http://www.perfectpower.com/products/specialoffer.asp
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Samotne principy lazeni motoru jsou az stupidne jednoduche, ale jejich znalost z nikoho jeste neudela dobreho tunera. Lazeni motoru se standalone (anebo i piggy-backs) je zalezitost predevsim presne analyzace dat, ktere ma clovek k dispoci z dataloggeru a mericich pristroju (budiku), na jejichz zaklade a znalosti tech principu lazeni motoru pak podnika patricne kroky. Samozrejme, k znalosti principu lazeni motoru, schopnosti spravne analyzovat data a provadet patricne korekce je v prvni rade zapotrebi znat, na jakych principech a zakladech EFI a ECU pracuji - a to same plati i o samotnych mechanickych komponentech motoru. To neni tezke vycist z nejakych knih a naucit se, ale byt schopen to pote uplatnit v praxi prijde jen s praxi samou. Ja bych to prirovnal k nejake karetni hre anebo k sachu, kde jen znalost pravidel z nikoho neudela dobreho karetniho hrace anebo sachistu.semysak píše:no spis si budu muset nacist neco o fungovani motoru existuje neco jako ''tunerska bible'' v anglictine nedej boze cestine nemyslim o tom jak se rozdelava laminat, jako o predstihu ventilech, vackach setrvacnicich, acasovani motoru pride mi ze sem zatim informocvanej ale tak nejak napul, myslel sem i na nejaky ucebnice z ucnaku na automecha
Já bych spíš zase rozumněl mechanice a ne elektronice....semysak píše:to co pise taboo je pravda, ja sam ze za nejakyho extra tunera nepovazu ale ridim se jednoduchou pouckou co si sam nezkurvim to nevim, bohuzel ve svoji praci jaksi nemozu tunit a vecer jsem uz ponekud hotovej - celej den sem u pocitace a navrhuju pocitace pro rizeni ruznych technologii a do vlaku nebo v nich merim a predelavam je, takze jaksi vte mechanicke a vubec auto problematice jsem mimo, trochu jsem studoval a meril vstrikovani na svojom aute, a potom sem z toho vyvodil nejake zavery, kazdopadne si myslim ze nejakej ten mechanickej zaklad pripadne i neco na papiru by mi asi neskodili koneckoncu delam to pro svoji zabavu