.: FOCUS KAPUTT - HELP :.

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
.:]{UBIS:.
Kontaktovat uživatele:

.: FOCUS KAPUTT - HELP :.

Příspěvek od .:]{UBIS:. »

PROBLÉM:

Focus 1.8 TDI najeto 96000km vyměněný olej (do 99000km), nevím jestli tam byl fridex v chl. kap. kromě toho pískání žádné jiné projevy nebyly..

Cca týden se ozývalo mírné pískání v motoru měnící dle plynu (ne hlasitost ale pravidelnost) V den kdy jsem měl jet do servisu sem nastartoval po delším držení klíčku, kdy auto nechtělo nastartovat. Vyvalil se černej dým, ale auto naskočilo. Nějak se mi to nezdálo, ten dým, tak sem kouknul do motoru a pak zespod jsem viděl jak z "asi
expanzní nádoby na olej" či co to je (oválná válcovitá nádoba přitisklá vodorovně ke stěně motoru) vytéká pomalu černej olej. Nechal jsem auto stát abych něco nezmrvil a druhej den přijdu, že to odvezu do servisu. Při startování jakoby vybitá baterie a při druhým pokusu zablikali kontrolky jak se jim zlíbilo a rafičky vylítly do maxima a konec.. znovusem nezkoušel .. nevím co s tím..

Vim že sem to měl odvézt hned,ale nebyl čas.. pokud někdo víte co se stalo špatně tak dejte radu..

Chtěl bych zjistit co s tím může být, aby mě nevojebali v servisu..

Díky za pomoc
Kubis
www.cardomain.com/id/kubis

EX: MAZDA MX-3
EX: BMW E36 318is coupe
HONDA CIVIC 02 coupe
RENAULT R19 cabrio Karmann

WWW.BRYXLE.CZ
.:]{:.

robinek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robinek »

Koukám že to zkoušíš kde se dá. Jinak sorry za OT, jen sem tě chtěl pozdravit jinde než na našem fóru
Za volantem se mi líbilo už v pěti letech a drží mě to doteď.

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Re: .: FOCUS KAPUTT - HELP :.

Příspěvek od Fiesta »

sviti ti mazani? neni nahodou ta nadobka olejovej filtr?Opravdu cernej dym nebo byl modrej ci bilej???

nejlepsi bude asi reseni, ze to odtahnete do servisu....jestli nevis zda je tam fridex tak bych to radsi ani nestarrtoval....abys neznicil pumpu.
VW PASSAT B5

Kontaktovat uživatele:

no mazání sem nekoukal protože se to už nenahodilo.. ani elektrika.. jen mi zablikali kontrolky jak v cirkuse kazda zvlast a finish.. dal sem nemel cas experimentovat..

Dým byl tmavší.. možná ale i do modra, co by to znamenalo?

díky za pomoc

HONDA CIVIC 02 coupe

WWW.BRYXLE.CZ

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

hmmm

Příspěvek od fakie vw »

No to vypáda ne moc dobře :( 4erný dým z výfuku značí špatné spalování. Mohlo by to být v háji turbo. To pískání mohlo značit přidírající ložiska lopatek a ted se zadřelo komplet a olej valí do motoru. Ten olej půjde rychle do háje. Radil bych ti to radši odtáhnout a vůbec už nestartovat. Mohla by taky rupnout i hlava ,to by taky vysvětlovalo ten černý dým,ale nevím. Kamarádovi se stalo pobné na FIATU DUCATO a bylo na káry turbo a mě spotřebu oleje asi 1l na 200 km a za ním byla clona jak za lokomotivou když startoval :D poměrně to bude stát asi dost. :mad:
VW golf II GT 1.8Turbo

Kontaktovat uživatele:

Dík za názor.. Focus už je u kámoše v dílně.. odtahli si ho klucí a čekám na verdikt..

HONDA CIVIC 02 coupe

WWW.BRYXLE.CZ

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Re: .: FOCUS KAPUTT - HELP :.

Příspěvek od Fiesta »

no to byla asi nejlepsi volba....jinak muzou to byt jeste pistni krouzky...ale to uz kamos urcite zjisti....
VW PASSAT B5

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

f

Příspěvek od fakie vw »

Nemáš zač. At ti to co nejdřiv jezdí. Pak, ale napiš co to teda bylo. By mě to zajímalo :D
VW golf II GT 1.8Turbo

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“