Čim opravit rez?
Čim opravit rez?
Čim mam spravit rezavé místa na dveřích? Vybrousil jsem to a přetřel základovkou. Co s tim dál? Koupil jsem nějakoe kit ale prej se přes to dává ještě nějakej stříkací nebo co. Díky
Ono to stejně vydrží rok-dva a pak to budeš dělat znova... pokud není díra, tak jen zbrousit na kov (pokud tam ještě nějaký je) a pak to stříknout základovkou a na to stříknout vrchní. V zásadě lze stříkat i normální email rovnou na to, loupat se to nebude.
Pokud se díra, tak vybrousit, zatmelit - jsou různé jemnosti tmelů - pokud jich použiješ více, tak dej na vrch ten jemný (nelze nechat na vrchu nějaký hrubý tmel s vláknem - je to vidět). Pak tmel uschne a zbrousí se. Nakonec přestíkat rovnou emailem. Kvalita znamená jak dlouho tmel vydrží - po nějaký době se začně oddělovat v místech, kde se dotýká plechu a pak se to musí přebrousit a zatmelit znova (cca po roce - dvou)
Pokud se díra, tak vybrousit, zatmelit - jsou různé jemnosti tmelů - pokud jich použiješ více, tak dej na vrch ten jemný (nelze nechat na vrchu nějaký hrubý tmel s vláknem - je to vidět). Pak tmel uschne a zbrousí se. Nakonec přestíkat rovnou emailem. Kvalita znamená jak dlouho tmel vydrží - po nějaký době se začně oddělovat v místech, kde se dotýká plechu a pak se to musí přebrousit a zatmelit znova (cca po roce - dvou)
MSG
Jo, rada nad zlato - ty dutiny vystříkat opravdu řádně a nezakrývat tím nahnilý místa. Favorit se mírně naklání dopředu a voda co nateče skrz mechovku se pak drží v rohu a prožírá dveře zevnitř. Kamínky odletující od kol pak nahlodávají druhou stranu. Pokud je lak zvenku relativně OK a začnou se na něm dělat bubliny, znamená to obvykle, že roh dveří je v pí**PaJaS píše:Aby mi to tak rychle nerezlo, bylo mi doporučeno koupit vosk na dutiny a vystříkat s tim dveře zevnitř. Hlavně aby to pořádně zateklo do spár a do rohů. Ta voda co se tam dostane přes mechovku tam taky nadělá pěknej bordel

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
člověče, to je fakt a já jsem si lámal hlavu, jak to může takhle divně proreznout...Beaver píše:Jo, rada nad zlato - ty dutiny vystříkat opravdu řádně a nezakrývat tím nahnilý místa. Favorit se mírně naklání dopředu a voda co nateče skrz mechovku se pak drží v rohu a prožírá dveře zevnitř. Kamínky odletující od kol pak nahlodávají druhou stranu. Pokud je lak zvenku relativně OK a začnou se na něm dělat bubliny, znamená to obvykle, že roh dveří je v pí**PaJaS píše:Aby mi to tak rychle nerezlo, bylo mi doporučeno koupit vosk na dutiny a vystříkat s tim dveře zevnitř. Hlavně aby to pořádně zateklo do spár a do rohů. Ta voda co se tam dostane přes mechovku tam taky nadělá pěknej bordelShnily totiž zevnitř. To samý funguje u zadních dveří a další bolavý místo je uvnitř předních blatníků, hnedka před předníma dveřma - leze tam prach, smetí, jehličí a vlhkost a ta se tam drží dlouho a žere blatník. U Favouchů s boční výztuhou proti nárazu se vlhkost ještě jako bonus drží na té výztuze a dveře prohnijou pěkně vodorovně přibližně v úrovni madla. Favorit je po téhle stránce mimořádně nedotaženej.
MSG