Koupě vozu na srazy.
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Koupě vozu na srazy.
Dobrý den mám dotaz ohledně koupě vozu jenž bych chtěl užívat pouze na tuning srazy, problémem s daným vozem je hned několik a to že je z USA, pro EU nebyl vyroben jediný kus tudíž je nemožné úpravy z DOT na EU homologaci, vůz nemá obrysovky a nechce se mi riskovat hromady peněz na Cebia zkušebnu. Aneb pointou je jak dopravit taký vůz na sraz bez toho abych pořizoval vůz na přepravu. Možná je to hloupá otázka nebo se již někdo ptal předem se omlouvám, do těchto věcí se pouštím poprvé.
Nic není tak krásné jako zvuk vysokých otáček a vůňe benzínu
'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Re: Koupě vozu na srazy.
Co to je za auto? Je to už registrováno v EU? Bez dostatečných informací nejde dost dobře říct, jestli by to šlo nebo ne. Například světla s DOT homologací nejsou v nějaký zásadní problém, protože se vší pravděpodobností oslňovat nebudou a DEKROU by nejspíš prošly (nevím proč Cebia, ta ti bude na technickou stránku věci na prd). Přihodit tam nějakou obrysovku taky nemůže být neřešitelný problém.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
06' Chevrolet Cobalt SS Supercharged 170kw, no myslel jsem že skrz cestu na sraz z bodu A do bodu B potrebuji technickou a emise coz se bojim ze by bylo problemem.
'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Omlouvam se myslel jsem Dekru spatne sepsano, aneb dekra nema zrovna nizke ceny skrz schvaleni predchozi majitel ma doklady z puvodni oblasti a ano vuz je registrovan v ČR ale netuším jak resil technickou a emise.
'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
No, nevěřím, že to nemá obrysovky - minimálně v předním světle myslím vidím nějakou malou žárovku v té vnější parabole. Pokud tam je systém svícení blinkrem jako jedinou obrysovkou, tak jde případně sehnat dvoubarevné LEDky, které umí svítit bíle a zároveň blikat oranžově. V TP to nemá zapsáno žádné výjimky? Občas to tak u některých US dovozů je, že obrysové svícení oranžově mají zapsáno jako výjimku. Obecně bych argumentoval tím, že to dostalo značky a tím pádem to je způsobilé
Emise jsou otázka... možná zkusit zavolat přímo na nějakou STK/ME a zeptat se, jak by se k tomu postavili.

Děkuji za radu
rozhodně zkusím poptat, aneb dekře se snažím vyhhnout jak čert kříži po zkouknuti jejich ceniku za vesmes nic 

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Vnejsi obrysovky sviti oranzove a ano jsou zde i blinkry. O sade led jenz sviti bile a znaceni smeru oranzove slysim poprve ano nove vozy vim ze maji tento styl sviceni z obrysovek do smerovacek ale nevedel jsem ze se dajisehnat jako univerzalni zarovka 

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Ale zase nic oranžového v tom světle není... Tak co tam svítí potom oranžově jako obrysovka? Jsou tam teda dvě žárovky/LED? Jedna pro blinkr a jedna pro obrysovku a nebo to je skutečně jen jeden zdroj, který trvalé svítí oranžově a při puštění blinkru se rozbliká?
Pokud tam máš teda jen jednu, tak potom záleží na patici, ale samozřejmě nebude to pro "dvouvlákno", takže by nějaká úprava byla stejně nutná. Ty LEDky jsou potom cca třeba takové: https://tuning.autodoplnky.cz/led-zarov ... s541210093
Pokud tam máš teda jen jednu, tak potom záleží na patici, ale samozřejmě nebude to pro "dvouvlákno", takže by nějaká úprava byla stejně nutná. Ty LEDky jsou potom cca třeba takové: https://tuning.autodoplnky.cz/led-zarov ... s541210093
Pro ukazku jak sviti svetla u tohoto modelu.
Naposledy upravil(a) Krcmis dne 14 dub 2017 02:12, celkem upraveno 1 x.
'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Vesmes bych obrysovku vyresil montazi vami zminenou zarovkou rovnou dekuji na poukazani teto moznosti, největším problemem jiz tedy zustava strach z emisi a technicka skrz DOT homologaci
treba je pekne ze vozy jako skyline se objevi na tuning srazech ale nejde mi do hlavy jak to delaji majiteli techto skvostu xD jako vuz na denni jizdu se ani nehodi, ale cena stav me dostalo na tuto cestu otazek zda do toho jit. Dam zde odkaz pro ukazku vozu na videu jde o turbo verzi ale vesmes je vse na voze skrz exterier stejne https://youtu.be/IClYJVCOGIk

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
- LiberaleMiguel
Máš SZ 

Neviem čo riešiš...
Kedže mal predošlí majitel na tom platné značky, tak to používal ako bežné vozidlo s ktorým môžeš jazdiť kde sa ti chce
STK možno riešil vždy za všimné, čo bude teraz možno trochu problém, ked že ich pritvrdili, ale určite to nie je neriešitelný problém
Kedže mal predošlí majitel na tom platné značky, tak to používal ako bežné vozidlo s ktorým môžeš jazdiť kde sa ti chce
STK možno riešil vždy za všimné, čo bude teraz možno trochu problém, ked že ich pritvrdili, ale určite to nie je neriešitelný problém
tohle auto pokud se nepletu nějakou dobu jezdilo v Olomouci...
Nepletete se aneb je to auto jenž vlastník používal na srazy. Vesměs s tím jinak moc nejezdil. Právě ta technická je jediný problém který tedy asi bude řešitelný.
'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Ak budeš mať raz STK tak s tým môžeš ísť kde len chceš, pokial nebudeš mať pneu jak slicky tak ti nič pri bežnej kontrole nehrozí, maximálne nejaká pokuta za porušenie predpisov
Pufko: a nemel by si tazatel radeji koupit auto, ktere je bez problemu? Jak je ostatne tva klasicka rada?
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Rozhodně máte pravdu v tom že by bylo snažší najít auto jenž splňuje zákony, ale "daily drive" již mám proto myšlenkou bylo pořídit něco nezvyklého a tento vůz to splňoval skrz cena stav a úprava více než dost, jediné čím jsem si lámal hlavu bylo právě to, dostat se z budu A do budu B bez další pomoci. Pár rad jsem vesměs dostal a vše zvážím děkuji hlavně Beaver a LiberaleMiguel za tipy a rady. Je to pro mě skok do neznáma, proto jsem také napsal toto téma ať si poslechnu názory lidí jenž se v těchto vodách již pár let pohybují, zda má smysl do toho jít nebo se raději držet dál
Nemohu říct že bych došel k jednoznačnému rozhodnutí, ale vesměs mi to dalo odvahu zkusit to 

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Aby jsi to spatne nepochopil
ja to fandim, sam mam nesmyslny auto ktery je neprojdejny a legalnim stk nejspise neprojde.. to bylo rypnuti do pufka, protoze jeho klasicka rada je kup si neco jineho 

Japonci na konci
Jo ták
při slově technická se mi ježí i chlupy na bradě
aneb teď dávám do pořádku MPSko po zimě, nemluvě o tahanicích aby mazda prošla před rokem 

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Goldies: tvoja hlava často nedokáže pochopiť moje príspevky, preto bude lepšie ked na ne nebudeš reagovať
Ja na tom aute nevidím problém - akurát bude patália s tými STK, lebo ked budú chcieť tak si na tom nájdu blbosť.
Ked radím kúpiť iné auto tak je to väčšinou u pacientov, kde ladenie a všelijaké úpravy aj tak nedávajú zmysel
Ja na tom aute nevidím problém - akurát bude patália s tými STK, lebo ked budú chcieť tak si na tom nájdu blbosť.
Ked radím kúpiť iné auto tak je to väčšinou u pacientov, kde ladenie a všelijaké úpravy aj tak nedávajú zmysel
Před cca měsícem jsem kamarádovi řešil podobný problém. Má už 8 let dotáhlé auto z USA (Subaru Impreza), koupil ho tady od předchozího majitele, co ho dovezl. Auto normálně procházelou STK až do letoška. Kvůli zpřísnění byl problém. (Pásy nemají homologaci, chyběly blinkry v blatnících, zadní i přední světla nemají homologaci.. atd..
STK nám poradilo, na většinu věcí se dala vyjímka, jen se musely dodělat blinkry do blatníků. Vyjímky vypsaly na STK, něco to stálo, tuším cca 4000tisíce, pak na úřad, zapsat do TK a znova STK. Teď je vše OK.
STK nám poradilo, na většinu věcí se dala vyjímka, jen se musely dodělat blinkry do blatníků. Vyjímky vypsaly na STK, něco to stálo, tuším cca 4000tisíce, pak na úřad, zapsat do TK a znova STK. Teď je vše OK.
Toyota Corolla TS TTE Compressor 165Kw.
Peugeot 106 37Kw.
Peugeot 106 37Kw.
U subaru by se snad daly vyřešit světla a jiné skrz použití dílů z eu (samozřejmě nejsem si jist zda by to šlo) cobalt byl "US-only" tudíž pokud je tu možnost bez toho abych skončil na nějaké zkušebně dekra kde mě oberou i o to co nemám a řeknou máte smůlu auto se nám nelíbí sem s tím
čím více rad tím lépe
nechci vyvolávat neshody, aneb jsem rád za každý názor a je mi jasné že do čeho se pouštím nemůže být obklopeno slovy jo jde to je to snadné, vskutku není a jsem rád že co jsem zatím viděl mi dalo jak naději tak možnost poznat lidi jenž mi pomohli i radami 

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Ak to už raz malo platné značky tak by sa s tým malo dať vyklučkovať, dovliecť také auto teraz a ísť registrovať by som asi neodporúčal, lebo človek by sa na takom aute nemusel voziť ani za rok. Nakoniec by sa človek nasral a pustil to do sveta
Vůz má spz a v čr je nějaký ten rok, tak snad bude stát štěstí při mě 

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..uuuplne najjednoduchsie je zajst na stanicu STK a spytat sa tam...
(samozrejme treba si nast taku, kde budu mat cas aj "poradit")
(idealne stanica kde robia TK EK KO)
Popisat im auto a popisat im situaciu.
Pripadne si zaplatit "prehliadku", pri pkmotrej by ti vypisali pripadne nezhody s "EU normou"
dokazali povedat na co je mozne "udelit" vynimku na co nie.
A nasledne by si sa podla toho zariadil....
(samozrejme treba si nast taku, kde budu mat cas aj "poradit")
(idealne stanica kde robia TK EK KO)
Popisat im auto a popisat im situaciu.
Pripadne si zaplatit "prehliadku", pri pkmotrej by ti vypisali pripadne nezhody s "EU normou"
dokazali povedat na co je mozne "udelit" vynimku na co nie.
A nasledne by si sa podla toho zariadil....
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
- pavelini
- Kontaktovat uživatele:
Krcmic, dej do sz Tve cislo a ja ti v utery zavolam, pokud nezapomenu.
To co pises neni zadny problem, jen drobnost, kterou resi 90% majitelu USA vozu, ofiko dovezenych do cr.
Ono prave Dekra, ti to vse za cca 5 tis kc vyresi.
A predevsim ofiko, samozrejme.
To co pises neni zadny problem, jen drobnost, kterou resi 90% majitelu USA vozu, ofiko dovezenych do cr.
Ono prave Dekra, ti to vse za cca 5 tis kc vyresi.
A predevsim ofiko, samozrejme.
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M
Nečekal jsem taký ohlas na můj dotaz hodně mě to překvapuje
Kdybych se zeptal dřív mněl bych o vela starostí méně

Kdybych se zeptal dřív mněl bych o vela starostí méně

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock
Nakonec tedy se plán ruší/přesunuje na dobu neurčitou 

'07 Mazda 3 MPS stock
'07 Mazda 3 MPS stock