Pojišťovna - použití alternativních (neorig) dílů

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
fyschy

Pojišťovna - použití alternativních (neorig) dílů

Příspěvek od fyschy »

Ahoj,

asi před měsícem jsem měl nehodu a jako poškozenému mi pojišťovna viníka v rámci povinného ručení zaslala krycí dopis, ve kterém zmiňuje použití alternativních dílů (nejspíš šikovně schované místo amortizace), po odvolání kvůli směšné částce, která nepokryje ani nákup nových dílů natož lakování a montáž/demontáž mi likvidátor odpověděl, že skutečně do výpočtu zahrnuli alternativní díly s použitím systému Audatex a pokud mají posoudit můj nesouhlas mám doložit a prokázat vynaložené náklady (jelikož jsem zvolil likvidaci rozpočtem).

Chtěl bych se proto zeptat zda má pojišťovna právo mi zaplatit pouze alternativní (neoriginální) díly v případě, že jsem zvolil likvidaci rozpočtem?

Jedná se o vozidlo BMW E90, RV 2006, stav tach. 100tis km, cena zhruba 180 000,-

Díky

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pojišťovna - použití alternativních (neorig) dílů

Příspěvek od Ivan »

Podle mého názoru na to nárok nemá. Ty jako poškozený máš právo opravu realizovat z originálních dílů BMW a cena těchto dílů by měla být zahrnuta do rozpočtu, který bude pojišťovna proplácet. Jestli má s proplacením problém, může to vymáhat po svém klientovi, který škodu způsobil. Praktiky pojišťoven jsou neuvěřitelné a pokud se nebudeš bránit, tak Tě vždy alespoň trochu "ojebou". Dej vědět, jak jsi pochodil.

fyschy

Příspěvek od fyschy »

Ivan píše:Podle mého názoru na to nárok nemá. Ty jako poškozený máš právo opravu realizovat z originálních dílů BMW a cena těchto dílů by měla být zahrnuta do rozpočtu, který bude pojišťovna proplácet. Jestli má s proplacením problém, může to vymáhat po svém klientovi, který škodu způsobil. Praktiky pojišťoven jsou neuvěřitelné a pokud se nebudeš bránit, tak Tě vždy alespoň trochu "ojebou". Dej vědět, jak jsi pochodil.
Přesně to stejný si myslim i já, podle zákona mají vrátit auto účelně do původního stavu a původní stav byl s originálníma dílama, ne nějaká druhovýroba nebo vrakáč.

Už jsem psal i na nějaký servery, který se tímhle zabývaj a podle těch zpráv od technika z pojišťovny co to prohlížel mi vypočítali, že mi měli dát zhruba 2x tolik a doporučili ať si seženu soudního znalce, kterej auto prohlídne a stanový cenu kterou mělo před nehodou a kterou má teď.

Už jsem si ho teda sehnal, mělo by to stát cca 2000,- což oželim tak uvidíme. Určitě dám vědět

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Proto je lepší vždycky dělat všechno na fakturu. Doložíš fakturu a oni proplatí všechno co vyfakturuješ, pokud částka nepřesáhne totální škodu.
Když to děláš na rozpočet tak pojišťovna nemá jistotu, že za penoze co ti dala opravdu nakoupíš kvalitní díly atd. Z jejich pohledu je to logické. Chceš mít auto opravené kvalitně, dej ho do servisu, oni vystaví fakturu a cajk. Chceš si vzít peníze a opravit si to za ně nějak sám ? Tak tady máš "tabulkový průměr" a dělej jak umíš 8)

Znalce si opatřit můžeš, ale stejně to pak bude muset jít v tom případě přes fakturu
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

...ehm..
uplne by mala postacit cenova ponuka na opravu .. od zmluvneho ci autorizovaneho servisu ..

v pripade hradenia z PZP by poistovna nemala zaratavat amortizaciu, a pod.
kedze ako poskodenemu by ti mali uviest vozidlo do povodneho stavu, ako bolo pred nehodou.
(pre istotu CP treba nadhodnotit cca o 10%)

(minimalne na sr su to vseobecne poistne podmienky)
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

fyschy píše:
Ivan píše:Podle mého názoru na to nárok nemá. Ty jako poškozený máš právo opravu realizovat z originálních dílů BMW a cena těchto dílů by měla být zahrnuta do rozpočtu, který bude pojišťovna proplácet. Jestli má s proplacením problém, může to vymáhat po svém klientovi, který škodu způsobil. Praktiky pojišťoven jsou neuvěřitelné a pokud se nebudeš bránit, tak Tě vždy alespoň trochu "ojebou". Dej vědět, jak jsi pochodil.
Přesně to stejný si myslim i já, podle zákona mají vrátit auto účelně do původního stavu a původní stav byl s originálníma dílama, ne nějaká druhovýroba nebo vrakáč.

Už jsem psal i na nějaký servery, který se tímhle zabývaj a podle těch zpráv od technika z pojišťovny co to prohlížel mi vypočítali, že mi měli dát zhruba 2x tolik a doporučili ať si seženu soudního znalce, kterej auto prohlídne a stanový cenu kterou mělo před nehodou a kterou má teď.

Už jsem si ho teda sehnal, mělo by to stát cca 2000,- což oželim tak uvidíme. Určitě dám vědět
Znalce zatím nesháněj, v prvním kole by mělo stačit, pokud jím pohrozíš. Určitě budou vstřícnější.

fyschy

Příspěvek od fyschy »

Tak zdravim po delší době,

jak jsem slíbil podávám report jak celá situace probíhá.

Postrašení pojišťovny soudním znalcem bohužel nezabralo, takže jsem musel znalce doopravdy sehnat.

Za nějaké cca 4000,- jsem si nechal vypracovat znalecký posudek ze kterého vyplývá, že mi má pojišťovna doplatit cca 50 000,- (původně jsem po nich chtěl ještě 30 ale tak co už, jejich boj). Posudek jsem pro jistotu ukázal i jedný právnický agentuře, která mi řekla že je v pořádku a že mě budou za 20% vymožený částky (10tis) zastupovat (splatný je to samozřejmě jen když to u soudu obstojí)

Takže, dneska jsem pojišťovně poslal poslední mail, kde jsem jim všechno tohle napsal a vyzval jsem je, aby mi těch 50tis doplatili a pokud ne, přenecham to tý agentuře :zadek:

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Díky, držím palce!

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Taky drzim palce a i na dale nas informuj. Myslim, ze tohle se muze tykat jednou kazdyho 8)
Audi Coupe Quattro

fyschy

Příspěvek od fyschy »

Tak tento týden po předžalobní upomínce pojišťovna doplatila 1/3 částky, kterou podle posudku ještě doplatit měla tj. nějakých 16 000 z toho si 3000 strhla ta právnická agentura. Nabídli mi na zbytek částky podat žalobu, takže věc dál pokračuje, ale aspoň částečnej úspěch 8)

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Stejne to kurva bordel, člověk si poctive plati pojisteni a když dojde ke skodni udalosti, tak se snazi většina pojišťoven klienta ojebat co se da a ještě delaji, jak nejsou vstricni a dajní :x :alien: :kladivo: :kladivo:
Audi Coupe Quattro

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

držim i na dále palce a dej vědět konec 8) můžeš zmínit, která společnost konkrétně zastupovala tebe? Může se to pak hodit i pro další :)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Odpovědět

Zpět na „Pokec“