HondaMan píše:pavelini: v žádném případě nezpochybňuji potřebu bydlení. Sám mám bydlení v žebříčku hodnot velmi vysoko a v poslední době jsem ho intenzivně řešil. Má poznámka směřovala k současné situaci s byty včeobecně a obzvlášť v Praze.
Slušný byt v Praze (pro crocjirku P1 P2 a okolí) pro více než 2 lidi začíná na 8 - 10 mio. Tj. při rozumném financování hypo 25tKč+ na 30 let +všechna "pozitiva" s tím spojená. Panelák či "panelák" někde v polích s hypo na 20 let+ za rozumné bydlení nepovažuji.
Sám půjdu spíš proti trendu a svoji "garsonku" v Pze budu letos/příští rok pouštět dál a nakoupím, až současným "optimistům" skončí fixace hypo

Víceméně souhlasim s tim, co tu píšeš, ale akorát bych nepovažoval za "Prahu" pouze jedničku a dvojku (tzn. centrum).
Ceny v centru jsou naprosto mimo rozum, ale ani jako Pražák nechápu, k čemu to je dobrý a kdo to koupí. Pokud se pořád bavíme o lokalitě, kterou píšeš - zaparkovat auto neni kde. Pokud jo, parkuje se nárazník na nárazník. Garáž? Je jich minimum, cena jako za malou garsonku. A pokud bude za těch 8 až 10 mil., bude to starej hnusnej činžák, nejlépe bez výtahu. Jediná výhoda je dobrá dostupnost (ale jsme na TF, tak kdo jezdí MHD, že

). Ale pokud někdo ty peníze má a chce je investovat do bydlení, vybod bych se na centrum (bude jezdit 10 minut metrem do místa ABC), ale rozhod se pro třeba novostavbu XY (Strašnice, Jarov, nevim) a je to 20 min metrem...
Měl jsem možnost vidět byt 3+1 na Vinohradech, který obýval kamarád v podnájmu, následně se ho skutečný majitel rozhodl prodat. Když jsem viděl ten inzerát, chtělo se mi smát

. Kromě tradičních plků o skvělý dostupnosti, perfektní lokalitě, bezproblémovym parkování... tam ještě byly perly typu - dobová okna z kvalitního dřeva, zachovalé dřevěné zárubně a dveře, krásná parketová podlaha.
To ve skutečnosti znamenalo starý vydrolený a oloupaný vokna, kterejma táhlo i pokud jste stáli metr od nich, futra a dveře ohmataný a ve fešné slonové kosti, rozvrzaný a do lavoru sešlapaný parkety, že se daly hrát kuličky

. Za mě k totální rekonstrukci...
A nikdo už nezmínil, že díky 3,40 stropům a na ho*no topení tam byla furt zima, v baráků vlhko a poch*aný rohy od pejsků místních důchodců

.
Sehnat místo na parkování nereálný prakticky v jakoukoliv dobu, navíc modrý zony.
A tenhle skvost se údajně prodal za 9 milionů (aspoň tak byl v inzerátu)...
Nepochopim