turismu a vždycky když dojdu ke kamošovi hrat Forzu na XONE tak nechapu kdo jizdni model vymyšlel. Jednou auto drži jak přibity hřebikama do asfaltu, po vypnuti asistentu se z toho stane letajici čestmír :lol:
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Mickael

Příspěvek od Mickael »

Fáboš píše:Voe, kup radši něco malý :lol:
Vzdyt jo,Kinect :lol:

Jinak GT5 me taky moc nenadchlo,kvuli tomu jsem PS3 daroval brachovi.
Spis me zajima fakt to srovnani novejch her. Oproti tvrzeni ze Forza (hral jsem tedy jenom 4ku) je arkada se musim tvrde ohradit :D
R33 GTST Mspec2 '97

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Jestli nemysli arkadovku tu forzu horizon.. forza motorsport je neco jineho. GT6 bych ani nebral nejak v uvahu ale na PS4 je hodne dobra hra driveclub. Vyrustal jsem na gran turismo jenze pri prechodu na xbox jsem prisel na to, ze forza je kapku jiny level no. Forza 5 se moc nepovedla ale ted ta 6 je hodne dobra. Hraju to teda zatim par dni no :)

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

Tak ony tyhle debaty Forza vs GT bude vždycky na podobný bázi jako iOS vs Android...

Mě osobně prostě GT nechytlo, protože sem "vyrůstal" na Forze. Co se mi zase líbí dost na GT5 je proměnlivé počasí, zase mě tam ale štve absence Porsche (když nepočítám RUF). Tratě úplně nepočítám, ale třeba Nürburgring vypadá v každé hře krapet jinak.

Ideální řešení by asi bylo koupit si obě konzole... :)
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

Mickael

Příspěvek od Mickael »

Ja prave moc zaujatej nejsem,vyrostl jsem na GT,a pak prechod na Forzu 4,podle me super hra. Tak hledam nekoho taky nezaujatyho :D
R33 GTST Mspec2 '97

onetwothree

Příspěvek od onetwothree »

No ono je otázka, jaký jsou tvoje požadavky na tu hru, protože "lepší" se těžko definuje. Ale myslím, že dneska v době, kdy existuje Project Cars a přijde Assetto Corsa je podle mě celkem zbytečný se upínat na rozhodování FM vs GT.

Pro mě má XONE prostě mnohem víc co nabídnout jako samo o sobě, ale i pětka Forza se mi líbila víc. Co se volantů týče - na PSko možná bude větší výběr, ale kvalitní jdou sehnat na oboje.

Za mě teda X1, ale tady je prostě každá rada zbytečná, pokud jsou pro tebe jakýkoliv jiný aspekty konzolí nebo jiný výhradní hry nepodstatný, tak nezbývá nic jinýho, než vyzkoušet, osahat, a rozhodnout se podle těch malých detailných rozdílů sám...

PitrsCZ

Příspěvek od PitrsCZ »

Stanley píše:Jestli nemysli arkadovku tu forzu horizon.. forza motorsport je neco jineho. GT6 bych ani nebral nejak v uvahu ale na PS4 je hodne dobra hra driveclub. Vyrustal jsem na gran turismo jenze pri prechodu na xbox jsem prisel na to, ze forza je kapku jiny level no. Forza 5 se moc nepovedla ale ted ta 6 je hodne dobra. Hraju to teda zatim par dni no :)

Driveclub mám. Je to čistě arkáda s vybornou grafikou a zvuky... Ano, je tam znát, jestli je to RWD, RWD nebo AWD, ale ať je sucho, nebo leje z konve, auto se chová stejně. Nějaké možnosti úprav nebo nastavení auta krom vzhledu jsem tam nenašel. na PS3 mám GT5 a GT6. Ano, zvuky jsou na prd, ale jinak co se týká jízdního modelu, nemyslím si, že by na tom byl nějak špatně. Uvidíme s čím přijde GT7
SEAT Toledo II 1.9TDi 81->96kW, -35/-35 KW Suspension - SOLD
Škoda Octavia II FL RS 2.0TDi 125kW DSG

kony5

Příspěvek od kony5 »

Mam x1 .. nad ps4 sem ani neuvazoval.... Forzu 5 sem parkrat hral ale nejak mne to nechytlo...ale fyzika tam celkem funguje... Dobre je velky vyber vozu a uprav...nejdele sem si hral s vizazi eva... Treba na vyber xy druhu kol vcetne jednech co mam na kare :D .... Gt na ps4 sem hral ale nepamatuju uz..ale nejaky rozdil sem nepoznal... Uvazuuju o forze 6 ...asi koupim at mam kompletni sbirku... Jestli pujdes do x1 doporucuju sunset overdrive...takovy oddychova skakacka... Trochu neco jineho nez vetsina her....s pripojenim cehokoliv sem zatim nemel vubec problem...ale volant sem teda nezkousel neb zadny ani nemam a ani neplanuju....ale soundbar, klavesnice, flashky, disky atd vse fungovalo...a forza horizon 2 je kravina...

Takeshi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Takeshi »

vždycky jsem jezdil jenom na ps, ale rozdíl mezi gt5 a gt6 je v grafice, a dva roky se od vydání v gt moc nezměnilo, pořídil jsem project cars, a nějak mi to nebaví

kony5

Příspěvek od kony5 »

Tak sem po delší době zapnul X1 a kupodivu mam forzu 6demo...tak jsem to zkusil.... řekl bych stejné jako forza 5 možná trochu hezčí grafika.... ale uplně minimálně... jinak nepoznáš rozdíl mezi F5 a F6 .... tu forzu 6demo budou mít na x1 asi všichni je zdarma ke stažení......

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOE_Cik »

jak to tak čtu kdo na čem vyrůstal, připadám si strašně starej....já sem vyrůstal na tomhle... :-D

Obrázek
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Stunts!!!! Pecka hra!
Japonci na konci