Felda 1.6 Mpi "protišlehová klapka"
Moderátor: Idaho
Felda 1.6 Mpi "protišlehová klapka"
Včera jsem byl na revizy lpg na feldě1.6.K mému ůdivu mě technik řekl,že mě tam chybí " protišlehová klapka ".Máte s tím někdo zkušenost ?Co to vlastně je a nač je to dobré ?Musím to nechat dodatečně namontovat a co to stojí.Dík za radu.
nač je to dobré už vím,ale dík za každou dobrou radu.
nač je to dobré už vím,ale dík za každou dobrou radu.
Tak to jsem teda ještě neslyšel, asi ochrana abys neměl auto-narkomana, protože kdyby si párkrát šlehlo, tak asi pojede nakřivo nebo tak něco... 

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
no nevím jak to má vypadat, faktem je, že do Fel 1,6 se z počátku dávalo při montáži LPG hliníkové sací potrubí a pak "se to nějak vyřešilo, že není třeba"
protože při náhodném šlehnutí zpět došlo k propálení toho plastového a nazdarbazar.
týká se to snad jen monovstřiku, kdybys měl LPG vícebodový, tak už to asi není potřeba.
protože při náhodném šlehnutí zpět došlo k propálení toho plastového a nazdarbazar.
týká se to snad jen monovstřiku, kdybys měl LPG vícebodový, tak už to asi není potřeba.
vzdělání není zárukou inteligence
No spíš po tom zpětným zášlehu do spreje a následným výbuchu už neuvidí nic, ale jak myslíšBATMAN píše:Je to proti slehnuti do lahve.
Zkus chvili pres svicku strikat nejakym damskym sprayem a po chvili uvidis co se ti muze stat
Jinak se to pouziva napr i u CO svarecky apod...

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
slehnuti asi do sani.. prej to muze rozthnout filtr i ty plastovy trubkygalaher píše:šlehnutí do láhve nebo roztrhnutí plastového sání ?BATMAN píše:Jak pise JIM je to akysi zpetny ventil (klapka) ktera zabranuje "šlehnutí" plamene do lahve.
Ikdyz se tohle moc nestava, lidem nahani hruzu kdyz vidi nekoho jezdit v aute bez tohoto zabezpeceni.

Tak to bude finančně dost drahé,když to roztrhne sání....Jim píše:slehnuti asi do sani.. prej to muze rozthnout filtr i ty plastovy trubkygalaher píše:šlehnutí do láhve nebo roztrhnutí plastového sání ?BATMAN píše:Jak pise JIM je to akysi zpetny ventil (klapka) ktera zabranuje "šlehnutí" plamene do lahve.
Ikdyz se tohle moc nestava, lidem nahani hruzu kdyz vidi nekoho jezdit v aute bez tohoto zabezpeceni.

ale houby, je to proti slehnuti do filtru. videl jsem 2 provedeni:
1. valec ktery ma po obvodu diry, ty jsou prekryty gumou a kdyz to slehne zpet tak se guma odchlipne. montuje se to do sani.
2. krouzek s kutatym vickem, tery tam drzi pruzinka, to se montuje primo do airboxu
jinak ja to v aute nemam, a kdyz je to auto dobre serizeni nema duvod kychat zpet.
cena je par korum a montaz zvladnes sam.
1. valec ktery ma po obvodu diry, ty jsou prekryty gumou a kdyz to slehne zpet tak se guma odchlipne. montuje se to do sani.
2. krouzek s kutatym vickem, tery tam drzi pruzinka, to se montuje primo do airboxu
jinak ja to v aute nemam, a kdyz je to auto dobre serizeni nema duvod kychat zpet.
Tak to je přesně ono..Shark píše:ale houby, je to proti slehnuti do filtru. videl jsem 2 provedeni:

feldu teda fakt nemam... je to vsude stejny, nevim jak to je u filcky ale urcite to pujde dat nekam, kde se to pripojuje treba k air boxu, premyslej a urcite na neco prijdes.
jinak to koupis vsude tam co montujou lpg. ale nemysli si ze to je nejakej zazrak, ja to z auta vyhodil, mam to dobre serizeny a nestrily to.
jinak to koupis vsude tam co montujou lpg. ale nemysli si ze to je nejakej zazrak, ja to z auta vyhodil, mam to dobre serizeny a nestrily to.