Tepelné čerpadlo, solární kolektory na barák

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

rejchy

Re: Tepelné čerpadlo, solární kolektory na barák

Příspěvek od rejchy »

Hlavně já bych už do žádné rekonstrukce nešel.S rodičema jsme rekonstruovaly dva domy a jeden byt,sám jsem si nenechal poradit a koupil byt ve starém domě a taky ho nakonec komplet rekonstruoval i když to na začátku vypadalo že se udělá jen nová koupelna a kuch.linka,nakonec se dělalo z gruntu všechno.Stejně jsem to prodal a postavil nový.Při těch rekonstrukcích nakonec každej přijde na to,že kdyby to na začátku zboural a začal stavět nový,tak to má za stejné peníze,ale mnohem rychleji postavené.Vidím to u kamaráda který už deset let rekonstruuje starý barák,občas mu tam zajdu pomoci,a největší pakárna je,když člověk ví jak se to má udělat,ale tady to tak udělat nejde protože tam něco překáží,vede atd.Všechny zdi křivé,zdržování s bouráním atd.Samozřejmě je blbost starý barák bourat,je lepší to prodat někomu,kdo neví jaká je to pakárna něco rekonstruovat a postavit nový podle svých představ. :D

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Re: Tepelné čerpadlo, solární kolektory na barák

Příspěvek od Dejv »

marty:
Z naší zkušenosti budu tvrdit starého praktika. Můj kamarád..teda už bejvalej, inženýrskej..6let už dělá sám na sebe a nechal sem se zvyklat jak má zmáknutý nový trendy,jak navrhne skvělej nízkoenergetickej barák...to že na desetkrát maloval všechno od začátku protože nedokázal pochopit že chceme RD typu bungalow do 150m2 zastavěný plochy,s ložnicí,vestavěnou skříní,2děcáky,koupelnu se sprcháčem vanou i hajzlíkem,+hajzlík oddělený, skladek,technickou místnost kam se vejde pračka,sušička elektrokotel,bojler,spajz,velká kuchyn s obývákem a jídelnou...naprosto neřešitelný problém..kreslil kreslil kreslil a když už sme kejvli že ok tak sem běhal po pozemku s provázkem a kolikama abych vomrknul to co nakreslil. hned sem přišel na to že jeho výkresy půdorysu jsou strašně hezký na pohled ale prakticky se do koupelny nevešla ani ta nejmenší rohovka,že na hajzl projde jenom somálec,že do tech místnosti se všechno vejde,ale není to kam dostat atd.. to byli ty drobný věci který se při stavbě předělaj jedna dvě..víme jak to je..je tahle příčka..hmm..tu posunem :lol: jenže pak přijde na ty důležitější věci jako je stavební materiál, a tech. postup. nebejt toho že nechtěl dělat stavební dozor těžko bych ted psal z nového domu..psal bych ještě ze zasranýho bytu... protože sme si sehnali starýho praktika. ïng Sládek..pán v důchodu ale naprosto milionovej člověk... všechno překeslil a upravil..nebejt jeho tak nemáme dostatečnou izolaci v základech, nevyhovující překlady s tepelným mostem,tepelný mosty okolo oken a dveří, 3metry do stropu,žádná půda,20cm izolace mezi půdou a obytnou zonou...a spousty dalších závažných chyb který já jako lajk neviděl neznal.. takže zamě jedině starýho praktika...protože ty už vědí co je dobrý a co ne.a nemysli si..zateplování a tepelný přechody není nic novýho a ani dnes při nejnovějších technikách a materiálech žádná revoluce nepřichází :pifko: jak nám řikal p. Sládek''za posledních 30let mýho života už nic novýho nepřišlo,jen to někdo vytáhnul z popela a udělal z toho trhák''
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“