cinkani v motoru a hluk

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Caspy

cinkani v motoru a hluk

Příspěvek od Caspy »

zdar cim to muze byt kdyz crx motor od tri tisic cinka? cinka v nem diky.cinka to jako kdyz klepes klicema o sebe.zhruba od 6000 do 7000 zacne strasne rvat a pak prestane zvoni od tech 3000 a pri 6000 strasne rve diky moc za radu.je to crx2g motor

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jis si jistej že je to zvuk z motoru? není to uvolněnej nějekej krycí plech pod motorem, nebo okolo výfuku??
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Jestli to jde opravdu z motoru, pak by to mohly být ventily...Kontroluješ pravidelně olej?Může se to stát, když tam máš málo oleje!

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nevím ae u hond mi ventili v těchl eotáčkách nebudou připadat jak cinkání, al espíše klapání.. i když asi je to věc názoru...
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Idaho píše:nevím ae u hond mi ventili v těchl eotáčkách nebudou připadat jak cinkání, al espíše klapání.. i když asi je to věc názoru...
bych řekl, že to záleží na každém, jak vnímá jaký zvuk, ale jestli motor začal být najednou celkově hlučnější, pak bych prikládál váhu ventilům a oleji...

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Tyhle motory odchazi na klice pac lidi serou na volbu oleje takze to muze bejt klidne klika... Jinak nejdriv doporucuju jit nastavit vule ventilu a pak se uvidi... Nic jinyho to v motoru delat nemuze... Napinaci kladka snad takovy zvuky nedela kdyz je v prdeli...
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Zemi, kliku sme zažil na nejdenom autí, a jako cinkání to nevypadalo, - ventily taky necinkaj..

Kdyby lidi popisovali subjektivní pocity pořádně a podrobněji dalo by se poradit, ale podle tohohle popisu pomůžeme leda prd..

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ještě mne napadla jedna věc, zkoušel jsi zda to cinká i s vystavenou ( zmáčknutou ) spojkou ??

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Ještě mě napadl, jestli to nemůže být alternátor, konkrétně řemenice na něm. Mám sice GII, ale taky to zajímavě cinkalo, když se řemenice trochu ovolnila.... :roll:

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Hans píše:Ještě mě napadl, jestli to nemůže být alternátor, konkrétně řemenice na něm. Mám sice GII, ale taky to zajímavě cinkalo, když se řemenice trochu ovolnila.... :roll:
Klinak mi v lete v 7500ot. vlitnul pod auto (nasledek ze byl povolenej) a zadny zvuky jsem predtim nespozoroval. :o)
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kdž o tom mluvíte, mě lehce cinkala na CD7 hřídel altíku a to šlo poznat až kolem 3tis rpm, vzniklo to tím že s evyklpelap šroub,co držel altík, á si toho sice všiml, jenže jak s eto stalo za cesty a klínák byl utaženej, tak se tlakem ohnula nepatrně hřídel altíku .. samo že odešli i ložiska..

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Idaho píše:kdž o tom mluvíte, mě lehce cinkala na CD7 hřídel altíku a to šlo poznat až kolem 3tis rpm, vzniklo to tím že s evyklpelap šroub,co držel altík, á si toho sice všiml, jenže jak s eto stalo za cesty a klínák byl utaženej, tak se tlakem ohnula nepatrně hřídel altíku .. samo že odešli i ložiska..
jj, přesně o tom mluvím, taky se mi stalo něco podobného, a musel jsem vyměnit celý altík...Stalo se mi to na půlce cesty do Brna v neděli dopoledne :( Tak jsem lítal od baráku k baráku a sháněl někoho kdo mi pomůže... :roll:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

dela to i kdyz mam neutral se zmacklou spojkiu jsem to nezkousel a je to takovej zvuk jako kdyz troubi tramvaj ale mnohem tissi. Jinak vsem moc diky za ohlasy a rady. A co ten rvouci zvuk ve vyssich otackach?

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Klikovka by spíš bouchala, ventily víc chrastí než cinkají, tak ještě bych zkusil od boku střelit jestli to nedělají pístní čepy nebo vytahaný ojniční oka. Pokud to jde z motoru a je to závislý na otáčkách, budou to ale s velkou pravděpodobností nějaký vůle a chtělo by to opravit než se něco tragicky vysere, například než projde ojnice blokem.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Návštěvník

diky. No to cinkani je takovy slaboulinky a ten rev je dost neprijemnej jakoby to bylo uz na omezovaci ale auto jede dal a pak rvat prestane

Návštěvník

zacina to pri 2700-3000 otackach a jak to spadne niz prestane to. takze vetsinou kdyz jezdim neslysim nic. jen kdyz to dostanu vys

Návštěvník

jinak: menila se pred 14 dny vodni pumpa a kabely ke svickam a od te doby to dela. Meli sundane viko motoru a odpojene svody protoze to ze to zere vodu a vari to dela tesneni nebo hlava. treba jen neco spatne utahli ale to by delalo porad ne?

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“