Nákup nemovitosti 2017
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nákup nemovitosti 2017
Nemáte někdo zkušenost z doby nedávné, ideálně letos.
Nějak jsem se ztratil v tom, co mám vše zaplatit. Respektive chápu, že musím zaplatit daň z převodu, ale už nevim z čeho se počítá. Je stále potřeba mít odhad? Protože z toho, co jsem vyčetl na netu se mi zdá, že odhad není třeba.
Garáž jsem naposledy kupoval před 5 lety a nevim co se změnilo nebo nezměnilo.
Díky
Nějak jsem se ztratil v tom, co mám vše zaplatit. Respektive chápu, že musím zaplatit daň z převodu, ale už nevim z čeho se počítá. Je stále potřeba mít odhad? Protože z toho, co jsem vyčetl na netu se mi zdá, že odhad není třeba.
Garáž jsem naposledy kupoval před 5 lety a nevim co se změnilo nebo nezměnilo.
Díky
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- LiberaleMiguel
Re: Nákup nemovitosti 2017
Furt to jsou 4% z "hodnoty nemovitosti", jen to teď prostě platí kupující.
Na konci 2015 jsem prodával nemovitost a při placení té daně po nás nikdo odhad nechtěl. Prostě to spočítali podle ceny v kupní smlouvě
Ale může to být, jako se vším, podle nálady úředníka
bo v zákoně se mluví o hodnotě, ne prodejní ceně.
Ideálně to chce zeptat se přímo tam, kde to budeš platit
Na konci 2015 jsem prodával nemovitost a při placení té daně po nás nikdo odhad nechtěl. Prostě to spočítali podle ceny v kupní smlouvě

Ale může to být, jako se vším, podle nálady úředníka

Ideálně to chce zeptat se přímo tam, kde to budeš platit

- SomČarovný
Pokud se jedná o novostavbu, nebo kompletní rekonstrukci, tak se daň z nemovitosti neplatí. Jinak ano, jsou to pouze 4% a platí se dle prodejní ceny - při vyplňování daní.
7GTD
Od kdy se z novostavby neplatí daň?
- SomČarovný
no v mem pripade jsou ty 4% treba i 150k a vic
takze to zas tak malo neni 

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
- LiberaleMiguel
Tak když máš na to, aby sis koupil byt za skoro 4 mega, tak tě snad 150k nepoloží
chápeme Jirko, chtěl jsi zamachrovat jak strašně jsi ve vatě 

To vis, kdyz zijes v hlavnim meste tak holt ty byty takhle stoji a to mam trapnou panelakovou 3+1 a to je mozna i duvod proc makam 7 dni v tydnu
..... tak pak se clovek rozmysli jestli bude vyzovat prachy do aut nebo do bydleni... ja uz sem ve fazi ze si tunim byt a auto nechavam v serii...
i kdyz je pravda, ze si budu kupovat znova opla tigru
jen tak na opraseni vzpominek

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
4mio za trapný byt v panelu... Předpokládám někde v hoodně širším centru... Makám 7 dní v týdnu... ...abych měl na hypo...crocjirka píše:To vis, kdyz zijes v hlavnim meste tak holt ty byty takhle stoji a to mam trapnou panelakovou 3+1 a to je mozna i duvod proc makam 7 dni v tydnu..... tak pak se clovek rozmysli jestli bude vyzovat prachy do aut nebo do bydleni...
Stojí to za to?
- LiberaleMiguel
nestojí 

https://www.sreality.cz/hledani/prodej/ ... tvi=osobni" onclick="window.open(this.href);return false;
chytraci.....
jinak samo jsou v tom devky a chlast.... a proste poteseni ze zivota :-*
chytraci.....

jinak samo jsou v tom devky a chlast.... a proste poteseni ze zivota :-*
Jsem myslel, že se bavíme o Praze...
a praha 9 snad neni praha? 

- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Sokolici, neznam ani jednoho z Vas, znam osobne malo clenu.LiberaleMiguel píše:nestojí
Ale muzu ti rict, ze se strasne pletes, protoze muj nazor je, ze sakra stoji.
Bobra nemusim, ale on i ja vime proc a nezname se, treba by to bylo jine, pac slova na netu jsou o nicem,ale ma pravdu v jednom rozhodne.
Ted se mu omlouvam, pac to popletu, neco o tom bydleni v aute, jak ma v podpisu.
A ma pravdu.
Jakakoliv investice do bydleni, ci stavby je vazne uplne jinde, nez do jakehokoliv blbeho auta.
S vyresenym bydlenim, se sakra jinak blbne s konickem.
Njn, co clovek, to nazor..
A zda stoji byt v Pze 4mil a na Ostravsku 2, bo naopak nema cenu resit.
Zaklad je takovej, ze v bydleni se bydli a aute? Proste jezdi.Ps to je moudro. Peknou noc vsem, kdo bydli v aute.

Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
pavelini: v žádném případě nezpochybňuji potřebu bydlení. Sám mám bydlení v žebříčku hodnot velmi vysoko a v poslední době jsem ho intenzivně řešil. Má poznámka směřovala k současné situaci s byty včeobecně a obzvlášť v Praze.
Slušný byt v Praze (pro crocjirku P1 P2 a okolí) pro více než 2 lidi začíná na 8 - 10 mio. Tj. při rozumném financování hypo 25tKč+ na 30 let +všechna "pozitiva" s tím spojená. Panelák či "panelák" někde v polích s hypo na 20 let+ za rozumné bydlení nepovažuji.
Sám půjdu spíš proti trendu a svoji "garsonku" v Pze budu letos/příští rok pouštět dál a nakoupím, až současným "optimistům" skončí fixace hypo
Slušný byt v Praze (pro crocjirku P1 P2 a okolí) pro více než 2 lidi začíná na 8 - 10 mio. Tj. při rozumném financování hypo 25tKč+ na 30 let +všechna "pozitiva" s tím spojená. Panelák či "panelák" někde v polích s hypo na 20 let+ za rozumné bydlení nepovažuji.
Sám půjdu spíš proti trendu a svoji "garsonku" v Pze budu letos/příští rok pouštět dál a nakoupím, až současným "optimistům" skončí fixace hypo

- LiberaleMiguel
No já to spíš myslel tak, že, podle mě, nestojí za to makat 24/7 abych zvládám platit hypo 
Hypo bych řešil až v situaci, kdi mi reálně, i prpi velice nešetrném způsobu života, bude zbývat měsíčně aspoň 30k(a minimálně pár stovek tisíc našetřeno). Toť můj názor

Hypo bych řešil až v situaci, kdi mi reálně, i prpi velice nešetrném způsobu života, bude zbývat měsíčně aspoň 30k(a minimálně pár stovek tisíc našetřeno). Toť můj názor

Nj jsem úplně zapoměl že než mi tu novostavbu prodali,tak si to přeprodali mezi firmama a v mém případě se už daň měla platit.Není zaplacená dodnes a jen čekám kdy mě přijde dáreček z finančákuSomČarovný píše:Paragraf 7
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2013-340" onclick="window.open(this.href);return false;

- SomČarovný
LM: A jak teda bydlíš, když tvé "peníze navíc" nejsou víc než 30k? To asi teďka nechápu . . .
7GTD
- LiberaleMiguel
V podnájmu
jak asi ? Vím, že v Praze jsou nájmy taky drahé, ale dá se bydlet slušně i za 15k, že jo

Tady dutohlav si bohužel neuvědomuje, že to co dá za nájem dává nevratně někomu pryč za služby. Splátka hypotéky je investice do vlastního. Nehledě na to, že za těch X let co se hypo splácí nemovitost zpravidla nabývá na hodnotě, pokud to není zrovna v nějaké postupně se vylidňující vesnici, kterou čeká demolice kvůli uhelnému dolu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- LiberaleMiguel
No to já moc dobře vím. Ale když už hypo, tak budu chtít něco "lepšího" než za co platím pár drobných na nájmu ty hňupe 
Nemluvě o tom, že na tu hypo potřebuješ těch pár set tisíc základu
Nebo on ti už v dnešní době někdo dá hypo na 100% ceny ? (co si pamatuju, tak to buď nešlo, nebo ta hypo pak bylo o kotel dražší).
Za mě hypo jedině na barák, byt je nesmysl. Za 4 mega si postavím kdekoliv mimo Prahu "palác" i s dílnou

Nemluvě o tom, že na tu hypo potřebuješ těch pár set tisíc základu

Za mě hypo jedině na barák, byt je nesmysl. Za 4 mega si postavím kdekoliv mimo Prahu "palác" i s dílnou
Bobr: Uctívači hypo si zase často neuvědomují, ze s nemovitostí jsou spojeny i další náklady, jisté omezení v nakládání s nemovitostí/fin. prostředky... A že po dobu placení hypo by si ještě měli odkládat peníze stranou na rekonstrukci, která je za dobu placení hypotéky čeká minimálně jednou, spíše dvakrát...
A ano, uvazat se v 25 či 30 k zavazku na 30 let mi přijde přinejmenším odvážné. Já se za posledních 10 let stěhoval 6x.
A ano, uvazat se v 25 či 30 k zavazku na 30 let mi přijde přinejmenším odvážné. Já se za posledních 10 let stěhoval 6x.
Tak sorry že vydělávám dost peněz a nestěhuju se 

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
- LiberaleMiguel
Nikdy nevíš jaká příležitost ti za příštích 20-30 let zaklepe na dveře a ty jí budeš muset říct Sorry jako, platím hypo.
A co je pro někoho "dost" to je pro druhého kapesné na víkend....
A co je pro někoho "dost" to je pro druhého kapesné na víkend....
No nevím asi žiju v jiné době
Cp je z problém v dnešní době nemovitost zatíženou hypotékou prodat nebo pronajmout? Takhle to ted udělali sousedi. Holka dostala dreamjob v Plzni, tak barak co mají u nas pronajali a vesele se prestehovali do Plzne a jsou na tom vlastne ještě lip. A pokud se rozhodnou ze tam zustanou, barak prodaji a postavi si v Plzni
Porad nechapu kde je problém? Mimochodem za 7 let splaceni nase nemovitost získala na cene cca 1mil. 

Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
- LiberaleMiguel
No já bych viděl třeba ten problém, že ne vždycky jde dát nájem za danou nemovitost takový, aby to pokrylo náklady spojené s hypotekou. Pak to co psal někdy výše s náklady na opravy atd.
Jasny je to o lokalite
ver tomu, ze i ja bych na pronajmu vydelal 
Mame kliku, ze za 7 let se nase vesnice stala velmi zadanou

Mame kliku, ze za 7 let se nase vesnice stala velmi zadanou

Japonci na konci
Mě se taky byt v Pze zhodnotil za posledních 5 let skoro o 70%. Pro mě je to ale signál pro prodej než pro nákup. Jednoduše nevěřím, že za dalších 5 let se stane to samé.
Tak to asi nebude perspektivní nemovitost.LiberaleMiguel píše:No já bych viděl třeba ten problém, že ne vždycky jde dát nájem za danou nemovitost takový, aby to pokrylo náklady spojené s hypotekou. Pak to co psal někdy výše s náklady na opravy atd.
Jen tak zběžně jsem kouknul na sreality a byty 3+1 v Ově stojí kolem 1.2-2 mio,to vychází hypo 3500kč-7000kč.Nájmy jsou 6000-10000tis.
Nevím no,čísla mluví jasně

- LiberaleMiguel
Rejchy: K tomu už jsme psal výše, pro mě nemá hypoteka smysl na byt. Až budu tohle řešit, tak na barák. Nemluvě o tom, že jak jsem psal o těch příležitostech, tak se mi v nedávne době naskytla taková, že jsme ochotný kvůli ní nechat celý svůj dosavadní život za sebou a jít do toho prostě hlava nehlava. A tím, že nejsem nikam nijak vázaný je to jenom jednodušší