Vzdalenost Head - Turbo
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Vzdalenost Head - Turbo
Jaky ma vliv na prubeh vykonu a spool-up turba narustajici vzdalenost mezi Cylinder Head a Turbem.
Neboli :
Na stejnem motoru budou pouzity dva druhy vyfukovych svody.....prvni s delkou jednotlivych vetvi rekneme 20cm a v druhem pripade 50cm.
Jak se zmeni vlastnosti vyfukovych plynu a s tim spojeny prubeh chodu daneho motoru pripadne turba?
Neboli :
Na stejnem motoru budou pouzity dva druhy vyfukovych svody.....prvni s delkou jednotlivych vetvi rekneme 20cm a v druhem pripade 50cm.
Jak se zmeni vlastnosti vyfukovych plynu a s tim spojeny prubeh chodu daneho motoru pripadne turba?
Mám pocit že sem se na to ptal taky a bylo mi řečeno,že to vliv nemá a že jsou i nějací úpravci,co montují turbo těsně před ukončení výfuku,ale má to značnou turbodíru....
Taboo psal,že různé modifikace svodů na turbo zkoušeli na dynamometru a nedospěli k žádným zásadním zmněnám při použití různých dýlek svodů....
Taboo psal,že různé modifikace svodů na turbo zkoušeli na dynamometru a nedospěli k žádným zásadním zmněnám při použití různých dýlek svodů....
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
specializovaný servis japonsko a itálie......
Toto sem taky rešil u motoru Subaru Sti, jestli svody vést pod motorem na jednu stranu (což délka je cca 75cm) nebo za motorem souměrně nad motor (cca 50cm) a bylo mi řečeno (od mechanika, který staví závodní motory), že to žádný vliv nemá, pouze je vhodný zachovat stejnou délku od jednotlivých válců (ale to taky neni nutny)
-
- Kontaktovat uživatele: