Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
no treba ja mam, ale podla mna ked na atmosfere prida zvecsenie sacich kanalov 15koní tak by ma zaujimalo preco tam zo serie nemam polmerove kanalyVecernicek píše:Trošku přemýšlej... Když uděláš plus mínus 20% tak ti to uděla minimálně 15koníků... Promiň že to vyznělo tak že ti to vždycky přidá 15koní a víc nic... By mě zajímalo kolik lidí z nás má 3.0 24V...(a i kdyby tak na tohle nemyslí)Beaver píše:To je stejně tak scestný jako tvrdit, že když cokoliv spadne z výšky 30 cm, tak se tomu nic nestane. Když z té výšky spadne kovadlina, tak budiž, ale třeba takový vajíčko bude určitě na sračku. Stejně tak ty se tady snažíš říct, že svody a ventily přidají motoru 15 koní a je úplně jedno, jestli to je čtyřválec 1.3 8v ve Favoritu nebo 3.0 24v turbo v Supře ? Takhle univerzální úpravu jsem fakt ještě nevidělVecernicek píše:potleskkladivo
![]()
![]()
Já nikdy nikoho nezklamu...
Aha teprve teďka jsem si toho všimnul....cha cha...sem se překlep... to by bylo super co? samozřejmě tam patří 15...
Ale leštění kanálků je luxusní nesmysl, ale správně to slícovat aby to šlo pěkně na sebe...
Díváš se na to ze špatné stránky. Motor v sériovým stavu ti pojede optimálně dejme tomu při dodávce těch 500l vzduchu, ale restrikce v sání ti omezí dodávku třeba na nějakých 460l. Optimalizací dosáhneš toho, že motor bude dostávat to co potřebuje aniž by to něco brzdilo (přesahy, otřepy, turbulence,...). Proto se tyhle úpravy projeví i na sériovým motoru (byť to není žádnej obrovskej boom výkonu).GeeTee píše:podimenzovane mozno (hlavne japonske motory) ale je to hlavne zladene, A mne ide tu hlavne o to ze ked zvecsis sacie kanaly a vsetko ostane seriove (alebo v povodnom stave) tak ta uprava podla mna stoji za prd.
Dajme tomu ze seriovo je dimenzovani motor na 500l vzduchu na minutu, a ty zvecsenim sacich kanalov dosiahnes hodnotu 600l za minutu, ale vyfukove potrubie, skrtiaca klapka, ventily... zvladnu max 510l/min tak mi povec k comu je to dobre(toto je len ciste teoreticky a neberte ma za slovo)
podla mna ked sa nieco robi tak poriadne a nie len pre vlastne ego, mam zvecsene sanie, to urcite pridalo 10HP. Tym uspokojite len sedlaktunerov ale mna nie. Ja chcem grafy