Prodej auta , skryta vada

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Janik

Prodej auta , skryta vada

Příspěvek od Janik »

Zdravim , vim ze tohle neni idealni misto na tenhle prispevek ale i tak . Za pripadne odpovedi dekuji.

Pred dvema tydny jsem prodal sve auto : VW Passat 2.0 tdi rv.2007 125kw kod motoru :BMR najeto 162 tis

Auto bylo v dobrem stavu bez zadnych vad me znamych , prodej probehl v poradku . Kupujici mi jeste sdelil ze zjistil ze bylo auto predtim bourane ( to jsem nevedel ) , bylo to jeste pred mou koupi. Auto jsem mel cca 3 roky, za tu dobu bylo radne servisovane .

Po dvou tydnech mi novy majitel volal ze se musel nechat odtahnout, ze se mu auto zacalo klepat tak vypnul motor a odtahl auto do servisu . Rekl mi ze mu servisak rekl ze to vypada na vackovou hridel . Jak mam tuhle vec resit ? Ja do motoru nevidim nejsem mechanik . Cetl jsem ze kupujici ma pravo na reklamaci skrytych vad jemu neznamych na veci ktere nejsou zpusobene beznym opotrebenim. Co s tim ? Dekuji za odpovedi

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Re: Prodej auta , skryta vada

Příspěvek od maRkus »

u tohoto motoru je vacka v prdeli bezne opotrebeni, stejne jako pravdepodobna zavada celeho problemu, coz je protoceni nahonu olejoveho cerpadla... zadnou zaruku nema, protoze auto a cele pohonne ustroji fungovalo, a co s tim delal on (jestli s tim zachazel slusne a dle doporuceni vyrobce), to uz nikdo nedokaze.. takze sbohem a satecek 8)
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

To je sice hezký, ale když to vezmeme z jinýho pohledu, tak první půlrok dokazuje prodávající, že v okamžiku prodeje tam vada nebyla/ nemohla být a až druhej půlrok dokazuje kupující, že tam byla. Takže pokud by to kupující řešil s právníkem, jsi podle mě v prdeli. Ale prakticky jsem tohle neřešil, jen vím, že takhle je to psáno, takže to neberte jako chytračení
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

tak to aby se lidi báli prodávat ojetiny..jestli někdo přiběhne s něčím, co se dá horko těžko zjistit, kupující měl svobodnou vůli to auto koupit / nekoupit a měl možné prostředky si tohle ověřit - v tom případě by to asi neměla být skrytá vada. Záleží, co máš ve smlouvě. Pokud tam máš větičku, že kupující je srozuměn se stavem vozidla tak jak je, tak je to na jeho triko. Hold si to měl prolézt důkladněji. :mavani:
...

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Jord píše:tak to aby se lidi báli prodávat ojetiny..
přesně tento zákon nahrává bazarům. Jinak já jsem na své náklady nechal na prodaném autě opravit fouklé těsnění pod hlavou a byl jsem rád,že to kupující nechtěl vrátit. A ani větička je srozumněn se stavem vozidla nepomůže,když přijde na "lámání chleba".
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Podle mě je to hlavně skrytá závada, o který něvěděl jak kupující, tak prodávající, na běžnou závadu k reklamaci bych to neviděl, ale právník nejsem...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Kazdopadne by jste se meli nejakym zpusobem domluvit a bude cajk. Protoze jakmile to zacnete resit soudni cestou, tak ty nervy, prachy atd...za to nestoji. Zkus si zjistit na kolik vyjde oprava a pripadne to dat 50/50. Kazdopadne tyhle veci jsou vzdycky strasakem at jak kupuji auto, nebo prave prodavam....
Audi Coupe Quattro

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Nemůže to být skrytá závada, když s tím dva týdny jezdil. Jakmile to nemaže, tak se to zadře hned, to netrvá X dní.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

starter

Příspěvek od starter »

píšu že vozidlo je určeno na náhradní díly..... pokud je podpis na smlouvě tak si může...
odtah od 7kč/km 731810210

Kane13
Moderátor

Příspěvek od Kane13 »

Ty by sis koupil 2007 Passata, když by ve smlouvě bylo "na díly"?
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

JOE_Cik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOE_Cik »

ja vsude pisu ... "...kupujicimu byla poskytnuta sleva na připadne skryte zavady..." ..... :-D :-D :-D :-D
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební

Janik

Příspěvek od Janik »

Na auto dostal ještě u prodeje slevu 5tis ... Jako ja nejsem mechanik a ani nevim zda nějaká diagnostika na tyhle veci jsou . Každopádně když ho kupoval tak auto jelo v pohode , inpo týdnu mi posílal fotky jak předělal nárazník a ze je spokojený . O týden později tohle . Uz tak jsem na tom autě za 3 roky prisel v ceně o 65tis takze nikomu uz další penize dávat nechci . Samozřejmě je mi to líto , ale taky se to mohlo stát me . Za další nevim jak s tím jezdil nebo co delal protože 2 týdny pohoda a potom tohle . Je to zřejmě náhoda a dost hloupá a ja jen doufám ze to nebudou nejake tahanice . Taky by me to stvalo ale takove je riziko při koupi ojetiny . Navíc auto bylo 2 měsíce po technické ... Díky za odpovědi chlapi !!

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

auto ktere 14 dni jezdi bez problemu je proste funkcni auto a tecka... kdo zaruci prodavajicimu ze ten dement tech 14 dni kontroloval hladinu oleje a choval se k autu jak ma ?
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

paca

Příspěvek od paca »

nebo tam nalil oleje který tam nepatří :wink:

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

To uz jsou takovy scenare, neverim tomu, ze clovek je totalni dement a nalije tam spatny olej a to same s tim zachazenim. Pokud si nekdo koupi takovy auto, tak neverim tomu, ze s tim se bude snazit zavodit, jezdit mozna svizne proc ne, tohle by kazdy auto melo zvladnout bez problemu, pokud bylo pravidelne servisovano a i DPF filtr si obcas vyzaduje "ostrejsi jizdu" k jeho obnove. Kazdopadne by bylo treba rict kde je teda presne ten problem jestli je to ta vacka nebo neco jineho. No pokud se to bude resit soudni cestou spolu s nejakym odhadem soudniho znalce, tak bych si tak jisteho vysledku nebyl.
Audi Coupe Quattro

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

pockej :D bezny scenar na dilne... auto rok 2009/2010 a borec v kufru 5L 10w40 a filtr ma najeto jen 15, ten nemenit.... a to se bavime o PDtdi, CRtdi atd atd.... takze by me to vubec neprekvapilo

rejchy

Příspěvek od rejchy »

To dá rozum přeci,nekupuju si TDI abych pak platil majlant za servis :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“