Čim opravit rez?

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
Lolek
Kontaktovat uživatele:

Čim opravit rez?

Příspěvek od Lolek »

Čim mam spravit rezavé místa na dveřích? Vybrousil jsem to a přetřel základovkou. Co s tim dál? Koupil jsem nějakoe kit ale prej se přes to dává ještě nějakej stříkací nebo co. Díky
Fáčko taky dobrý :roll:

Prodej a servis čtyřkolek - www.access-motor.cz
- www.aspauto.cz

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Vybrousit, osetrit nejakym Hammeritem, zakytovat, vybrousit, plnic, zbrousit a lak 8)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Ono to stejně vydrží rok-dva a pak to budeš dělat znova... pokud není díra, tak jen zbrousit na kov (pokud tam ještě nějaký je) a pak to stříknout základovkou a na to stříknout vrchní. V zásadě lze stříkat i normální email rovnou na to, loupat se to nebude.
Pokud se díra, tak vybrousit, zatmelit - jsou různé jemnosti tmelů - pokud jich použiješ více, tak dej na vrch ten jemný (nelze nechat na vrchu nějaký hrubý tmel s vláknem - je to vidět). Pak tmel uschne a zbrousí se. Nakonec přestíkat rovnou emailem. Kvalita znamená jak dlouho tmel vydrží - po nějaký době se začně oddělovat v místech, kde se dotýká plechu a pak se to musí přebrousit a zatmelit znova (cca po roce - dvou)
MSG

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Pokud auto rezne, opravuje se to a jezdis i v zime, tak po zime to skoro vzdycky vyleze. Rez je svina :(
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

PaJaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaJaS »

Aby mi to tak rychle nerezlo, bylo mi doporučeno koupit vosk na dutiny a vystříkat s tim dveře zevnitř. Hlavně aby to pořádně zateklo do spár a do rohů. Ta voda co se tam dostane přes mechovku tam taky nadělá pěknej bordel
Škoda Favorit 135 LS - minulost
Ford Focus 2.0i Trend - přítomnost :wink:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

PaJaS píše:Aby mi to tak rychle nerezlo, bylo mi doporučeno koupit vosk na dutiny a vystříkat s tim dveře zevnitř. Hlavně aby to pořádně zateklo do spár a do rohů. Ta voda co se tam dostane přes mechovku tam taky nadělá pěknej bordel
Jo, rada nad zlato - ty dutiny vystříkat opravdu řádně a nezakrývat tím nahnilý místa. Favorit se mírně naklání dopředu a voda co nateče skrz mechovku se pak drží v rohu a prožírá dveře zevnitř. Kamínky odletující od kol pak nahlodávají druhou stranu. Pokud je lak zvenku relativně OK a začnou se na něm dělat bubliny, znamená to obvykle, že roh dveří je v pí** :D Shnily totiž zevnitř. To samý funguje u zadních dveří a další bolavý místo je uvnitř předních blatníků, hnedka před předníma dveřma - leze tam prach, smetí, jehličí a vlhkost a ta se tam drží dlouho a žere blatník. U Favouchů s boční výztuhou proti nárazu se vlhkost ještě jako bonus drží na té výztuze a dveře prohnijou pěkně vodorovně přibližně v úrovni madla. Favorit je po téhle stránce mimořádně nedotaženej.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

PaJaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaJaS »

Beaver píše:Favorit je po téhle stránce mimořádně nedotaženej.
Souhlas, je to děs běs :( Btw Lolku jestli ty dveře vystříkáš, chce to potom pár dní usilovně větrat :)
Škoda Favorit 135 LS - minulost
Ford Focus 2.0i Trend - přítomnost :wink:

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Beaver píše:
PaJaS píše:Aby mi to tak rychle nerezlo, bylo mi doporučeno koupit vosk na dutiny a vystříkat s tim dveře zevnitř. Hlavně aby to pořádně zateklo do spár a do rohů. Ta voda co se tam dostane přes mechovku tam taky nadělá pěknej bordel
Jo, rada nad zlato - ty dutiny vystříkat opravdu řádně a nezakrývat tím nahnilý místa. Favorit se mírně naklání dopředu a voda co nateče skrz mechovku se pak drží v rohu a prožírá dveře zevnitř. Kamínky odletující od kol pak nahlodávají druhou stranu. Pokud je lak zvenku relativně OK a začnou se na něm dělat bubliny, znamená to obvykle, že roh dveří je v pí** :D Shnily totiž zevnitř. To samý funguje u zadních dveří a další bolavý místo je uvnitř předních blatníků, hnedka před předníma dveřma - leze tam prach, smetí, jehličí a vlhkost a ta se tam drží dlouho a žere blatník. U Favouchů s boční výztuhou proti nárazu se vlhkost ještě jako bonus drží na té výztuze a dveře prohnijou pěkně vodorovně přibližně v úrovni madla. Favorit je po téhle stránce mimořádně nedotaženej.
člověče, to je fakt a já jsem si lámal hlavu, jak to může takhle divně proreznout...
MSG

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

No hele když už nám furt omezujou různý věci tak by mohli vymyslet ilegalizaci rzy a její státem hrazený likvidování :o)
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“