Výměna zámků ....
Výměna zámků ....
No a jak je to vlastně s těma klíčema?? Koupil jsem auto, od předchozího majitele jsem dostal 2 klíče, je možný že by měl bokem nějaké další??
Nebo že by si klíče mohli vyrobit v nějakým servisu, kam někdy auto dám???
Copak autoklíče se dají snadno zkopírovat?? Ikdyž je v nich nějakej ten chip pro imobilizér, nebo co to tam je?? Myslel jsem, že to kopírovat ani nejde - a že když holt člověk oba 2 klíče ztratí, musí se pak vyměnit zámky...
Nebo že by si klíče mohli vyrobit v nějakým servisu, kam někdy auto dám???
Copak autoklíče se dají snadno zkopírovat?? Ikdyž je v nich nějakej ten chip pro imobilizér, nebo co to tam je?? Myslel jsem, že to kopírovat ani nejde - a že když holt člověk oba 2 klíče ztratí, musí se pak vyměnit zámky...
V autorizovanym servisu ti obědnaj klíč přímo na tvoje auto ikdybys v něm měl deset čipů. Dost často maj uni kterej umí naprogramovat do tvýho auta. Ale většinou to dělaj jenom když doložíš velkej techničák občanku apod. prostě se musí ujistit že seš opravdu majitel toho vozu. Ale podle toho jak to tady chodí jemi jasný že za určitej poplatek tyhle doklady přehlídnou. Bohužel to tady tak asi bude fungovat i v tomhle odvětví.
- Fáboš
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
NOs tim,že to dělaj jenom v autorizovanym servisu to nei taky úplně pravda. já chtěl tady u nás nechat přidělat klíč na hondu s imo a byly schopný ho udělat asi za dvojku i s naprogrmováním.
a je to jenom jedno takyvý lepší zámečnictví

bez špéry jak kretén a v naftě.....3er
[url]http://www.getphoto.cz
Je pravda, že není problém nechat si udělat klíček i s imo (ať už origo servis nebo u nějakýho šikuly) a je docela jedno že se musíš prokázat techničákem. Tak si to nechá udělat před prodejem a jeden klíč si nechá. Občas taky kolovaly fámy o klíčech a nových OTP v zrcátkách a podobně. Je to jednak o důvěře, ale jak se říká důvěřuj ale prověřuj, takže další zabezpečení auta je jenom výhoda.
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW
Já sem neřek že to dělaj JENOM v autorizovaným servisu. Ale je to rozhodně poslední místo kde to udělaj určitě na cokoliv. Hodně aut umí i normálních zámečníci, ale všechny ne. Třeba mě dělali taky Mazdu s imo v Prioru na počkání. Ale nikdy ten klíč nebude origo což pozná i amatér. Třeba plnohodnotnej klíč origo na E39 stojí 4,5 litru, ikdyž ho někde v prioru umí za litr, tak nemá DO a znak BMW.Fabos píše:NOs tim,že to dělaj jenom v autorizovanym servisu to nei taky úplně pravda. já chtěl tady u nás nechat přidělat klíč na hondu s imo a byly schopný ho udělat asi za dvojku i s naprogrmováním.a je to jenom jedno takyvý lepší zámečnictví
- Fáboš
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To rocco: no to jo,ale tomu člověku co auto prodáš dáš origo a ty sinecháš ten přidělanej. Teda čistě tereticky, když se bavíme v týhle rovině. Já tim chtěl říct, že by to v tomhle státě mělo bejt nějak líp upravený. TAdy je moc lehký přijít o auto......... Bohužel
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er
To jo, ale to už je riziko ojetýho auta a kupující by měl sám pro svůj klid udělat takový opatření aby mu někdo nemohl odjet s autem i kdyby měl klíč. Ať už nový zámky nebo jinou variantu (většinou výhodnější).
Ono ikdyby to bylo líp upravený třeba zákonem, tak by to nic neměnilo, protože by to stejně hned někdo uměl vochcat.
Ono ikdyby to bylo líp upravený třeba zákonem, tak by to nic neměnilo, protože by to stejně hned někdo uměl vochcat.
- Brutus
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Fámy? Známá si kdysi koupila novou octu a po krátkej době urazila zrcátko. Dala to do servisu a tam, když rozebrali dveře, našli dva klíče a vyplněnej techničák...iwi píše:Občas taky kolovaly fámy o klíčech a nových OTP v zrcátkách a podobně.

Hlavně do origo BMW klíče se ukládá plno věcí jako třeba počet najetejch km (pro případ stočení tacha) etc...rocco píše:Třeba plnohodnotnej klíč origo na E39 stojí 4,5 litru, ikdyž ho někde v prioru umí za litr, tak nemá DO a znak BMW.
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz
www.mrdna.cz
To jo, ale ne do všech třeba první 39tky to ještě neměli a stejně nejni nic jednodušího než to přepsat i v tom klíči, akorád se to stáčení zase o něco prodraží.Brutus píše:Fámy? Známá si kdysi koupila novou octu a po krátkej době urazila zrcátko. Dala to do servisu a tam, když rozebrali dveře, našli dva klíče a vyplněnej techničák...iwi píše:Občas taky kolovaly fámy o klíčech a nových OTP v zrcátkách a podobně.
Hlavně do origo BMW klíče se ukládá plno věcí jako třeba počet najetejch km (pro případ stočení tacha) etc...rocco píše:Třeba plnohodnotnej klíč origo na E39 stojí 4,5 litru, ikdyž ho někde v prioru umí za litr, tak nemá DO a znak BMW.