Lambda sonda
Moderátor: Idaho
Lambda sonda
Neví někdo jestli se dá koupit samotná lambda sonda a nemusej se teda kvůli tomu měnit rovnou celý svody?Popřípadě když se dá vcož doufám a věřím napište i přibližnou cenu dík 

sakryž zapoměl jsem dodat že je na opel astra 96- typ motoru x16szr
Zkus na internetu projet katalog NGK (myslím že na www.ngk.com), lambda se normálně vyšroubuje a vymění, jedině by mohl být problém kvůli tomu že je do svodů brutálně zahnilá nebo zapečená.spodli píše:sakryž zapoměl jsem dodat že je na opel astra 96- typ motoru x16szr
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Nevyhřívaná lambda stojí (na motory opel) cca 1100,- a poznáš jí podle toho že do ní vede jen jeden drát, vyhřívaná je o něco dražší a vedou do ní tři dráty. Samozřejmě nesmíš nakupovat u Opla nýbrž třeba v autokelly
. Na výměnu si připrav očkový klíč protože normálním jí nepovolíš a novou sondu musíš v místě závitu natřít grafitovou vazelínou, většinou bývá k té sondě přibalená. Ale pozor
nesmíš namazat tu část co bude uvnitř potrubí (ten dírkatý košíček).

No já sem právě sundaval svody kvůli tomu že je naleštím a jěště jsem musel taky koupit nový těsnění to starý bylo úplně na sra.ky a jak jsem to nes z garáže domů v báglu, tak se mi ten drát co vede k tý lambdě utrh,proto jsem jí chtěl vyndat že jí vyměním a stejně byla asi špatná protože mi kára žrala rekordních cca 13 litrů na sto kilometrů a někdo mi řek že to může bejt lambdou, samozřejmě vůbec nešla tak sem se s ní nepáral a uříz jsem ji takže škoda že jsem to nevěděl dřív jak se sundavá
teď mám problém že jsem asi poškodil závit tak mi to snad kluci v podniku vyfrézujou-prej když to nepude tak si mám připravi 10 táců na nový svody- což jse mi zdá poměrně dost, když jsem viděl leštěný za 15

Jinak ti doporučuju navštívit toto fórum o Astrách http://www.opelastra.cz/cgi-bin/boardkadett/adebata , tam ti rádi poradí 

Jak tu psal spodli, že mu žrala rekordních 13/100 a že mu někdo poradil, že to může byt lambda sondou, tak já mám stejnej problém s 1,5i Ibizou z 91!!! A taky mi někdo poradil, že to může být lambda sondou a někdo zas říkal, že je to blbost!!! Z původních 7mi si teď bere dvojnásobek a víc!!! Možná to do tohodle tématu nepatří, ale nevíte, čím to může být???
$
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel
Já mám doma náhradní KAT i se sondou z o rok mladší Ibizy.....!!! Můžu to tam zkusit namontovat, ale nevim, v jakým stavu je!!! Může na tom třeba bejt hůř, něž moje, já to nepoznám, jel jsem s tim jen asi 200 km a paxem to rozebral na ND a navíc to byla 1.2ka!!! A jinak to by nemělo vadit, že to je z 1.2ky a dávám to na 1.5ku, ne???YANEK píše:kámošovi brala ibiza 1.6 z 94 17 litrů byl to ucpanej kat a špatná sonda
$