Práce na supřičce pokračuje

Moderátor: Zemi

Odpovědět

Co dal se Suprickou??

GO motoru 7M , vyroba svodu na zakazku + bastl noveho typu turbo
7
28%
GO motoru 7M , kooupe kitu turba
6
24%
Prestavba na 1JZ
12
48%

Celkem hlasů: 25

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Skjet. neboj, nejsem zas až takovej vul :)

psal jsem "...motor budu muset očistit a plánuju ho něčím natřít.. " :)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Idaho píše:Skjet. neboj, nejsem zas až takovej vul :)

Joooo, ta litina vypadá na fotkách hrozně :) Jinak kdybys čistil hliníkový části sání, tak se mi na to osvědčil štětec a technickej benzín, akorát nevýhoda je, že po nějaké hodince práce si budeš připadat jako feťák. Viděl jsem naprosto špičkově vyleštěný sací potrubí pro Mk.III, ale práce na tom by byla nelidská a ty ventilový víka pak na motoru taky nejsou kór moc vidět, takže nějaká pěkná barva na to je podle mě BEST OF řešení :o)
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

SkejT

Příspěvek od SkejT »

Idaho píše:Skjet. neboj, nejsem zas až takovej vul :)

)
sorRy spatne jsem to precetl.Jen me to hned napadlo,tak jsme to hned napsal :?:.Na cisteni motoru se prave taky chystam.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

beaver no s leštěním vík ventilu jsme začal a jedno mám tak na 20% toho co bych si představoval a málem mi upadli ruce :o) vidím to na decentní přebroušení ale zrcadlo to nebude.. jinak sání plánuju taky.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ad ty svíčky NGK - pro nonturbo jsou to "NGK BCPR5EP-11" pro případ že bys je plánoval. Mám to tu poznamenaný, kdysi jsem je pro kohosi hledal, myslím že pro Algola ze Supraklubu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver - thanx.. zatím jsme nehledal, motor je pořád rozhozenej ( zítra budud volat jak to vpadá s klikou a podle toho se objednaj pánve ) a tento víkend bych se chtěl vrhnout zas na ty víka ( původně jsme chtěl dnes večer ale mám práci an projectu - dnes s enějak moc zahřál, tak musím skouknout čidla.. )

Wilda

Příspěvek od Wilda »

tak jak sefe neco novyho 8)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Wildo, zase tak rychle to nejde, i když rád bych byl kdyby šlo :o) ted čekám na kliku..

Wilda

Příspěvek od Wilda »

Idaho píše:Wildo, zase tak rychle to nejde, i když rád bych byl kdyby šlo :o) ted čekám na kliku..
aha jsi mel rict ja bych ti pujcil mame doma dveri dost :lol: Tak az dorazi tak laduj fota a info........supra se mi zacine libit :o)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Jinak před chvíli jsem měl telefonát, klika je hotová :)o v pondělí bude, takže na příští víkend nakupuju pivku, půlku prasete, 2l JB a kluci mohou zase přijet :)

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

to by mozna slo priti vikend bych mel mit cas ale nevim to na 100pro

SkejT

Příspěvek od SkejT »

Idaho píše:Jinak před chvíli jsem měl telefonát, klika je hotová :)o v pondělí bude, takže na příští víkend nakupuju pivku, půlku prasete, 2l JB a kluci mohou zase přijet :)
aby se jim potom chtelo neco udelat,kdyz je tak pohostiz

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nebo, jakkominule nejdřív práce, potom žrádlo... :o)

Bulda.. ještě asi počkáme, uvidíme, rýsuje se celej turbo motor v dobrémstavu, jen sehnat majitele..

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

jasny to by bylo super ho tam poslat jinak se dystak ozvi zase rad pichnu a pokecam

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

To bulda and all -- takže vzhledem k tomu co jsem se dozvěděl, přestávám počítat s motorem 7mGTE ( i když kdby byl neškodilo by ) ..

prozatím zustavám u 7MGE a začínám šetřit na něco trošku lepšího ( kdo zná, ví :) )

klika je hotová, ložiska snad budou do víkendu.

Ostatní díly jsou již připraveny u dodavatele, takže jen zajet a nakoupit ( pojedu nakupovat až budou ložiska.. )
Od pátku mám dovču ( 2 týdny ), takže sem moc často chodit nebudu - budu makat na supřičce. Se spojením z domova to mám trošku horší ( GPRS ) takže fotečky budou až po návratu z dovolené ( to Admins - uvažuji již o článku.. ) každopádně sem občas nějakou hlášku hodím :))

To Bulda : počítáme s tebou, domluvíme s v pátek ( asi bud mít už volno a budu objíždět díly..) - potřebuju olej, cinknu ti do pátku až se rozhodneme co tam dáme , ale to cos nabízel ( longlive ) je pro mne dost drahé ( mám castrol magnatec za skoro stejnou cenu, je osvědčenej a na danovej doklad tzn odpočet DPH, - plná syntetika se nehodí, takže pokud máš lepší nabídlu na polosyntetiku dej mi vědět přes SZ ). JInak poptej se po oleji do převodvky. taky budu potřebovat..

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

psal sem ti SZ

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Včera jsem se nudil večer, nechtělo se mi spát, tak jsme si vzal do jedné ruky ocelovej kartáč a do duhé výfukové svody. vylezl jsme z dílny kolem 23hod avýsledek byl fakt zajímavej, ale neměl jsem sílu to už fotit :)

tak jindy.. je to očištěné, s enice vyleštěné ale vypadají skoro jako nové.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Takže práce pokračují , klika se zdržela v Rencaru, i přes ujištění, že reklamace bude do druhého dne vyřízena, měli druhý den dovolenou akliku nevydali, čekáme do 8.8.

Sehnal jem pravé dveře, jiná sedalda a spostu drbotin , Supru jsem i nastříkali, sice nic moc, ale pořád lepši než jezdit s orvanou a domlácenou.
Vyklapeanej blatník, vbroušeno, skitováno.. fotky dodám časem, dnes už oba padme na hubu.. Zítra dolakujeme, zkopletujeme ( vrátíme blatník, a vyměníme dveře. V pondělí budu hned ovřovat kliku, zda náhodou nedělli o jeden výbrus více a hned se bude volat na ložiska ( do druhého dne jsou v praze ) takže potom s ehupne na motor.
Bulda, ketrý nemohl přijet tu docela chybí, ve dvou je to makačka.
Hlášku dne pronesl Suprista nad zablácenou suprou : "Chceš to umejt nebo rovnou stíknout?"

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Takže pár slíbených fotek ...

nejprve příprava :

Obrázek
Obrázek
Obrázek

i targa byla ve špatném stavu

Obrázek

kapota po laku - na fotce to vypadá mnohem lép než ve skutečnosti :D

Obrázek

před nastříkáním jsme museli supru dostzat do garáže. Na rozmočené zemi po mytí supry se nedalo zabrat, tak jsme to zkusili vzít za opačný konec. "...je přece bez motoru bude to hračka..."
..nebyla.. skusili jsem to tedy znovu "...sakra je přece bez motoru tak by to měla být hračka.."

Obrázek

Nebyla. Nakonec jsme chvilku blokovali dopravua Supřičku zatáhli autem do dílny.
Zítra nás čeká obvolání všech dodavatelů a přeleštění Supry, snad už bude vše a budeme moct v uterý skládat motor..

FOG

Příspěvek od FOG »

ta fotka té kapoty je naprosto dokonalá!! :poklona: - a to byla jenom momentka -> kdyby si to chtel takhle vyfotit tak se nechytáš... :-) :lol:
štyrykrátštyry tédéí

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

fog přesně... kdybys ji viděl vreálu :) no není špatná, aleprostě ta fotka je geniální :) dnes už nemou dospat, ještě půl hodky a začnu obvolávat dodavatele...

Wilda

Příspěvek od Wilda »

no hezky 8) :)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

takže dneska jsem dovezli všechny věci ( snad jsme na nic nezapomněli ) takže za pul hodky jdem do dílny a nevylezem dokud to nenavrčíme... :) za jeden den jsem najeli 400km, dovezli kliku, spojku na suprtovu turbu, vylěštěné písty, ložiska na kliku, dvě turba, těsnění, oleje, gumy,

( classic jel s nákladem 180 po dálnicina slickách s průměrnou spotřebou 8,0l/100.
Ted se najíme a pujdem na to, nafotím a napíšu reportáž :) držte palce..

navíc s ezrodil malý nápad, jak posílit mouatmosférovou Supru.. nechte se překvapit..

Wilda

Příspěvek od Wilda »

no pockej,pockej................cekam,cekam.............. :lol: tak jak nahod fotky 8)

Hensel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hensel »

teda hezký docela Vám to jde od ruky jsem zvědavej na další fotečky ...jinak ta kapota vypadá hezky 8)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Takže supřička je hotová, jezdí dobře, lak je až na kapotu zmrvenej , ale to mi nevadí, šlo hlavně o to zakrýt kytovaná a vyklepávaná místa. Kapota je ale fakt super. Motor šlape jako víno ( pro supristy - na volnoběh 1000rpm zahřátý motor tkačí 2,0 ). Fotek je fura ( cca 200 ) takže protřídím, upravím, a dám sem. Vzhledem k tomu že v pondělí odlétám do belgie, budud zpracovávat tam a pošlu fotečky a komentář odtamtud ted mám ještě dost prácew, navíc padám na hubu, jelikož jsme na tom dělali od uterka večer cca 12-16hodin denně a skončili jsme v átek ve 4hod ráno. Thanx to Suprista..
Jen tak mezi řečí - Renocar Česká lípas náma pěkně vyjebal - ale to potom rozeberu - pozor na ně..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Takže, dnes odlétám do Bruselu, do středy připravím menší reportáž ze stavby Supříčky. Vzhledem k menším problémlum ruzného rázu ( nesouvisejících se supřičkou ), balení a částečné pomoci supristovi s jeho mazlíkem jsme zatím nestihl zpracovat balíček cca stovky foteček, takže na tom zapracuji :) Supřička má najeto cca 700km a i Suprista byl překvapen jak jende a skoro bych řekl i zaskočen okamžitou odezvou amosféry na kterou není u své turbínky zvyklí..

JInak pokud by někdo věděl sháním náhon na tachometr na MKIII... pořád mi nejde :)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tak sjem si dnes objednal sadu budíku na supru - tlak paliva, podtlak v sání a teplota oleje, uvidím zda je všechny využiju :) cena i s klapličkou mne ve finál evyjdou na cca 1950 kč, jsou od Autostyle, sice basic line, ale pro mne do začátku stačí nestavím raketu :)

Wilda

Příspěvek od Wilda »

jsem zvedavej :lol: a co nejaky fotky 8)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

wildo wildo, fotečky jsem posla miloshovi spolu s reportáží ale pořád nic?? asi mu bdu muset napsat.. asi sem něco hodím, vydrž..

Odpovědět

Zpět na „Honda Club & Japan Cars“