Par dotazu ohledně nakupu z Ebay

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
MartyCZe

Par dotazu ohledně nakupu z Ebay

Příspěvek od MartyCZe »

Zdravim,
Snažil jsem se tu najit podobny tema, ale nenašel jsem, tak zakladam novy.
Mam par dotazu ohledně nakupu z ebay, myslím tím přesněji ten klasicky ebay.com, kde jsou věci hlavně z číny.
Přečetl jsem si snad všechny možny navody, ale je tam hodně děr ktery mě zajimaj.
1) Pokuď zasilka obsahuje free shipping, myslí se tím dodání až ke mě jako fyzickymu adresátovi? Nebo jen dodání na ČP, která si následně nastřelí nějakou částku za dodání mě?
2) Jak moc jsou ochotny prodejci z číny přistoupit na označení balíku s jinou cenou nebo jako "gift"? Nezajima mě to, protože chci ojebavat buh vi co, nehodlam objednavat ani za astronomicky částky, ale jednotlivy položky maj třeba cenu 23 euro což znamena, že kvůli třiceti korunam budu muset platit dph navic, ktery z toho uděla už ne tak zajimavou objednávku, protože ve vysledku to pro mě bude pak výhodnější koupit v na ebay.uk, kde se dph neřeší.

Prosim fakt jen ověřený rady, chci si to následně zprostředkovávat sám, takže bez ruznych nabídek "zprostředkování, příživníčků" apod. klikat myší umim sám :lol:
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Gooder

Re: Par dotazu ohledně nakupu z Ebay

Příspěvek od Gooder »

Já objednával už několikrát přes ebay. Ale nikdy to neřešila Česká pošta. Vždycky dopravce typu DHL, GLS atd a Free shiping jsem měl až domů. Ale jednalo se o zboží z EU. Z USA jednou šly hodinky, které zachytily celníci a tam to za mě vyřešilo DHL, které si už naúčtovalo peníze za tohle vyřízení. Jinak to s tím giftem už tak moc nejde. Pokud měly celníci podzření, chtěly doložit fakturu.

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

No právě jsem někde četl, že zásilky mimo EU řeší ČP, která je oprávněná ke stanoví ceny cla + dph, ale nedohledal jsem co se děje následně potom, co se tyhle věci vyřeší, jestli se o dovoz stara ČP nebo jina kuryrni služba
Nepamatuješ se nahodou kolik chtěli za vyřízení?
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Většina prodejců hlavně s menší cenou to už kolikrát označujou menší cenou, resp. giftem, ale málokterej při tom kvantu na to bude extra reagovat, leda to zkusit připsat při platbě.
Jinak většinou ti to vezou až domů, v případě, že to zadržej na celnici, tak ti přijde domů obálka, že tě může pošta zastupovat, podepsat plnou moc a odeslat zpátky a pak to přijde dobírkou. Jen to zastupování chtěj snad kilčo-dvě, nepamatuju si přesně, moc už neobjednávám.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

snažím se využívat českou poštu, pokud poptavají fakturu tak ji upravím v malování na požadovanou částku. U DHL si vyptavaji fakturu od odesilatele co jsem zjistil.

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

ja som kupoval kdejake blbiny z ciny ...
a vzdy mi to prislo domov postou..

pri diagnostike co bola cena tak 100e, tak na baliku(obalke) bolo bud ze gift, alebo cena tak desatinova...
uz by som to neriesil, cinania vedia, ze co treba udavat ...

ale napr. "cinsky tablet"... ten nepresiel...

parkrat dosli veci v otvorenych obalkach, prelepene skpostou..
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Free shipping je prostě doprava zdarma, je to až k tobě domů. Neplatí to jedině pro velké objednávky, kdy bereš celý kontejner - v tom případě je to zpravidla dodání do přístavu dle tvého výběru (ale to free shipping už rozhodně nebude :D ). Pozor na to, že u některých aukcí je napsáno free shipping (obvykle v US), ale je to jen v rámci USA a když pak aukci rozklikneš, je tam poštovné do ČR už nějaká částka.

ČP přebírá zásilky od dopravců, kteří nemají pobočku nebo smlouvu s konkrétním soukromým dopravcem. Typicky ČP doručuje zásilky od China Post. Naopak zásilka odeslaná pomocí DHL v Číně pochopitelně bude doručovaná DHL i v ČR.

GIFT - nefunguje, resp. teoreticky použít jde, ale je kolem toho tolik byrokracie, že se to zpravidla nevyplatí vůbec nějak řešit. U drahých věcí navíc dárek neukecáš, zvlášť pokud ti ten tablet/kameru/cokoliv odeslal zrovna Číňan, u kterýho není tak úplně pravděpodobný, že jste kamarádi, co si posílají navzájem takové věci jako dárek :lol:

Udávání nižší hodnoty - zpravidla ti každý prodejce vyjde vstříc, alespoň co se týká jednotlivých lidí nebo Čínských shopů. Větší prodejci např. v US často nechtějí riskovat nějaký možný problém a píšou reálnou hodnotu. Pokud máš na balíku nějakou hodnotu a proběhne proclívací proces, můžeš být vyzván abys doložil, že tolik bylo placeno (poslat kopii faktury, PayPal dokladu, výpis z účtu, apod.) - pokud kupuješ od známého a platíš přes PayPal, je to jediný doklad, který jsi schopný poskytnout (zvlášť pokud jsi platil pomocí PayPal balance, takže nemáš ani výpis z účtu). V takovém případě je případně možné se s prodejcem dohodnout, že mu to zaplatíš nadvakrát. První platbou pošleš 20 dolarů, druhou platbou zbytek (třeba 80). Na balík se napíše cena/hodnota 20 dolarů. Pokud tě ČP vyzve k doložení ceny, vytiskneš jim ten doklad na 20 dolarů... :D Nicméně koupit fungl nový kola od RAYS a udat jim hodnotu dvacet babek za kus je pochopitelně jedině písemné potvrzení toho, že jsi kretén (a nebo že je považuješ za kretény, ani jedna varianta pro tebe není dobrá) :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

blah

Příspěvek od blah »

me se jeste nestalo z ebay... ze by me neco neprislo normalne az ke me ceskou postou (vzdy nakup z china)... a nikdy sem DPH neplatil ikdyz to bylo nad 22euro...
NA PRODEJ!!!!!!
Brock B1 17" 5x100
http://tuning-forum.org/viewtopic.php?f=89&t=117931" onclick="window.open(this.href);return false;

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Nakupuji z ebay a jinych zdroju uz hodne let, takže se podělím o zkušenost - obecně free shipping je proste free shipping, cinani maj sponzoring od vlady na tohle, takze si to muzou dovolit... Co se tyka cla, tak vetsina malych veic prochazi naprosto bez problemu cinani prakticky ve 100% pripadu posilaji jako gift a uvadeji male hodnoty. Což celníci vědí, takže ne nutně všechno projde bez cla/dph :) Nicmene, malickosti prochazi vzdycky, na celnici me vzdycky zastavili jen vetsi baliky, baliky s elektronikou apod. Oni sice vedi ze tim pusti bez cl a adph spousty zbozi ktery by to platit melo, ale mylsim si ze pri poctu zasilek co chodi neni v jejich silach obesilat vsechny lidi kterejm neoc jde aby jim dolozili hodnotu zbozi, tak to proste pousti a zstavuji jen ocividne vetsi nebo hdonotnejsi zasilky... Takze tak :)

jinak clo a dph se da najit na googlu a poplatek pro ČP za to ze ti vyridi clo na celnici je v soucasny dobe 99 korun pokud tam nenastanou naky komplikace - cenik tohodle i dalsi info je zde https://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody ... nici#cenik" onclick="window.open(this.href);return false;
už nemám hnujdaj...

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Ok diky moc, většinu z toho co píšete už davno vim, ale to hlavni tu bylo zodpovězeno.
Abych vysvětlil proč se ptam, chci si koupit kapoty a par doplnku na motorku, většinou se vejdu do ceny pod 22 euro za kus, ale je mi blby u jednoho prodejce udělat třeba 5 objednávek, aby to bylo osvobozeny od cla/dph.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Vůbec ti to nemusí být blbý, oni na tom rozhodně neprodělají :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Jako Beaver, vůbec bych to neřešil, když to nabízí, jenom bych to udělal s odstupem třeba 5ti dní bo pak se ti taky může stát, že to pošle i tak v jednom balíku. A zároveň, aby se to pak nepotkalo na jednom místě na celnici, aby pak divně nečuměli.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

objednaval sem jeden cas snad 30 baliku prakticky naraz, spousty z toho od jednoho prodejce, jen sem do poznamky napsal aby baliky nespojoval do jednoho a proslo to bez problemu jednotlive pres celnici bez cla/dph :) myslim si, ze v zaplave baliku co tam maj si proste nemuzou pamatovat komu co kde slo... navic to tam tridi spousta lidi, takze jeden balik jde pres jednoho cloveka a jinej pres jinyho :) takze objednavat s prodlevou... podle me zbytecny

navic pokud vim tak se v zakone jasne pise, ze clo a dph se vztahuje na hodnotu jedne zasilky, jinak receno kdyz si objednate tricet veci v jendom baliku tak se na to vztahuje ze zakona, ale kdyz si objednate 30 veci jednotlive a prijde to v jinejch zasilkach tak se ani ze zakona na to clo/dph nevztahuje :) Resil jsem to takze byhc to snad mel vedet jiste.
už nemám hnujdaj...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“