Jde o to, že nějaká z těchto komponent může být kvalitní, takže by fakt stačilo vyměnit jen něco. Já tento příspěvek přesunu do sekce Poruchy a závady a on se Ti na to I.C. podívá, jo?
Ivan: Pravdu dis. Ja uz Dytusce slibil, ze se mrknu po cene. Napred se mrknu do katalogu, co vsechno by se muselo menit a pak dam vedet. Otazka tak dvou dnu.
Co třeba Ferodo nemaj moc drahý kotouče ani desky a maj výběr na hodně aut za dostupnou cenu.Jinak pak třeba OZ zimermann ale to je cenově trošku jinde
M.Á.R.A. píše:Co třeba Ferodo nemaj moc drahý kotouče ani desky a maj výběr na hodně aut za dostupnou cenu.Jinak pak třeba OZ zimermann ale to je cenově trošku jinde
Ferodo nevyrabi kotouce, nybrz distribuuje kotouce OZ Zimmermann. Pokud se mylim, tak me nekdo opravte
To I.C.: Hele kolego, když si budu chtít dát na svoje autí nějaký lepší kotouče, tak musim použít přesně ty na můj typ a nebo můžu použít jiný který maj jen stejný rozměry, přimo na svoje auto totiž skoro nic neseženu
jestli taky můžu k tomu něco povědět...bud si můžeš vylepšit stávající soustavu toje jak už psali hoši nahoře.. koutoče s drážkování nebo dírami a to je tak 5000 na předek +ferodo řady ds to je dalších 4500.- řádově.nevím ale tygra zadní kotouče nevlastní takže tam bych to viděl na nápravu z kadeta gsi16v to znamená vyhledat něco použitelnýho na vraku a sehnat někoho kdo to tam přehodí pak budeš muset samozřejmě koupit nový kotouče,ale obávám se ,že se dozadu ty děrovaný nevyrábí a zase desky ferodo ds takže tadyto bych vyděl s materiálem a prací tak na 15000+- takže jsi na nějakých 25000.- ale bude to o poznání hoodně lepší.
no a druhá varianta je sehnat nějaký speciální kit (ale co jsem kdy viděl tygry v něm. i ve flash opel magazine)tak nikdo z nich takovýho nic neměl.tam se pohybují ceny(na vectry a calibry,ale to je stejný)za celou sadu tak okolo 100000.- a to si troufnu tvrdit ,že je to nesmysl,to bys tam musela mít tak 250ps.ale i takovou tigru mam doma v časopisu ale ta má komplet brzdy z turbové calibry vč motoru atd...
jinak napiš mail pár jich mam ted ze srazu z německa pofocených ...pro inspiraci )
no ja sem kupoval desticky i kotouce u Ferodo ala ceny: obyc desticky 1120kc par a kotouce stali cca 2800kc taky par...+ prace no cca 4500kc Staci? Jinak sem se ptal na tz vrtany a ty staly okolo 5000 kc...jak tu uz nekdo psal...a sportovni desticky nejaky 3000.....
Radek28>>> Tak 100 000??? Hahá, to je jak moje další bouračka a to bych už asi ve firmě nevysvětlila Je to dytuska@centrum.cz! Vrakáče se mi prolejzat nechce, raději to hódim do firmy, ať se starají, třeba se postarají! Já na to nemám čas a hlavně to potřebuju docela rychle, jelikož v červenci odjíždím
to tom:tunerský bůh hele ale kdyby sis přečetl dytušky přání tak ona chce něco aby to líp brzdilo a to se serií asi nedocílí nemyslíš???ty ceny jsou jen orientační pro ní aby měla představu o co vlastně go.
radek28 píše:to tom:tunerský bůh hele ale kdyby sis přečetl dytušky přání tak ona chce něco aby to líp brzdilo a to se serií asi nedocílí nemyslíš???ty ceny jsou jen orientační pro ní aby měla představu o co vlastně go.
vim vim...nevim jak sem na to prisel,ale proste sem napsal orientacni ceny normalnich brzd pro srovnani
jestli tam jde dat z lepsiho opla vetsi kotouce a vetsi trmeny, i za cenu toho ze tam budou muset bejt nepatrne vetsi kola tak to je asi nejlepsi volba. Drazkovany nebo derovany kotouce moc na ucinnosti v pripade po kterym se zrejmne pidi nepridaj.
Tak na Tigru se vyrabi kotouce ATE PowerDisc. To bych asi udelal ja - dal na to tyhle kotouce a k tomu odpovidajici desticky ATE. Pak bych vymenit brzdovy hadicky za opleteny taky od ATE. Vic bych predek uz neresil.
A dozadu by mohly jit zadni kotouce z Corsy.
Jinak jsem si vsiml, ze Tigra ma na zadku zatezovaj regulator. Brzdi Ti zadek, Dytusko? Jestli ne, tak treba je tam nekde problem.
No já bych Dytuško neviděl problém tvé nedávné kolize v brzdách.... jako to auto nemá až takový výkon,aby to potřebovalo.... chce to prostě víc koukat a mít trochu odhad Jasně že jsou brzdy snad to nejdůležitější na autě,ale aby jsi potřebovala dělat přestavbu celého brzdového systému musela bys jezdit pěknou palbu a to by sis určitě koupila i silnější vozítko s trochu jiným výkonem. Každopádně taková honička s dobře brzdícím autem je super!
M3>>> Ale jó, ono to brzdí, pokud jezdíš 90km/h tam kde máš! No a jelikož jsem ještě asi na týden studentkou na plný úvazek, tak si asi nový auto kupovat nebudu! Jsem ráda, že jsem dostala tohle! Určitě půjdu za máti a budu jí vykládat, že mi dala blbý auto!
Ty jezdíš v čem?? Škoda 100?
Je fakt, že tam to nevadí, že to nebrzdí, když to ani nejede!
to dytuška . no hele já nevěděl,že to řešíš tímhle způsobem..jako ,chci tohle a tohle a chci to mít do pátku ale nic ve zlým to i.c. a třeba i já jsme takový trošku šťouralové a baví nás když si něco někde vošéfuješ a nebo uděláš dobrej kauf na auto.ale to jej jen věc názoru.s tima brzdama jsem ti psal jen názorně s čím bys měla počítat (finančne)ohledně tvýho přání.jinak hadičky standart gumové (mam je taky )mají tendenci se při surovém brždění roztahovat,ty lepší v pleteném ocelovém hávu by tomu měli zabranovat
Jo jo, jak pise radek28 ... s opletenyma hadickama, ktery nepruzi tolik jako standartni se zkrati doba mezi seslapnutim pedalu a pritlaceni brzdovych trmenu, tedy driv to zacne brzdit (jedna se o zlomky sekundy). A taky je s nima brzdeni presnejsi a citlivejsi. Mimochodem, ja je zatim taky nemam, ale budou.
Dytuska píše:M3>>> Ale jó, ono to brzdí, pokud jezdíš 90km/h tam kde máš! No a jelikož jsem ještě asi na týden studentkou na plný úvazek, tak si asi nový auto kupovat nebudu! Jsem ráda, že jsem dostala tohle! Určitě půjdu za máti a budu jí vykládat, že mi dala blbý auto!
Ty jezdíš v čem?? Škoda 100?
Je fakt, že tam to nevadí, že to nebrzdí, když to ani nejede!
Jasně ,jezdím v shade 100 někdy Tě v ní třeba svezu,pokud si sebou vezmeš igelitku a kinedril
Tak už brzdím! Já tomu bohužel nerozumim tak jako ty! Tatík má sice opravnu, ale předně 124km od HK, takže jsem toho tolik nepochytila! Vyznám se pouze v motorce, jelikož tu kucháme pořád, ale auto né! Jo ,mám tam ty ATE destičky i kotouče!
M3>>Něják si moc věříš! Ještě nikdy mi nebylo v autě s nikým špatně! Ani s tchánem, který jezdil závody! Takže smůla! Mě stačí, když v autě fungujou pásy a nemám obavy! Teda pokud nejedu s ženskou mimo máti!