Taboo píše:street.racer píše:Taboo:

Crank walk

I Supry crankwalk. Dokonce i 5.0L Ford. Vpodstate kazdy motor muze crankwalk s tezkou spojkou. Ty jednolamelove tezke spojky jsou vetsinou velice levne (v porovnani s lehcimi vicelamelovymi spojkami), ale jejich nasledky nemusi stat za to. Pri tech velkych vykonech to je pak vyber mezi cenou motoru a cenou spojky ve stylu: Dam $400 za spojku a pripadne znicim $4000 motor anebo dam $4000 za spojku a snizim riziko zniceni $4000 motoru? Ta pocatecni invetsice za dobrou vicelamelovou spojku je velice vysoka, ale dlouhodobe se to vetsinou vyplati v delsi zivotnosti toho motoru. Ja jsem pouzival s pribyvajicim vykonem ACT spojky - od 2600 pres 2900 az po 3200 - a menil thrust bearing klikove hridele kazdy mesic. Ted mam carbon/carbon multi-disc Tilton spojku a ten tlak na to thrust bearing je nizsi, nez s OEM spojkou.
Vidíš jsem tak blbej, že mne ani nenapadlo, že bych tvrdou spojkou ubližoval ložiskům na klice
Předtím jsem měl EXEDY Carbon/Carbon twin plate kterou mi doporučili u Titan Motorsports a měla vydržet 700koní. Špatně naistalovaná rozhodně nebyla a buď mám už tak velký výkon

a nebo to nebyl dobrej kus .... btw : levná taky nebyla

Dříve než jsem ji spálil nebo zničil stihl se mi spříčit prostřední talíř a tak šla ven. Teď by se klidně dala ještě použít, ale už ne na můj výkon. Nějakému BPU autu by ale určitě slušela.
Tahle ORC má lehčí pedal feeling jak OEM clutch a rozjezd je spíš podle uší než podle nohy. Poslouchám, jak cinkaj talíře o sebe a když to najednou stichne tak to znamená, že bude asi už zabírat, pak už to je jen cca 1mm a je sepnuto. Je trochu těžší než ta Exedy a tím se trochu omezilo cukání při ubrání plynu, asi se nepřenáší tolik rázů od převodů zpět do motoru a naopak.
Celkově jsem zatím spokojený, protože jsem si to tak nějak představoval.
Tvorba elektroinstalací závodních vozů
Instalace programovatelných ECU
Ladění sériových ECU Mistubishi Lancer EVO a Subaru Imprezza WRX a STi
http://www.advracing.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.ecumaster.cz" onclick="window.open(this.href);return false;