Máte někdo tip jak zaručeně povolit olejový filtr? Případně tip na nějaký klíč na filtry? Já mám (teda teď už měl) tento: http://dieselpower.cz/forum/userpix/905_klic_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Vždycky to šlo bez problému, ale dneska jsem měl smůlu. Hlavně je tam přístup na hovno, takže sikovkama ho nechytnu, měl jsem problém i s tím klíčem viz výše.
Dneska jsem se s tím mordoval hodinu, filtr se nepovolil, klíč po něm jen klouzal a ve finále se mi ten klíč přetrhnul
Používám tento "klíč" http://www.naradi-amat.com/produkt/klic ... uktId=3318" onclick="window.open(this.href);return false; Když se správně nasadí a zakousne se do filtru, tak se mi nikdy nestalo, že bych něco nepovolil. Šroubovák taky funguje.
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
jednou jsem kamaradovi na bmw motorku vyrabel pripravek na povoleni zbytku filtru. filtr nesel povolit a po pokusech ( i prostrcenym sroubovakem) se musel ostrihat a vytocit timhle. .......
s tim řezízkem bych byl opatrnej ...... jednou sem povoloval povoloval povoloval ...... az to povolilo a ja sem setrvačností proříznul hadici u chladiče.....
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD Renault Clio1,816V-letadlo..SOLD Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
Běžně používám ten co mas případně už jsem vkládal smirgl mezi filtr a povolovak . To same z řetízkem .
Může se stát ze po proražení sroubovakem opravdu rpztrhas ale často se po kousku zakousne a jde natvrdo ,ale záleží jestli mas pak ještě místo zabrat no.
Místo tam není, tím klíčem můžu pohybovat max tak 5cm. Takže zvažuju něco takového, jak jsem psal výše: http://www.auto-doplnky.com/files/_640x ... -09407.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; S řetízkem si zkusím ještě zítra večer pohrát.
Ten filtr jsem měnil já a gumičku jsem nezapomněl namazat, na to si dávám pozor Dotaženo rukou a pak čtvrt otáčky klíčem. Jestli bude zítra čas, zkusím ten řetěz ještě, pak kdyžtak šroubovák, pokud najdu vhodné místo pro manipulaci
Dnes jsem pokračoval s pokusy. Vzal jsem ten řetězový klíč a po několika pokusech jsem to vzdal, když jsem zjistil, že plášť filtru jsem zdeformoval Co jsem koukal, tak ten šroubovák tam jen tak nedostanu, určitě ne kolmo vůči filtru. Spíš se bojím, že ho celý rozpářu, když ten řetěz zohýbal plášť.
Stejným způsobem jsem dotahoval všechny filtry a tohle se mi nikdy nestalo.
kdyz uz nebude jina moznost a filtr rozstrihas, popisu ti postup na ten pripravek. byl hotovej za hodinu a z toho jsem 30min uklizel draty z dratenyho kotouce do flexy, ze kteryho jsem pouzil matici.
Naposledy upravil(a) AR166 dne 20 říj 2015 20:43, celkem upraveno 1 x.
to zté stránky je uplně na nic...ja si vyrobil povolovák na filtry jednoduše .. řetěz je potřeba nějaký na motorku (mám ze svojí ninjy ) nebo z rozvodů atd (rozuměj - širší než ten z kola nebo více článku vedle sebe ... ) ještě než to udělaš je dobre ho nabrousit . normálně bruskou na něj vybrousit ostré zuby - a pak ho navaříš na nějaký starý oříšek z goly.... nasadíš golu ... řetízek se kousne a povolíš všechno - povoluju stím i filtry na kamiony a tam jich je víc než jeden a drží taky pěkně.... a nejlepe ho kousnout co nejblíž k závitu... nebo kvalitní kleště.... mam jedny nějaké z Lídlu takový hasák pěkně ostré zuby a nemá rovnou čelist ale kulatou přesně padne na filtr... a to chytnu normálně na ten slisovaný spoj a je to.... hlavně stím moc nelomcovat ať nězalomíš to šrtoubení filtru které je v 99% v hliniku
Mám doma metrový hasák, ale opět je problém s místem. Nikde ho nechytnu tak, aby byl kolmo k filtru a abych s ním mohl otáčet (i kdyby měl 40cm, tak ho tam nedostanu). Ten klíč, jak jsem ukazoval výše, co jsem zničil, tak s tím jsem mohl pohybovat v rozmezí 5cm, což je problém pro něco většího.
Jinak tou stránkou myslíš ten povolovák s těmi 3 tyčkami, co "obejmou" filtr?
ne myslel sem ten první... ten co si posílal s tou planetovou převodovkou nemám odzkoušený ... ten hazet originál jo ale ten zas neni na všechny filtry..... sežen řetěž z motorky nabrus ... oba konce svař k ořechu z golovky...jemnou ráčnu a uvidíš že to pujde..hlavně to dobře nabrousit...na čem to vlastně povoluješ? ... dívej ja taky koupil xy připravku na filtry neb na kamionu to dělam furt a nakonec sem se nas*al... svařil si ten svůj bazmek za 15min. a dneska si ho odemně x lidí jezdí pujčovat když jim něco nejde povolit .... zitra ti hodím foto jestli si na to vzpomenu a vyfotím to
Ten s tou převodovkou v Autokelly stojí 300Kč, tak mě napadlo ho vyzkoušet. Možnost výroby toho Tvého doma nemám. Někoho bych asi sehnal v okolí, ale teď ve všední dny se nějak nikam nedostanu. Jinak jde o koncernový 1.8T v Octavii
V práci ještě zkusím v dílnách, jestli nemají něco na způsob toho Hazetu. Předpokládám, že koncernové motory budou mít průměr toho filtru stejný. Potom přijdou na řadu už ne tak dobře dostupné rady typu šroubovák, ten Tvůj nástroj atp
To bude něco, jako si vyrobil kony předpokládám Hledám, jestli to nemají někde v Praze skladem a zatím nic, ale objevil jsem v Auto Kelly tento s řetězem. Sice ten řetěz není tak tlustý, ale zkusit bych to mohl, když říkáš, že se ten převodový láme (co na to říká záruka?).
Nevím co na to záruka... zavařil jsem ho a po čase prasklo jiné ramínko.. pak vypadávaly šroubky, ty jsou taky bodnuté COčkem.. teď je ten povolovák někde.. nevím kde.. ale určitě ne na reklamaci, možná tak na recyklaci
Tak pokračování telenovely. Sehnal jsem tu misku, která se nasadí na filtr a opět, ani hovno. Miska sklouzne nebo se pootočí. Posílám foto, aby bylo vidět, že na šroubovák tam není místo, jen v případě, že sundám chladič. Všechny větší části, co jsou vidět, tak jsou pod filtrem. Abych otočil golou, musím mít 2 nástavce.
V Kellyně prodávají ještě toto: http://images.zbozi.cz/image?id=53cc412 ... =350&h=350" onclick="window.open(this.href);return false; Něco podobného jako tamto, sice to je 2x dražší, ale vypadá to, že to má tlustší řetěz.