Tak mne tak stále hlodá myšlenka využít svůj um trochu jinak, než jen pro sebe. A to modelingem a výrobou stylingových, pro někoho tuzingových dílů nebo-li lamina. Otázka pro mne zůstává jestli se do toho pustit. nebo ne = utopit se hlouběji, nebo vyplout na hladinu (někteří ví co tahle otázka znamená) Asi bych začal tím, po čem vím že je hlad a to křídlem a prahy na toto auto:
snad i něčím na zakázku, i když s tím bych moc nepočítal, protože modeling je to nejdrachší, potom výroba formy a nakonec samotný výrobek.
Modeling mého BX vyšel materiálově na nějakých 15 tis. bez práce a laku
proto se chci poradit a taky ta otázka, nerad bych do něčeho vlítnul. Jen vím, že po tomhle je hlad a na trhu to není. Nevím co příjde výroba formy. Jen se dá zjistit jak velkej hlad po tom je
Šikovnejch a levnejch laminářů neni nikdy dost a lidí co budou chtít oplastovat auto bude vždycky hodně a myslim, že je mezi nima i míň hajzlů co odmítnou zaplatit. A taky bych to řešil zálohou i když nevim, jestli na to někdo přistoupí. A hlavně bych tohle dělal po práci a o víkendech.
Já si myslim, že jít do toho bezhlavě ve velkym je riskantní, spíš bych si podal nějakej inzerát, že vymodeluješ a uděláš jakýkoliv doplňky dle vlastního návrhu, ale pouze na objednávku....a jak už někdo psal, platit půlku předem....
Prozatím to vypadá, že BXclub by tohle přivítal, Model budu mít poskytnutý, takže akorát výroba formy ..... zastavili se akorát nad otázkou co za to na to prozatím nedokážu ale odpovědět
co se týče dalších aut ? nevím kterému bych se věnoval naplno fáčka asi za chvíli zkončí, tak snad felinám a potom ty individuální zakázky .... ale s těmi moc nepočítám, protože jak jsem psal na začátku individuální výrobu je asi nejnáročnější na čas . ale snad opravy laminátů. V neděli jsem zrovna jeden bouchlej laminátovej nárazník spravoval
F.N.T (Jergi) píše:Já si myslim, že jít do toho bezhlavě ve velkym je riskantní, spíš bych si podal nějakej inzerát, že vymodeluješ a uděláš jakýkoliv doplňky dle vlastního návrhu, ale pouze na objednávku....a jak už někdo psal, platit půlku předem....
Mno jako neni to zase tak špatnej nápad,ale chce to fakt promyslet a taky záleží na tom, jestli by o to byl zájem
Ale myslim si že náký uplně nový křídlo na Bx by se možná prodávalo a ne jenom tady v ČR, protože sou vlastně jenom 2 verze křídel na Bx (to klasický a Gtičkový) a přecejenom to neni zase určitě tak náročný na výrobu a hlavně by si to podle mě lidi kupovali protože to křídlo zase nebude nák extra drahý, takže bych spíš zkusil to křídlo
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
Trhyy píše:Mno jako neni to zase tak špatnej nápad,ale chce to fakt promyslet a taky záleží na tom, jestli by o to byl zájem
Ale myslim si že náký uplně nový křídlo na Bx by se možná prodávalo a ne jenom tady v ČR, protože sou vlastně jenom 2 verze křídel na Bx (to klasický a Gtičkový) a přecejenom to neni zase určitě tak náročný na výrobu a hlavně by si to podle mě lidi kupovali protože to křídlo zase nebude nák extra drahý, takže bych spíš zkusil to křídlo
No jesi si ses jist svym umem, tak zacni delat lamina na prani zakaznika. Sice je to mnohem vice narocne na praci, ale zase temer nehrozi ze prodelas a navic si to muzes mnohem lepe ocenit!
Michell píše:No jesi si ses jist svym umem, tak zacni delat lamina na prani zakaznika. Sice je to mnohem vice narocne na praci, ale zase temer nehrozi ze prodelas a navic si to muzes mnohem lepe ocenit!
Tak na ten poslední úkon bych někoho potřeboval .... já jsem na tohle moc měkej a asi proto jsem vždy doplácel
ja bych se kdyztak pak hlasil o nejaky dily na pandu
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Lukaash píše:proc je hlina nevhodna, procital jsem par stranek a taky ji nekteri pouzivaji...kostru treba z PS, nebo dreva a povrch z hliny...
Zkus si udělat kouli z hlíny,nalakovat jí,vyleštit,udělat z poloviny formu a taky tu kouli bez problémů vyndat.Pokud se ti to povede,tak seš machr.V opačném případě,pokud to dřív nerozkopeš na sračku poznáš v čem je problem.Přeji mnoho zdaru.
jarda píše:ja bych se kdyztak pak hlasil o nejaky dily na pandu
Co tam chceš ještě prosimtě cpát? Vždyť ani ne za rok už máš auto komplet hotový co se stylingu týče a teď můžeš jenom přelešťovat....
no ja nevim porad se mne to nejak nezda:D (joke) jsem ted spokojenej ale porad mne vrtaji hlavou nektery navrhy co mam v kompu, nastesti jsem ted skoro bez penez a zacla skola takze jich moc nebude a nemuzu nic realizovat ale nasi jsou radi ze do toho zbytecne necpu prachy, tyhle kecy zna snad kazdej, jinak kdyz pocitam dobu od koupi tech prvnich prahu a strisky tak to je rok a pul
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Lukaash píše:proc je hlina nevhodna, procital jsem par stranek a taky ji nekteri pouzivaji...kostru treba z PS, nebo dreva a povrch z hliny...
Zkus si udělat kouli z hlíny,nalakovat jí,vyleštit,udělat z poloviny formu a taky tu kouli bez problémů vyndat.Pokud se ti to povede,tak seš machr.V opačném případě,pokud to dřív nerozkopeš na sračku poznáš v čem je problem.Přeji mnoho zdaru.
jako ze ten laminat presne kopiruje povrch a nepujde to odloupnout, jak to bude "prisaty"?
Ten model bych uz potom nepotreboval, jde mi jen o formu. Delal jsem uz par veci jen tak, volnym laminovanim, a nic moc, hlavne dokoncovaci tmeleni, proto bych to rad udelal do negativni formy...
btw : jde o masku na moto, takze nic velkyho... jo a pouziti separatoru je samozrejmost
jako ze ten laminat presne kopiruje povrch a nepujde to odloupnout, jak to bude "prisaty"?
Ten model bych uz potom nepotreboval, jde mi jen o formu. Delal jsem uz par veci jen tak, volnym laminovanim, a nic moc, hlavne dokoncovaci tmeleni, proto bych to rad udelal do negativni formy...
btw : jde o masku na moto, takze nic velkyho... jo a pouziti separatoru je samozrejmost
když se budeme držet příkladu, tak tu kouli budeš potřebovat ještě na druhou půlku formy
k te hline: hlina se pouziva v automobilovem prumyslu naprosto bezne k vytvoreni modelu v zivotni velikosti (dava se na vnitrni kostru) po dokonceni hlineneho modelu se model posle do dilny kde se udela laminatova forma (negativni ) ale pred tim nez zacnou s tou formou tak to necim potrou co ve vysledku az to zaschne pripomina tenounkou folii ale nevim co je to za nater a to prave zabranuje tomu prichyceni.
Maya_Man píše:k te hline: hlina se pouziva v automobilovem prumyslu naprosto bezne k vytvoreni modelu v zivotni velikosti (dava se na vnitrni kostru) po dokonceni hlineneho modelu se model posle do dilny kde se udela laminatova forma (negativni ) ale pred tim nez zacnou s tou formou tak to necim potrou co ve vysledku az to zaschne pripomina tenounkou folii ale nevim co je to za nater a to prave zabranuje tomu prichyceni.
no aspon nekdo vi o cem mluvim...tu "folii" by predstavoval separator pro laminovani, v mem pripade liestici pasta na linoleum a parkety - Cirine
no hele mozna to fungovat bude zkus to na nejakym kousku hliny, ale precijen oni pouzivaj neco co se da z toho modelu pak bezproblemu sloupnout aby ten model byl i nadale suchej a pouzitelnej pro dalsi formy treba, nevim jak se chova ten tvuj separator.