Chladeni a jeho pruser

Forum pro web http://www.seat-ibiza.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
pcs
Kontaktovat uživatele:

Chladeni a jeho pruser

Příspěvek od pcs »

Po dlhsom case som vycistil motor Motopurom a uz sa ukazali netesnosti. Skoda ze moj motor drzi spina po kope :mad:
Pod autom si niekedy najdem mlaku, niekedy velku niekedy malu, inokedy uplne uplne celu vodu z chladenia. Blbe je to,ze stava sa to iba sem tam.
Skontroloval som vsetky hadice a tie su v poriadku. Mam podozrenie ze to bude vodne cerpadlo. Vie mi niekto povedat ako sa k nemu dostat tak aby som nemusel rozobrat pol auta?
Snad ste sa s tym niekto stretli. Pomoooooooooooooooc! :(

l86m

Příspěvek od l86m »

jj vodni pumpu jsem menil zaroven s rozvodakem a napinaci kladkou...musis postupovat jako pri vymene rozvodaku...sundat box se vzduch.filtrem s kompletnim kitem, pak vahu vzduhu i s hadicema pak sem vyndal to rozbocku kde si prisava a plive zpatky prebytecnej olej ke spaleni a pak pravy kolo, tam sundas ten plastovej kryt no a pak uz jen kryt rozvodaku, sundas rozvodak a pumpu mas k dispozici...je to prace tak na pul dne dyz ti pudou vsechy srouby v poho povolovat a budes to mit na zvedaku...na heveru ti to nezavidim:-/
seat ibiza r.92 1.2GLX system porsche(52kw)

Speeder2

Re: Chladeni a jeho pruser

Příspěvek od Speeder2 »

pcs píše:Po dlhsom case som vycistil motor Motopurom a uz sa ukazali netesnosti. Skoda ze moj motor drzi spina po kope :mad:
Pod autom si niekedy najdem mlaku, niekedy velku niekedy malu, inokedy uplne uplne celu vodu z chladenia. Blbe je to,ze stava sa to iba sem tam.
Skontroloval som vsetky hadice a tie su v poriadku. Mam podozrenie ze to bude vodne cerpadlo. Vie mi niekto povedat ako sa k nemu dostat tak aby som nemusel rozobrat pol auta?
Snad ste sa s tym niekto stretli. Pomoooooooooooooooc! :(
Tak mam od vcerejska stejny problem. Kolik stoji nova pumpa??? :cry:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

asi to bude okolo 4-5 tisic slovenskych. To je cena s s rozvodovim remenom a aj klapkou. Pumpa sama o sebe cca 2tisic. Aspom ja som to teraz za tu cenu objednal

l86m

Příspěvek od l86m »

No ja na cesky sem mel pres znamyho asi za 800Kc...ale je to velkoodberatel auto Kelly jinak do 1tis. Kc se da v poho sehnat...kladku jsem mel opet levnejs za 512Kc a remen si uz nepamatuju...

pcs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcs »

Mam novinnku! Dnes ked som isiel do prace tak sa mi motor zacal prehrievat. Dost som mal na ponahlo tak som zastavil a otvoril veko. Samozrejme fontana, 1,5 m vysoka :potlesk: Na moje pocudovanie som tam potom dolial asi 5 litrov vody (este ze si nosim so sebov). Nie je to nejak moc? No a potom som pokracoval dalej. Ale voda zase isla hore a myslim ze sa mi nezapol ani ventylator. Ked som zastal tak to tam uz vrelo a ventylator stale nic. Ved on sa zapina aj vtedy ked vypnem motor ked mu je teplo. Neviete ze co sa mi zase stalo s tou karou?

l86m

Příspěvek od l86m »

Ha ha termostat...vymen termostat...se ti posral a zustal ti zavrenej...bohuzel se ti stal ten horsi pripad pokud by zustal otevrenej tak to zase neprohrejes:-)))

pcs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcs »

Tak, moje chladenie je uz v poriadku az na to ze mi praskla nadoba na chladiacu kvapalinu. To asi z toho tepla. Inak bolo to tou vodnou pumpou. Termostat je Ok. Nema niekto nahodou dobru nadrzku?

l86m

Příspěvek od l86m »

prebytecnou nemam ale tak to neni problem sehnat...si dopad jeste dobre dyz to odnesla jen nadrzka :)

pcs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcs »

A kde sa da zohnat ? Ja som to tu dneska skusal ale slovensko nedokaze nieco take.... :sibenice:

l86m

Příspěvek od l86m »

Ty we to me se neptej rozhodne nejlevnejs na vrakaci a pak snad v mototechne ne? kde jinde...to musej mit to minerikej LOL

pcs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcs »

Vrakac co je tu u nas blizko tam su dva seaty. Ale ani v jednom nie je. V mototechne ne r.v. 92 nekupis, len 93 a viac. Mam tam dat inu?

l86m

Příspěvek od l86m »

hmmmm ty we u vas to musi bejt peklo neco koupit...a ta z 93 neni stejna???Tak se zeptej nebo zjisti ktera je stejne a nebo tam dej se stejnym objemem, nedokazu rict co se stane kdyz tam das jinou teoreticky by se nemelo stat nic

l86m

Příspěvek od l86m »

A nebo ji sezen na netu a objednej si ji pres net...vic ti fakt neporadim

pcs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcs »

Rozmyslal som ze zavolam Kubimu, ale on je az v prahe. Posta bude drahsia ako nadoba.

l86m

Příspěvek od l86m »

:-/ hmm mozna i jo...nevim nedokazu ti poradit...

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

tu nadobku muzes dat jinou jenom aby mela patřičný přípojný místa
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

l86m

Příspěvek od l86m »

No dyz to rika PJ tak tomu muzes verit:-)

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

na ibize kdyz jsem ji jeste mel, tak jsem mel prasklou nadobku v uchyceni jak je zasunuta do toho plechu, protejkala, potom jsem tam dal nadobku z favorita, nic se nemuselo rezat ani predelavat hadice, stala asi 100 korun v mototechne, po roce jezdeni s nadrzkou z favorita (pres zimu a dovolenou v chorvatsku) jsem nahodou koupil na vrakaci za 200,- oroginalni i z vickem

l86m

Příspěvek od l86m »

No dobrej typ:-)

Odpovědět

Zpět na „Ibiza 021A“