nový podvozek

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Odpovědět
ART
Kontaktovat uživatele:

nový podvozek

Příspěvek od ART »

Zdravím, potřeboval bych poradit, pomoct, nebo doporučit...
Plánoval jsem sportovní podvozek, jenže jelikož mi tedka praskla pružina je to na prvním místě mého plánování.. (nejspíš nebyly měněný od výroby)
Mám Peugeot 605, rok 1998, motorově shodný s 406 3.0 (98)

Tak bych chtěl těďka vyměnit pružiny i tlumiče za sportovní, případně i snížit..
Hledal jsem u různých firem a přímo na tento typ jsem nenašel :(
Mohl by mi někdo dát typ?
A taky jestli někdo poví co by bylo při takové záměně vhodné vyměnit? (nějaký čepy, ramena, klouby, zavěšení, tyče)
Taky jestli že stávající podvozek má elektronicky řízenou tuhost ŘJ, a když ho tedy vyměním jestli mi to nebude házet problémy nebo do nouzovýho režimu..

A další problém je, že se mi to stalo doma na zahradě, a odjet se s tím nedá (zadek k vratům a předek u země - bez odtahu)..takže jesli se tahle výměna dá zvládnout na zahtadě, případně jestli mi ho tam někdo hodný na zahradě namontuje:)

ps: cena je pro mě limitní:/ takže něco rozumného

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: nový podvozek

Příspěvek od Idaho »

ART odkud jsi ???
S výběrem nepomohu ale s výmenou snad ano :)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

viashino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viashino »

No, a ja zase muzu pomoc s vyberem...
Zastupujem v CR firmu Cobra suspension a ta ma v nabidce jak tlumice tak pruziny... cena kompletu je 19.100,- Jsou to dvoukomorove plynove tlumice, pruziny jsou snizene -40mm.

Na tu elektronicky rizenou tuhost se zeptam kolegy - urcite o tom bude neco vedet. Ale podle me ti to nebude hlasit zadnou zavadu.
MK-RACING - DOVOZCE DÍLŮ PRO MOTORSPORT A TUNING
web - http://www.mk-racing.cz, email - morava@mk-racing.cz

ART
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ART »

Idaho dík, to by bylo bezva, myslíš že by to mělo být bez problémů? Už jsi něco takového prováděl? Jinak jsem kousek od Berouna, a jestli ty jsi z Příbramska tak to není tak hrozný.. To ještě nějak dohodnem, můžu s Tebou počítat? Teďka ještě najít vhodné díly...

ART
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ART »

viashino mohl by jsi mi k tomu kompletu napsat nějaké další informace? Někomu jsi tady nabízel za podobnou cenu stavitelný podvozek, jaký je mezi nimy rozdíl? byl by i pro mě? Co by jsi doporučil, co je lepší? Možná tam mám ted plyno-kapalinový tlumiče, a tak jaký pak bude rozdíl, co to ovlivní? A pak taky jastli to určitě pásne na tenhle typ, jediny co jsem našel byly ENZO pružiny a docela levné (ale myslím že na starý model)..nevíte někdo o nich něco (na nový model)?
Takže cokoliv dobrého na můj model beru:)

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ARt záleží skutečněš co koupíš, pokud "jen" přužiny a tlumiče tak nevidím problém.

pokud to bude něco trošku víc hardcore ( vč ramen atd ´) zvládnu taky ale nejsme profík, potřebuju víc času :)
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

viashino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viashino »

ART, vypada to ze s jinym podvozkem budou kvuli tomu automatickemu rizeni tuhosti problemy... psali jsme primo vyrobci, tak uvidime.

Jinak rozdil mezi stavitelnym a obyc. podvozkem je v tom, ze obyc. podvozek je vetsinou uz prednastaveny vyrobcem (u Cobry o 30% vetsi tuhost nez original) a snizeni resis jen pomoci vhodnych pruzin... u stavitelneho podvozku si sam muzes nastavit vysku (vetsinou od -30mm do -80mm) - je tam takovy sroub a tocenim to nastavujes... Cobra ma v nabidce i stavitelne podvozky s moznosti nastaveni utlumu (EVO I a II).

Kazdopadne na tve auto nabizi jen "obycejny" tuningovy podvozek a snizene pruziny. Stavitelny nemaji... Cena je samozrejme u kazdeho auta jina - nekde vychazi stavitelny podvozek na 15.000,- a u jineho (napr. tveho) je obycejny za 20tis.

A jeste nejake to info:
Tlumice jsou dvoukomorove, plyno-kapalinove s prednastavenou tuhosti o 30% vetsi nez original... v sade je vzdy kompletni podvozek - tj. predni a zadni tlumice + snizene pruziny - v tvem pripade je na vyber snizeni - 40/-40mm nebo -50/-40mm

A co se tyce pruzin jako je Enzo, Jom ap. tak ja si nemuzu pomoct, ale me to prijde ze jsou az moc levne...

ART
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ART »

Idaho Ok budu tě otravovat;o) až to bude aktuální - hned jak se oteplí...v mrazu to totiž dělat nechci..
A jak říkam, sám nevím jestli by bylo vhodné ještě něco jiného vyměnit, to auto je stare vlastně 8 let a ma najeto 115, tak nevím když se vlastně ty plánované tvrdší nárazy od kol přenesou přes ty mechanismy do rámu auta jestli mi pak něco z toho brzy neodejde..

Poradí někdo ještě co je vhodné měnit při přestupu na sportovní podvozek?

ART
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ART »

viashino díky za vysvětlení, skoda že je jen ten "obyčejný". A nahodou nevíš jestli by se mělo správně ještě něco jiného vyměnit než jem tlumiče a pružiny?
A uplně nejvíc by mě zajímalo jak to dopadne s těmi tlumiči, když je mám elektronicky řízeny...komu jsi napsal ten dotaz? Peugeotskýmu dodavateli tlumičů, nebo na Cobra podvozky? Pak napiš jak to dopadlo...
A zdá se mi to docela hodně snížit auto o 4cm, zvlášť takovýhle...je to jen můj dojem? Budu s tím moct rozumě jezdit po paze i na starších okreskách? (na druhou stranu planuji o něco málo větší kola tak to nebude snad tak strašný?)
Jo a dyžtak sorry za moc mých dotazů...ale jsi jediná nabídka, takže se chci předem o všem informovat :)

viashino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viashino »

V pohode, klidne se ptej - rad pomuzu. Na to ovladani tuhosti jsme psali do Cobry. Kdyz nabizi podvozek na 605tku, tak by o tom snad neco meli vedet. Jak dostanem odpoved, tak urcite napisu.
Kdyz to tak vezmes tak snizeni 40mm neni zase tak hodne, urcite to neni na zadne tereni jezdeni... ale na klasickych cestach neni problem.
Co dalsiho vymenit ti asi neporadim... tezko radit na dalku... muzou byt napr. opotrebovane ulozeni ramen a cepy... ja jak sem menil podvozek, tak sem daval i nove loziska do horniho ulozeni, coz se ale nemusi nutne menit pokud jsou v poradku... takze opravdu tezko rict.

viashino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viashino »

Tak jsme dostali odpoved z Cobry. Tvrdi ze muzes pouzit jejich tlumice + pruziny pouze v pripade, ze nemas elektronicke nastavovani vysky.

ART
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ART »

viashino Mě se tuším že může jen měnit tuhost tlumičů, a to automaticky a nebo do režimu sport manuálně. Na mě je to ale pořád moc měkký a ve velkých rychlostech to i tak plave...
A nevím to jistě ale možná si ten podvozek snímá stlačení každého tlumiče - náklony, tak pak nevím jestli když bude počítač bez signálu, jestli všechno povolí..
Pokud ti ale odsouhlasily vyměnu s tím že u tohodle případu to lze a nebude to dělat problémy tak bych do toho šel..
Už si někdo od tebe zaměnil tlumiče s elektronickou regulací tuhosti za pevný? Jeslti to bylo ok?
Vím že asi takhle vypadám jako otravný zákazník, ale tohle nesmí mít chybu a není to malá investive, tak předem díky za trpělivost;-)

viashino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viashino »

Zkusenost s tim zatim nemame zadnou a bohuzel my jako dovozci se ti nemuzeme zarucit ze to bude stoprocentni. A pokud nevis jiste jestli mas jen elekronicky rizenou tuhost nebo i neco navic, tak bych navrhoval zajet do peugeotu at ti to potvrdi (podle VIN kodu) a pripadne se jich zeptat jestli se to treba neda odpojit, aby to nehlasilo chyby.

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“