vymena palivoveho filtru

Forum pro web http://www.seat-ibiza.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět
StratoS
Kontaktovat uživatele:

vymena palivoveho filtru

Příspěvek od StratoS »

zdravim,

potrebuju vymenit ten maly plastovy prutokovy filtr u motoru a hlavne palivovy filtr dole u cerpadla. mate nekdo typ jak to udelat aniz by vsude cakaly hromady benzinu a ja prisel o pulku nadrze ? :/

ted si nejsem ani jist jestli je ten palivovy filtr pred cerpadlem nebo az za..

napadlo vypojit nekde u motoru hadicku dat to do kanystru a dat klicek do prvni polohy, tudiz sepne cerpadlo a predpokladam ze to si hlida nejaky tlak a tak bude neustale cerpat pac tlak mit nebude. Tak bych mohl nadrz hezky vycucnout do kanystru tim i nejaky ten bordel ze dna nadrze ktery skonci ve starem filtru pak jen oba vymenim naliju zase benzinek a bude....

je tahle ma teorie spravna jakozto od cloveka ktery se zaspini maximalne tak o ulepenou klavesnici u PC nebo mate nekdo nejakou lepsi radu a ponekud odBornejsi postup pro cloveka ktery autum fakt moc nerozumi :) ?

dik za vase tipy.
SEAT Ibiza r. 89 1.5 SXi PorscheSystem (66KW)

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

helea a co to zkusit menit kdyz budes mit vyjezdenou nadrz?, jinak v tech hadicich neni vic nez 1-2 litry. s tim klickem to neni moc dobrej napad...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nevím jak je to u ibiky, al ejá to rpostě vždy řešil odpojením, ucpánm prstem a rychlým zapojením... nikdy mi neuniklo více než 0,5 max 1l benzínu... pokud s eteda bavíme o prutokovém plastovém filtříku co se dává tak nějak univerzálně.. podle toho co píšete tak je to něco podobného ne-li to samé..

benzín je drahej ale zase takhle to řešit.. no nevím nevím..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

l86m

Příspěvek od l86m »

no s tim klickem bych to moc nezkousel a hlavne to neni tlakovy cerpadlo...
seat ibiza r.92 1.2GLX system porsche(52kw)

StratoS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StratoS »

nj tak dam na vase slova a od meho experimentu raci upustim, bral sem to proste selskym rozumem, i kdybych tim klickem mel vzdy otacet dokud to nevycucne nadrz, samozrejme bych to dal kdyz mam na dne. Chtel sem jen vzit jednou ranou vic much, chci totiz jeste vymenit palivovy hadicky u motoru tak sem jen nechtel aby vsude cakal benzin ne ani tak o to ze mi litr nebo dva ubyde. a vycucnout bordel z nadrze to by teda taky bylo potreba...

no nak to zmastim dik.
SEAT Ibiza r. 89 1.5 SXi PorscheSystem (66KW)

l86m

Příspěvek od l86m »

Hadicky u motoru sem menil taky a s plnou nadrzi ti vytece jen benzin co mas v tech hadickach vic ne dyt ti rikam ze to neni tlakovy cerpadlo takze to do tech hadicek nema co hnat:-)Ja musim este vymenit ty hadicky co jdou od nadrze k cerpadlu...

JamesT

Příspěvek od JamesT »

Co mě dost zarazilo u tyhle Ibizi je to, že palivovej filtr je až za čerpadlem, takže veškerej bordel z nádrže jede hezky přes čerpadlo!!! I když je asi jednodušší palivo přes filtr tlačit, než nasávat......... a nebo to je kvuli tomu, že když se dá novej (prázdnej) filtr, tak než by se naplnil a než by začal benzín protýkat čerpadlem, mohlo by se zadřít, páč to se benzínem maže a ochlezuje!!! Proto všem doporučuju, nedojíždějte celou nádrž, nechte si tam vždycky béňo tak na 100 km, aby si čerpadlo nenasálo vzduch ani třeba v zatáčce!!! Hodně rychle se pak ku*ví!!!
Jinak pokud vytáhneš hadičku vedoucí z čerpaldla do filtru, tak vystříkne trochu benzínu, páč je to pod tlakem (ten se dá vypustit šroubem, kerej je u vstřikovacích ventilů), ale pokud zvedneš čerpadlo co nejvejš to pude, tak Ti benzín z čerpadla a hadičky nateče zpátky do nádrže a pak Ti samospádem nevycucá celou nádrž!!!
$

l86m

Příspěvek od l86m »

No zajimavy me ty hadicky k cerpadlu cekaj:-(

JamesT

Příspěvek od JamesT »

Já je chci taky měnit, páč nevim proč, ale těmhle opletenejm, co tam jsou moc nevěřim, rovnou vyměnim i filtr!!! A teď mě napadlo, že se nemusí ani sundávat nádrž, když se ta nová hadička přidělá na konec tý starý a za druhej konec tý starý se zatáhne!!! Pokud se teda protáhne pod háčkama, kerý ji držej zvrchu při nádrži!!! Jinak by se musel vypustit benzín a nádrž sundat, což většinou nebejvá kvůli přívodu, co vede od hrdla, pr*del!!!
$

l86m

Příspěvek od l86m »

Coze jak vyndat nadrz???covece mi ani nerikej nebo me jebne ja tam mam taky ty oleteny mrchy a u motoru mi uz sakly a cejtil sem furt benzin

JamesT

Příspěvek od JamesT »

Héééj, já za to nemůžu!!! Já neříkám, že jsou ty oplejtaný hadice špatný, ale když jsem vyndával čerpadlo, tak konce těch hadiček byly takový popraskaný a působyly na mě strouchněvělým dojmem!!! Ta nádrž je normálně v pohodě - 2, nebo 3 šrouby, ale mě šel blbě sundat ten přívod od hrdla!!! Tobě to třeba může jít v poho!!!
$

l86m

Příspěvek od l86m »

hmm uvidime

Odpovědět

Zpět na „Ibiza 021A“