Problém u oktávky s autobaterií

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
BuffaloCZ

Problém u oktávky s autobaterií

Příspěvek od BuffaloCZ »

za posledních měsíc se mi dvakrát vybila na oktávce autobaterie úplně do mrtva, že nejde ani dálkový centrál a to zničeho nic, předtím sem problémy neměl...

když sem přeměřil odběr v klidovym stavu, tak mi to bere 0,5A, při povytahování jednotlivých pojistek na palubovce, sem to dostal na 0,35A, ale i tak by tam měla být 0A ne ?

neví někdo v čem by mohl být problém ? co mohlo jít do zkratu ? jinak dobíjení mi funguje bez problémů, ale teď nemůžu auto nechat stát pomalu dýl jak 2 dny...

thnx za nějakou rozumnou radu

BuffaloCZ

upřesnění

Příspěvek od BuffaloCZ »

tak přes ten tlustý červený drát od autobaterie mi to bez klíče v zapalování bere od 1,2A od 0,5A ... úplně náhodně se to mění... neví někdo kde bych aspoň sehnal schéma el. zapojení ?

Vaša

Příspěvek od Vaša »

Zkus odklopit zadní sedačky a podívej se jéstli Ti nesvítí světlo v kufru. Mě to tak dělalo.
Schémat je moc. Červenej (kladný pól č.30) drat je napájení půlky auta.
Zkus na kterou pojistku to nejvíc reaguje.
:deejay:
Octavia 66 kW

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Jedna z možných příčin je vada v alternátoru, kterej by pak v klidu mohl žrát proud. Nevím to teda jistě, mám za to, že jsem o tom kdysi slyšel, kde se taky varovalo, že taková chyba může způsobit i auto může shořet. Otázka je, jestli to může být alternátorem, když se baterka dobíjí "normálně". Druhá možnost - baterka v tahu. Silně jí klesla kapacita a tak se hned vychcípe, ale to pak je zas otázka kde se bere ten odběr proudu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

nebo taky hlavni problem bejva u oktavii je v autoradiich a nebo je v prdeli baterka koukni na ni jak je stara je to plusovim kontaktu a dej vedet

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“