Tady je můj reklamační dopis,který firmě posílám.Pokud si ho chcete přečís.
Dne 9.5.2005 mi byli Vaší firmou dodány sportovní pružiny na favorita. Po namontování ve specializovaném servisu došlo ke zjištění, že na přední nápravě tyto pružiny nepasují.
Při montáži na tlumič se pružina usadí do dolní a vrchní misky, tak jak má, ale vrchní miska se musí pootočit o 180 stupňů Bohužel s takto usazenou pružinou do vrchní misky (pootočenou o 180 stupňů) není jízda možná.
Pružina při vytočení rejdu (průjezdem zatáčkou) seskočí ze záchytného bodu horní misky a tím pádem dosedací plocha pružiny není po celém obvodu dosedací plochy pružiny. Dochází k praskání v přední nápravě (tlumiče), horní miska neotáčí se v ložisku tlumiče a dochází ke špatnému odklonu kola (díky pootočení misky o 180 stupňů).
Originál favorit pružiny jsou ukončené dolním a vrchním řezem na jedné straně. Vzhledem k zakončení vašich pružin, by musely mít tyto misky záchyty na pružiny ve vzájemném protipostavení.
Z toho důvodu se domnívám, že montáž vašich pružin na přední nápravu je reálná, ale pouze při otočení misky o 180 stupňů, což má za příčinu špatnou montáž, dosedací plochu pružiny a jízdní vlastnosti auta.
Prosím o Váš názor a vyřešení tohoto problému.
Radekwinner: sis to měl uřezat a dát tam gumy... Bylo by to nastejno a levně... Když to bude na zemi, tak nikdo nebude řešit, jestli to je rychlý řez pružin nebo podvozek... Bude se dívat na celkový vzhled
VYVI : mě příště vystřihni, nepotřebuju být slavný... Stejně všichni, co mě chcou na městě vytáhnout z auta už ví, jak vypadám No a moji zhnilou šunku nahraď něčím hezčím rock