Pojišťovna - použití alternativních (neorig) dílů
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Pojišťovna - použití alternativních (neorig) dílů
Ahoj,
asi před měsícem jsem měl nehodu a jako poškozenému mi pojišťovna viníka v rámci povinného ručení zaslala krycí dopis, ve kterém zmiňuje použití alternativních dílů (nejspíš šikovně schované místo amortizace), po odvolání kvůli směšné částce, která nepokryje ani nákup nových dílů natož lakování a montáž/demontáž mi likvidátor odpověděl, že skutečně do výpočtu zahrnuli alternativní díly s použitím systému Audatex a pokud mají posoudit můj nesouhlas mám doložit a prokázat vynaložené náklady (jelikož jsem zvolil likvidaci rozpočtem).
Chtěl bych se proto zeptat zda má pojišťovna právo mi zaplatit pouze alternativní (neoriginální) díly v případě, že jsem zvolil likvidaci rozpočtem?
Jedná se o vozidlo BMW E90, RV 2006, stav tach. 100tis km, cena zhruba 180 000,-
Díky
asi před měsícem jsem měl nehodu a jako poškozenému mi pojišťovna viníka v rámci povinného ručení zaslala krycí dopis, ve kterém zmiňuje použití alternativních dílů (nejspíš šikovně schované místo amortizace), po odvolání kvůli směšné částce, která nepokryje ani nákup nových dílů natož lakování a montáž/demontáž mi likvidátor odpověděl, že skutečně do výpočtu zahrnuli alternativní díly s použitím systému Audatex a pokud mají posoudit můj nesouhlas mám doložit a prokázat vynaložené náklady (jelikož jsem zvolil likvidaci rozpočtem).
Chtěl bych se proto zeptat zda má pojišťovna právo mi zaplatit pouze alternativní (neoriginální) díly v případě, že jsem zvolil likvidaci rozpočtem?
Jedná se o vozidlo BMW E90, RV 2006, stav tach. 100tis km, cena zhruba 180 000,-
Díky
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pojišťovna - použití alternativních (neorig) dílů
Podle mého názoru na to nárok nemá. Ty jako poškozený máš právo opravu realizovat z originálních dílů BMW a cena těchto dílů by měla být zahrnuta do rozpočtu, který bude pojišťovna proplácet. Jestli má s proplacením problém, může to vymáhat po svém klientovi, který škodu způsobil. Praktiky pojišťoven jsou neuvěřitelné a pokud se nebudeš bránit, tak Tě vždy alespoň trochu "ojebou". Dej vědět, jak jsi pochodil.
Přesně to stejný si myslim i já, podle zákona mají vrátit auto účelně do původního stavu a původní stav byl s originálníma dílama, ne nějaká druhovýroba nebo vrakáč.Ivan píše:Podle mého názoru na to nárok nemá. Ty jako poškozený máš právo opravu realizovat z originálních dílů BMW a cena těchto dílů by měla být zahrnuta do rozpočtu, který bude pojišťovna proplácet. Jestli má s proplacením problém, může to vymáhat po svém klientovi, který škodu způsobil. Praktiky pojišťoven jsou neuvěřitelné a pokud se nebudeš bránit, tak Tě vždy alespoň trochu "ojebou". Dej vědět, jak jsi pochodil.
Už jsem psal i na nějaký servery, který se tímhle zabývaj a podle těch zpráv od technika z pojišťovny co to prohlížel mi vypočítali, že mi měli dát zhruba 2x tolik a doporučili ať si seženu soudního znalce, kterej auto prohlídne a stanový cenu kterou mělo před nehodou a kterou má teď.
Už jsem si ho teda sehnal, mělo by to stát cca 2000,- což oželim tak uvidíme. Určitě dám vědět
- LiberaleMiguel2
Proto je lepší vždycky dělat všechno na fakturu. Doložíš fakturu a oni proplatí všechno co vyfakturuješ, pokud částka nepřesáhne totální škodu.
Když to děláš na rozpočet tak pojišťovna nemá jistotu, že za penoze co ti dala opravdu nakoupíš kvalitní díly atd. Z jejich pohledu je to logické. Chceš mít auto opravené kvalitně, dej ho do servisu, oni vystaví fakturu a cajk. Chceš si vzít peníze a opravit si to za ně nějak sám ? Tak tady máš "tabulkový průměr" a dělej jak umíš
Znalce si opatřit můžeš, ale stejně to pak bude muset jít v tom případě přes fakturu
Když to děláš na rozpočet tak pojišťovna nemá jistotu, že za penoze co ti dala opravdu nakoupíš kvalitní díly atd. Z jejich pohledu je to logické. Chceš mít auto opravené kvalitně, dej ho do servisu, oni vystaví fakturu a cajk. Chceš si vzít peníze a opravit si to za ně nějak sám ? Tak tady máš "tabulkový průměr" a dělej jak umíš

Znalce si opatřit můžeš, ale stejně to pak bude muset jít v tom případě přes fakturu
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
...ehm..
uplne by mala postacit cenova ponuka na opravu .. od zmluvneho ci autorizovaneho servisu ..
v pripade hradenia z PZP by poistovna nemala zaratavat amortizaciu, a pod.
kedze ako poskodenemu by ti mali uviest vozidlo do povodneho stavu, ako bolo pred nehodou.
(pre istotu CP treba nadhodnotit cca o 10%)
(minimalne na sr su to vseobecne poistne podmienky)
uplne by mala postacit cenova ponuka na opravu .. od zmluvneho ci autorizovaneho servisu ..
v pripade hradenia z PZP by poistovna nemala zaratavat amortizaciu, a pod.
kedze ako poskodenemu by ti mali uviest vozidlo do povodneho stavu, ako bolo pred nehodou.
(pre istotu CP treba nadhodnotit cca o 10%)
(minimalne na sr su to vseobecne poistne podmienky)
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Znalce zatím nesháněj, v prvním kole by mělo stačit, pokud jím pohrozíš. Určitě budou vstřícnější.fyschy píše:Přesně to stejný si myslim i já, podle zákona mají vrátit auto účelně do původního stavu a původní stav byl s originálníma dílama, ne nějaká druhovýroba nebo vrakáč.Ivan píše:Podle mého názoru na to nárok nemá. Ty jako poškozený máš právo opravu realizovat z originálních dílů BMW a cena těchto dílů by měla být zahrnuta do rozpočtu, který bude pojišťovna proplácet. Jestli má s proplacením problém, může to vymáhat po svém klientovi, který škodu způsobil. Praktiky pojišťoven jsou neuvěřitelné a pokud se nebudeš bránit, tak Tě vždy alespoň trochu "ojebou". Dej vědět, jak jsi pochodil.
Už jsem psal i na nějaký servery, který se tímhle zabývaj a podle těch zpráv od technika z pojišťovny co to prohlížel mi vypočítali, že mi měli dát zhruba 2x tolik a doporučili ať si seženu soudního znalce, kterej auto prohlídne a stanový cenu kterou mělo před nehodou a kterou má teď.
Už jsem si ho teda sehnal, mělo by to stát cca 2000,- což oželim tak uvidíme. Určitě dám vědět
Tak zdravim po delší době,
jak jsem slíbil podávám report jak celá situace probíhá.
Postrašení pojišťovny soudním znalcem bohužel nezabralo, takže jsem musel znalce doopravdy sehnat.
Za nějaké cca 4000,- jsem si nechal vypracovat znalecký posudek ze kterého vyplývá, že mi má pojišťovna doplatit cca 50 000,- (původně jsem po nich chtěl ještě 30 ale tak co už, jejich boj). Posudek jsem pro jistotu ukázal i jedný právnický agentuře, která mi řekla že je v pořádku a že mě budou za 20% vymožený částky (10tis) zastupovat (splatný je to samozřejmě jen když to u soudu obstojí)
Takže, dneska jsem pojišťovně poslal poslední mail, kde jsem jim všechno tohle napsal a vyzval jsem je, aby mi těch 50tis doplatili a pokud ne, přenecham to tý agentuře
jak jsem slíbil podávám report jak celá situace probíhá.
Postrašení pojišťovny soudním znalcem bohužel nezabralo, takže jsem musel znalce doopravdy sehnat.
Za nějaké cca 4000,- jsem si nechal vypracovat znalecký posudek ze kterého vyplývá, že mi má pojišťovna doplatit cca 50 000,- (původně jsem po nich chtěl ještě 30 ale tak co už, jejich boj). Posudek jsem pro jistotu ukázal i jedný právnický agentuře, která mi řekla že je v pořádku a že mě budou za 20% vymožený částky (10tis) zastupovat (splatný je to samozřejmě jen když to u soudu obstojí)
Takže, dneska jsem pojišťovně poslal poslední mail, kde jsem jim všechno tohle napsal a vyzval jsem je, aby mi těch 50tis doplatili a pokud ne, přenecham to tý agentuře

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky drzim palce a i na dale nas informuj. Myslim, ze tohle se muze tykat jednou kazdyho 

Audi Coupe Quattro
Tak tento týden po předžalobní upomínce pojišťovna doplatila 1/3 částky, kterou podle posudku ještě doplatit měla tj. nějakých 16 000 z toho si 3000 strhla ta právnická agentura. Nabídli mi na zbytek částky podat žalobu, takže věc dál pokračuje, ale aspoň částečnej úspěch 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stejne to kurva bordel, člověk si poctive plati pojisteni a když dojde ke skodni udalosti, tak se snazi většina pojišťoven klienta ojebat co se da a ještě delaji, jak nejsou vstricni a dajní

Audi Coupe Quattro
držim i na dále palce a dej vědět konec
můžeš zmínit, která společnost konkrétně zastupovala tebe? Může se to pak hodit i pro další 

VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK