spolehlivost AUDI A6 2,5 TDi z 1994

Moderátor: Fazeey

Odpovědět
OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

spolehlivost AUDI A6 2,5 TDi z 1994

Příspěvek od OXiDE.cz »

Zajímal by mne Váš názor na AUDI A6 2,5TDi z 1994.
Spolehlivost motoru, opravy a tak ...

pište sem: viewtopic.php?p=476614#476614

dal jsem sem odkaz protože potřebuju co nejvic odpovedi co nejdriv, uvazuju ze bych ho v říjnu koupil.

Dík za radu
Felda forever

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Já si myslím že Audi všeobecně dobrý,chtěl jsem A6 s tímhle motorem (140ps,tohle má možná 115) protože jsem ho měl ve V 70 a musím říct ž e všechna čest,normální spotřeba do 7l když jsem se snažil šlo jet i za 6.Ale Volvo mělo dost dlouhý kvalty,nevím jak to má Audi ale řekl bych že kratší (vezl mě v tom známej),takže možná trochu větší spotřeba ale zase to neskutečně jelo a to na tom měl 400 tis.Jediný co by mohlo zlobit je váha vzuchu,což je trošku bolest VW TDI motorů a co jsem měl já taky špatný na volvu.A jinak přední náprava,pokud tam bude něco klepat,tak ruce pryč,těch čepů je tam mraky a nejsou zrovna levný.

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

milonovo píše:Já si myslím že Audi všeobecně dobrý,chtěl jsem A6 s tímhle motorem (140ps,tohle má možná 115) protože jsem ho měl ve V 70 a musím říct ž e všechna čest,normální spotřeba do 7l když jsem se snažil šlo jet i za 6.Ale Volvo mělo dost dlouhý kvalty,nevím jak to má Audi ale řekl bych že kratší (vezl mě v tom známej),takže možná trochu větší spotřeba ale zase to neskutečně jelo a to na tom měl 400 tis.Jediný co by mohlo zlobit je váha vzuchu,což je trošku bolest VW TDI motorů a co jsem měl já taky špatný na volvu.A jinak přední náprava,pokud tam bude něco klepat,tak ruce pryč,těch čepů je tam mraky a nejsou zrovna levný.
To co mam možnost koupit je 5 válec s 140k. Audi se mi během zkušební jízdy šikovalo. Já sem zvyklej nakopat 4ku nebo 5ku (u pětirychlostního auta) a jedu. U A6ky sem si kopnul 5ku nebo 6ku, vyjimecne 4ku - paráda.

Jediný co se mi drobet nelíbí je interiér - přístrojovka a dveře, ale to se přece "potuní" :D
Felda forever

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Jo ten 140ps je fakt dobrej.Nevím jak je to u stovky,ale u tý A 6 se mi interiér celkem líbil,myslím že mezi poslední stovkou a první a6 není takovej rozdíl.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

milonovo píše:Jo ten 140ps je fakt dobrej.Nevím jak je to u stovky,ale u tý A 6 se mi interiér celkem líbil,myslím že mezi poslední stovkou a první a6 není takovej rozdíl.
u A6 je interiér pěknej...koukal jsem do svojí chytrý knížky píšou tam, že tendle motor vřele doporučujou(tak nejlepší z nabídky) a akorát ještě píšou že tam je prej obtížná výměnna rozvodovýho řemene, takže dištak zkontrolovat, kdy ho měnili 8) jinak jí tam chválej...jo a bacha na velký bouračky...známýmu potom dost odcházela elektrika, ale měl 2,6 V6 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

milonovo

Příspěvek od milonovo »

To si mi připoměl ještě jednu věc,když se dělaj rozvody,musí se vyměnit i vodní pumpa,já koupil volvo potkaný protože se zadřela,ale dopadlo to dobře,nakonec nebylo potkaný ale musel jsem vyměnit hydra,ventilům nic nebylo,ale řemen bez jedinýho zubu,docela jsem na to koukal.

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

zajimavy mě naopak se tenhle interier mooc líbí.. A6 je akorát trochu faceliftlá 100ka.. no rozvoďák se bude měnit tak že sundáš celej předek, a i když třeba píšou že ho měnili před 10tis km tak se vyplatí ho stejně vyměnit, to se normál dělá
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

Rudi píše:
milonovo píše:Jo ten 140ps je fakt dobrej.Nevím jak je to u stovky,ale u tý A 6 se mi interiér celkem líbil,myslím že mezi poslední stovkou a první a6 není takovej rozdíl.
u A6 je interiér pěknej...koukal jsem do svojí chytrý knížky píšou tam, že tendle motor vřele doporučujou(tak nejlepší z nabídky) a akorát ještě píšou že tam je prej obtížná výměnna rozvodovýho řemene, takže dištak zkontrolovat, kdy ho měnili 8) jinak jí tam chválej...jo a bacha na velký bouračky...známýmu potom dost odcházela elektrika, ale měl 2,6 V6 8)
Je tam teď spousta novejch věcí včetně rozvoďáku, koukal sem se na motor a ten řemen je fakt novej. Ten chlápek se o to stará - i podle těch názorů. Kecali sme o autě 2 hoďky a i sem se s nim svez - jako oproti Felicii je to nářez, oproti Oktávce 1,6 je to taky dobrý - jinak sem dlouho jiný auto neřídil, tak nemam možnost to srovnat aby to bylo spravedlivý.
Felda forever

Odpovědět

Zpět na „VW Concern Forum“