Moderátor: Idaho
Malý odběr má ECU,rádio,alarm ....spodli píše:Mám 8 měsíců starou baterku a od tý doby jsem jí nabíjel asi tak 5x,. tak mi to nedalo a zajel jsem do servisu kde mi celý auto projeli zkoušečkou a zjistili že alternátor je prej v pohodě,ale že to dělá rádio - který i když je vypnutý tak si trošku šťávy bere z baterky a po několika dnech bez ježdění se to nahromadí a baterka jde doprej je to normální, no jenomže jsem výtah ven auto naposledy v neděli a dneska jsem už nenastartoval, jo ještě mi tam včera na chvilku problikla kontrolka elektroinstalace, jestli to pomůže tak mám opel astra 96 a původní radio což je blaunkpukt tak neví někdo přesně čím to asi bude: díky za rady
řek bych že baterkou to na 100% nebude, před tím co jsem měl ještě origoš opláckou tak se mi to taky pořád vybíjelo, navíc baterku mi proměřily u známýho v práci a prej je goodGeorgeos píše:Malý odběr má ECU,rádio,alarm ....
Jenže ten odběr není zase tak velkej aby se to vybilo za dva dni.Měsíc to musí vydržet stát.Asi bych šel baterii reklamovat
Jenže takovýmhle vypínáním pokaždý resetuješ ECU,vymažeš si z paměti stanice rádia,equalizer,palubní hodiny ..............................Ritchma píše:Tímhle problémem se trápí i naše filcka kombi. Jednu baterku už to takhle oddělalo. to samý, bylo to v servisu nic a taky říkali že to bude rádiem....... takže batrku jak kretén táta vždy odpojí.......
Moje auto to neni, mě to nevadí, ale ty stanice v rádiu se nevymažouGeorgeos píše:Jenže takovýmhle vypínáním pokaždý resetuješ ECU,vymažeš si z paměti stanice rádia,equalizer,palubní hodiny ..............................Ritchma píše:Tímhle problémem se trápí i naše filcka kombi. Jednu baterku už to takhle oddělalo. to samý, bylo to v servisu nic a taky říkali že to bude rádiem....... takže batrku jak kretén táta vždy odpojí.......
To je řešení na hovno
Mě teda joRitchma píše: ale ty stanice v rádiu se nevymažou![]()
vyřešil jsem to tak že jsem si včera půjčil od kámoše baterku dal jí do mýho auta nastartoval a přiběhu motoru jsem tam šoupnul tu mojí ujel jsem zhruba asi 25km,když jsem auto dával do garáže tak jsem jí odpojil jak radil Ritchma a druhej den čili dneska vše v pohodě bez problému jsem nastartoval takže tou baterkou to fakt bejt nemůžeMartyn156 píše:Jo hele a zkus jeste jak rika Ritchma, odpoj baterku a nech to stat den dva, kdyz pak nastartujes tak ti to tam neco zere, kdyz ne tak je to baterkou...
takhle jsem to dělal už víckrát nejmíň 10x vždycky když jsem jí měl vybitou nebo jsem někde skejsnul když se mi vybila tak jsem vždycky na blízku někoho požádal aby mi na moment zapůjčil tu svojí:nastaroval,nechal běžet motor, vyndal, šoupnul moji a v pohodě se na ní dalo jezdit - sem nevěděl že se tímhle způsobem může něco stát altíkuvrabi píše:jestli jsi odpojil baterku za chodu motoru tak si gratuluj že jsi neodpálil altík a už víckrát to nezkoušej