Prosím o radu - xenony výměna výbojek H7 - H1

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
milde11
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu - xenony výměna výbojek H7 - H1

Příspěvek od milde11 »

čau všichni, mám menší problém. Na svojí astře mám dodělávané xenony (viz obrázek) které jsem vyměnil za sériové H7. Jenže jsem si teď objednal angel eyesy z Německa a když mi přišli, tak jsem zjistil, že namísto H7, jak jsem předpokládal a ptal se na to jestli tam jsou, jsou v nových eyesech H1.
No a problém spočívá v tom, že H1 je podstatně menší než H7 tudíž ji do otvoru do čočky nedostanu :( proto bych vás chtěl poprosit o radu, jak s tímto problémem nejlepe naložit.
Napadlo mě, že bych koupil nové xenonové výbojky H1 ale zase nevím, jestli by seděli na patici co tam mám danou teď co je na obrázku pro H7.
Druhá možnost je nějak vyřezat otvor k čočce, jenže je k tomu hrozný přístup. Prosím kohololiv o nějakou radu. Díky moc

milde11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milde11 »

ještě připojuju obrázek těch xenonů co tam mám daný nyní s H7
Přílohy
xenony.JPG
xenony.JPG (19.13 KiB) Zobrazeno 1072 x

rocco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rocco »

Pokud máš světlo H1 musíš tam dát H1 výbojku, jinak to nebude svítit páč H7 má úplně jinde ohnisko než H1. Mam pocit že ti nezbejvá nic jinýho než vyměnit výbojku včetně patice. Což když pudeš koupit nový,tak za to dáš asi tak dvakrát tolik než za celou tu sadu co ty máš. Jiný řešení mě nenapadá. Hlavně si nerozmrdej to nový světlo je to zbytečný.

milde11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milde11 »

takže si myslíš, že když si upravým vstup do čočky co je pro H1 na výbojku z H7 tak mi to nebude svítít dobře? já to viděl přesně takhle u omegy která měla taky pro H1 a upravilo se to pro H7 a svítilo to perfektně, já s tím nemám zkušenosti tak prosím o radu, mám totiž v plánu udělat to tak pro to H7 ale jak píšeš že by to nesvítilo dobře tak mě to zarazilo.víš to určitě?díky za odpověď

rocco
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - xenony výměna výbojek H7 - H1

Příspěvek od rocco »

Ta H1 je v tý čočce na určitým místě (ohniskem) a když tam dáš H7, tak bude to ohnisko jinde (H1 byměla být hloubš tušim) a čočka nemusí rozvádět světlo jak má. Nehledě na to že H7 má většinou přes špičku baňky clonu. Což v čočce být nemá (ale výbojky se dělaj s clonou i bez) právě podle použití buď v parabole nebo v čočce se mi zdá. Ale netvrdim že to bude na sto procent svítit špatně, třeba v tom ani nebude znatelnej rozdíl ale? Já dotoho až tak moc nedělám ale zkus se zeptat na www.xenony.cz tam ti to řeknou snad na sto procent jak to je.
:koupelna: :hmm:

milde11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milde11 »

jasně je mi to jasný, že každá má jinde ohnisko, ale když jsem si to teď zjišťoval tak vlastně xenonová H7 je téměř totožná s H1 xenon. Výbojky co mám montované nejsou se clonkou. jediný rozdíl mezi nima je v patici, kteou bych upravil přímo na parabole takže si mysllím že ve finále by to mělo být prakticky shodné a v čočce taky. jenže tak jak říkáš nevím to určitě. na tu stránku co si mi psal už jsem svůj dotaz odeslal tak uvidíme co mi odpoví

rocco
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu - xenony výměna výbojek H7 - H1

Příspěvek od rocco »

Tak uvidíš co napíšou, ale jestli jsou skoro stejný, tak by to možná problém bát nemusel.
:koupelna: :hmm:

SuperVostrak

Příspěvek od SuperVostrak »

no že by to špatně svítilo to se mi nezdá, protože na E30 to už několik lidi předělávalo a myslim že to svítí hodně dobře. E30 má H1 a jdou tam nabastlit H7 xenony. Zkus si počíst tady http://forum.e30.cz/viewtopic.php?t=19107

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC »

ohniska seděj, v tom problém neni, ale musí se zvětšit jednak otvor pro vybojku do H1 a taky upravit H1 patice aby se tam vesla ta vybojka

neni to zadna veda, staci se na to kouknout a vymyslet to konkrétně u toho světla... 8)
Shark Racing team

milde11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milde11 »

máte pravdu kluci, už jsem na to začal dělat a přesně jak píšete tak už mám udělaný vstup do čočky i s úchyty pro H7 na kterou pak už jenom nasadím patici, jediný co ještě nevím tak jak to bude ve finále svítit,ale po proměření by mělo být ohnisko prakticky totožné jako u té H1 tak uvidíme

milde11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milde11 »

Takže, paraboly už mám nachystané pro H7 a zítra by měly být namontovány. Jinak ještě dotaz, dneska mi přišla odpověď na příspěvek co jsem psal do jisté firmy zabývající se montáží xenonů a odpověď zněla:
že sice to namontovat jde a svítí to dobře, ale že teď předělával dvě takové sady u lidí, kteří byli přesvědčeni, že jim to svítí super, ale že jim tam dal výbojku která tak měla být v originále a teprve poznali rozdíl. Tak jsem psal jaký vlastně ten rozdíl poznali, tak čekám co mi odpoví. Spíš to beru asi tak, moje firma je ta nej a každý ostatní kdo něco takového dělá tak to není ono :nono: takže uvidím co mi ještě napíšou nebo pokud někdo máte nějaký názor budu jenom rád. díky

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“