alternator mi dava 14,5
Moderátor: Idaho
alternator mi dava 14,5
vim že je to moc,ale co s tim??
Honda Civic 99 1,6 VTi
mam sehnat celej alternátor nebo to jde vyřešit jinak?
děkuju za rady
Honda Civic 99 1,6 VTi
mam sehnat celej alternátor nebo to jde vyřešit jinak?
děkuju za rady
Re: alternator mi dava 14,5
To je v pořádku 
Při nastartovaným motoru se živý ještě další spotřebiče (tzv. denní spotřebiče) a tak by se nesatčila dobít baterka
Některý japonský auta jsou schopný dávat až přes 15V 

Při nastartovaným motoru se živý ještě další spotřebiče (tzv. denní spotřebiče) a tak by se nesatčila dobít baterka

EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
Hm,to bych spíš zkusil vyměnit tu baterku,14,5V je opravdu normál.
tak ji nech promerit tu AKU v jakym je stavu
Pokud altík dává opravdu těch 14,5V, tak se nejspíš podělala baterka.
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
Ale jo, teoreticky se dá vyměnit kyselina, ale je to zbytečný, pracný, náročný a výsledek nebude nikdy takovej, jako nová kvalitní baterka. Já mám v Supře bezúdržbovku GLOBAL a mám dojem, že je nesmrtelná, zato ve Favoritu jsem měl baterku normální a už vypadá, že je nad hrobem, takže když mi auto nenastartovalo, přehodil jsem tam tu skoro vybitou ze Supry a auto naskočilo. Skvělá baterka, faktSPEEDY píše:Nedáeric píše:a dá se třeba nechat vyměnit kyselina a destilka nebo tak?nebo vyměnit baterku za novou

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
takže ve zkratce,měl bych si začít vybírat baterku
Tak jsem to myslelBeaver píše:Ale jo, teoreticky se dá vyměnit kyselina, ale je to zbytečný, pracný, náročný a výsledek nebude nikdy takovej, jako nová kvalitní baterka. Já mám v Supře bezúdržbovku GLOBAL a mám dojem, že je nesmrtelná, zato ve Favoritu jsem měl baterku normální a už vypadá, že je nad hrobem, takže když mi auto nenastartovalo, přehodil jsem tam tu skoro vybitou ze Supry a auto naskočilo. Skvělá baterka, faktSPEEDY píše:Nedáeric píše:a dá se třeba nechat vyměnit kyselina a destilka nebo tak?nebo vyměnit baterku za novou