Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda nemá někdo zkušenosti se Swiftem GTi. Problém je v tom, že má strašně krátkou 5-ku. Jedná se o to, že při 3000 otáčkách dosahuje rychlosti 90km/h, což zrovna na úspoře paliva moc nepřidá...chtěl bych se teda zeptat, zda někdo nemá nějaký typ jak to vyřešit, třeba výměnou převodovky. Otázka je však z čeho. Chápu, že tu 1.3 musím točit, ale odskok mezi 4-kou a 5-kou je však minimální.
neviem co s tym mas ale ja mam obycajnu 1.3 swifta a na 5 chodim 90 tak pri max 2500 otacok. Pri 120-130 mavam tak 3200-3400 otacok. Prevodovka by mala byt rovnaka ako v Gti.
No jde o to, jaký máš ročník....to by mě zajímalo, jelikož jsem to bral jako jednu možnost , tam hodit převodovku z nějakého novějšího swiftu.....já mám 89
těžko říci.....jsem to auto teď koupil.....od jedné ženské a ta s tím určině nic nedělala, a té to předtím někdo dotáhl z Švýcar....takže nemám ponětí....
Kamos ma Swifta 1,3 95´ a pri 100km/h mu to toci snad 2000... Strasne dlouhy kvalty, ale pak to vůbec nejede... Takze jestli chces ten vykon ZABIT, dej si tam tu prevodovku...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
Aj aj som kupil swifta ad zenskej z nemecka a ta na tom chodila asi akurat tak do obchodu tak to auto aj tak jazdilo bolo lenive jak svina. Stacilo ho trocha povytacat a tak za 2 tyzdne uz islo jak besne. Skus na nom dlhsie jazdit a dostane sa ti do ruky
no.....ta otázka byla trochu k něčemu jinému......to auto není určitě líné.....to ne 100 koníků se projevuje perfektně......tady jde speciálně o ten 5-tý stupeň.......který je krátký.....pomalu rovnocený se 4-tým.....
Od koho si to auto koupil? Jestli to byl řidič, který si tu a tam rád užil nějaký amaterský závod (kopec nebo rally), nebo jestli to měl s tím autem v úmyslu, tak by to byla úprava poměrně logická. Jinak asi jít pro radu nebo nechat prohlédnout někým, kdo Sviště zná (viz. Lander), popř. vyměnit převodovku za jiný kousek.
ten swift byl v 99 dovezenej ze švýcar (těžko říci, kdo s ním jezdil) poté ho tady měla jedna babča, a ta s ním skoro nejezdila.....
co se týká výměny převodovky......s tím bych počítal, jenom nevím z čeho...??!!
ZbySTr píše:jenom ještě, koho si myslel tím Lander??
Ladner má swiště a jezdí s nim závody a má taky mr2 žlutou, docela profláklej člověk.
Jinak kamarád si swiště taky koupil a taky GTi, takže to zjisim kolik mu to točí. Ale spotřebu si nemůže vynachválit........
Build shit car,call everyone haters.... Function > Form
Já mám swift 1.3 GL a na pětku točím při 100km/h okolo 2500 a rozhodně mi ta pětka zabírá min do 4500/min (víc jsem to netočil) a to jsem měl na tachecu asi něco okolo 150km/h.
moje maximálka je zatim 205 km/s ale je to nic moc na hrbolatý silnici, uvidíme na letišti, ale o moc víc to asi nebude. a k těm otáčkám já mam na 3000 ot. rychlost 100km/h když sem jezdil na brigádu do sousedního města, tak sem si měřil spotřebu, a vyšlo to přesně na 6 litrů, a to byla cestovní rychlost cca 80 - 110km/h , a to se mi zdá hodně dobrý
to nevim, měl sem to už tak akorát na dobrždění, ale ještě před zimou se chci podivat na letiště, takže to určitě napíšu. to mě vůbec nenapadlo se na něj podivat, ale 8000 tis. to určitě nebylo, určo dam vědět